Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Touragency Tanzania?

avatar
Henrica
» 03 feb 2017 22:11
Goedenavond,
Ik ben samen met mijn zusje op zoek naar een mooie safari in Tanzania. Nu zie ik natuurlijk heel veel 'dure' reizen en tour staan. Wij zijn echte backpackers en willen daarom ook graag in kleinere groepen reizen, kamperen, en budget. Massa is niet aan ons besteed.
Heeft iemand tips voor een touragency in Tanzania? We hoeven het niet perse vooraf te boeken, ter plekke willen we ook wel. Maar het lijkt alsof dat niet geheel makkelijk is daar....
Groetjes, Henrica
Gebruikersavatar
ubiytsa
Global Mod
» 08 feb 2017 20:40
Wat is jullie budget en hoe lang willen jullie rondreizen?
avatar
Henrica
» 08 feb 2017 20:44
We gaan drie weken reizen. Starten in Nairobi en vliegen terug vanaf Zanzibar.

Maar voor de tour willen we een dag of 4/5 uittrekken. Ik lees/hoor veel dat dit ook wel een max is. Ga je langer, dan word je al snel 'safari-moe'.
Gebruikersavatar
ubiytsa
Global Mod
» 08 feb 2017 20:52
Henrica schreef:
08 feb 2017 20:44
We gaan drie weken reizen. Starten in Nairobi en vliegen terug vanaf Zanzibar.

Maar voor de tour willen we een dag of 4/5 uittrekken. Ik lees/hoor veel dat dit ook wel een max is. Ga je langer, dan word je al snel 'safari-moe'.
Als echte backpacker zal het niet lastig zijn om met OV te reizen tot aan nationale parken en dan een gids te regelen in nabijgelegen plaatsen. Ik denk ook niet dat je snel safari-moe bent, zolang je met de juiste gids op pad bent. Als je moe wordt van het zien van leeuwen e.d. vraag ik mij af of natuur iets voor die mensen is ;)

Wat wil je doen? Serengeti/Ngorongoro? Of zoek je meer naar kleinere parken? De genoemde parken zijn vrij prijzig.
avatar
Henrica
» 08 feb 2017 21:01
Serengeti is eigenlijk wel een 'moetje', net als Krugerpark in Zuid Afrika. Uitvalsbasis Arusha lijkt ideaal te zijn voor deze trips. Wat mooi zou zijn is beginnen vanuit Arusha en dan binnen een aantal dagen via de parken doortrekken richting Dar es Salaam.

Daarentegen staan we zeker op voor verrassende andere parken. We kijken nu ook veelal naar Kenia, wat daar eventueel de mogelijkheden zijn voor bijv. de eerste week. De Grote Trek zal in augustus ook vooral aan deze kant te zien zijn volgens mij.

Eerlijk: ik word altijd eerst enthousiast over een land, bekijk wat er te doen is. Daarbij in mijn achterhoofd: zouden we dit ook zelf kunnen regelen ipv al die boekingsbureau's en vakantieplanners. Dan boek ik een ticket en ja, dan komt pas de echte planning: hoe?

Qua rondreizen voorzie ik ook geen problemen, dit lijkt wel redelijk makkelijk te kunnen.
Gerelateerde onderwerpen
Tanzania
Reisorganisatie Tanzania
Safari Tanzania
Visum Tanzania
Oeganda i.c.m. Tanzania/Kenia
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten