Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Tijdsplanning Reis

Gebruikersavatar
Marcell`
Reiziger
» 31 aug 2010 18:02
Beste Forummers!,

Ik ben nu bezig met het plannen van mijn Backpack-avontuur naar Australie. Hierbij wil ik zowel Tasmanie als Nieuw Zeeland meepakken. Ik heb rekening gehouden met de seizoenen in Australie en ik denk dat ik wel een redelijk goede globale tijdsplanning heb. Deze is te vinden in onderstaande afbeelding:

Afbeelding
Geel = Oktober;
Oranje = November;
Rood = December;
Blauw = Januari.
Ter verduidelijking:
Melbourne is mijn begin- en eindpunt. Vanuit Melbourne ga ik eerst richting Alice Springs, en vervolgens naar Cairns. Vanhieruit vertrek ik zuidwaarts langs Sydney om vervolgens weer in Melbourne te belanden. Vanuit Melbourne ga ik + 1 week naar Tasmanie. Vanuit Tasmanie vlieg ik naar Nieuw Zeeland voor ongeveer 3 weken. Daarna vertrek ik terug naar Melbourne en is dit avontuur voorbij!

Echter heb ik nog 2 kleine vraagjes betreft mijn plan:

Seizoenen:
Volgens mij heb ik nu op een juiste manier rekening gehouden met de seizoenen, in de zin dat ik nu bijna overal wel redelijk tot goed weer kan verwachten. Natuurlijk weet je dit nooit vantevoren, maar met deze planning heb je wel een grotere kans. Klopt dit een beetje volgens jullie..?

Oud & Nieuw:
Natuurlijk draait niet alles om Oud & Nieuw, maar toch weet ik nog niet waar ik deze feestdag wil vieren. Te zien is dat volgens de globale planning ik rond O&N in Melbourne ben. Echter heb ik dan nog maar 1 maandje voor Tasmanie én Nieuw Zeeland. Misschien dat ik er nog 1 á 2 weken aan vastplak, om langer in Nieuw Zeeland te zijn. Als dit niet kan, vanwege financiele aspecten, zal ik misschien de tijdsplanning wat opschuiven, zodat ik met O&N in Tasmanie of Nieuw Zeeland zit.
Ik neem aan dat je hier ook ruim vantevoren een hostel moet boeken én dat er wel wat te beleven valt? :)

Dit waren even kort mijn vragen voor nu, ik hoop dat jullie deze twee kleine onduidelijkheden weg kunnen werken! Verdere op- en aanmerkingen op mijn planning zijn altijd welkom. ^O^
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 31 aug 2010 21:17
route ziet er prima uit.
Seizoenen moet je je niet al te druk om maken. alleen als je wilt duiken of snorkelen in the great barrier reef moet je opzoeken wanneer de boxjellyfish daar is. Ik meen me te herinneren in november maar dat weet ik niet zeker (google eens)

O&N is zo leuk als je het zelf maakt. Volgens mij is Syndey 1 van de weinige plekken waar het zo'n grote hype is dat je maanden van te voren moet boeken. Volgens mij kan je op andere plekken wachten tot een week of wat van te voren.
Je hebt niet perse een grote stad nodig voor een mooi feestje. Ik heb een heel leuk O& N gehad op een heel koud en winderig strand maar wel met alle inwoners van het dorp ( toch al snel 15 huizen groot) in N-Z
Gebruikersavatar
Marcell`
Reiziger
» 01 sep 2010 21:13
Change of plans, whehe!

Ik vertrek waarschijnlijk toch nog dit jaar! Morgen gelijk Visum en Paspoort regelen.. Ook even een bezoekje brengen aan Rabobank, om te controleren of ik daar gewoon kan pinnen etc.. :)

Verder nog een vraagje, betreft Nieuw Zeeland. Ik ga dus een 3 maanden visum aanvragen. Ik heb gelezen dat je voor Nieuw Zeeland géén visum nodig hebt!

Mijn vraag is dus of ik het volgende kan doen:
De volle drie maanden in Australie + Tasmania blijven. Na deze drie maanden vertrek ik naar Nieuw Zeeland voor + 3 weken, om vervolgens via Melbourne gelijk terug naar Nederland te vliegen. Is dit mogelijk, of kom ik dan gigantisch in de problemen @ Melbourne? :@

Verder vroeg ik me af of ik de vliegreizen van Alice Spring - Cairns en Melbourne - Tasmanie en Tasmanie - Nieuw Zeeland en als laatste Nieuw Zeeland - Melbourne ruim vantevoren moet boeken. Of kan je ook gemakkelijk een klein weekje vantevoren boeken. Dit aangezien mijn planning slechts globaal is en ik vantevoren niet weet wanneer ik precies vlieg.
Gebruikersavatar
Flow
Reiziger
» 02 sep 2010 00:03
ik weet niet of je daar gaat werken, maar ik krijg er een australische bankrekening ofzo als ik het goed heb begrepen...
Gebruikersavatar
Moira
Reisexpert
» 02 sep 2010 02:59
Hallo,

Je hoeft alleen voor Australie een visum aan te vragen. Voor Nieuw Zeeland krijg je 3 maanden bij aankomst. Je moet alleen wel een bewijs hebben dat je binnen die 3 maanden het land verlaat. Heb je dat niet zal de vliegmaatschappij je niet mee gaan nemen. De goedkope vliegtuigmaatschappijen in Australie zijn Jetstar en Virgin Bleu die werken wel met het systeem hoe eerder je boekt hoe goedkoper die zijn.
Ze hebben ook vaak super aanbiedingen dus mijn advies zou zijn meld je op hun site aan voor de nieuwsbrief dan krijg je vaak aanbiedingen opgestuurd en kun je daar op inspelen.

gr van moira
Gebruikersavatar
Marcell`
Reiziger
» 02 sep 2010 10:01
Flow schreef:ik weet niet of je daar gaat werken, maar ik krijg er een australische bankrekening ofzo als ik het goed heb begrepen...
Nee, ik ga daar niet werken. Voor drie maanden backpacken zal een AU-rekening niet nodig zijn denk ik.
Moira schreef:Je moet alleen wel een bewijs hebben dat je binnen die 3 maanden het land verlaat. Heb je dat niet zal de vliegmaatschappij je niet mee gaan nemen. De goedkope vliegtuigmaatschappijen in Australie zijn Jetstar en Virgin Bleu die werken wel met het systeem hoe eerder je boekt hoe goedkoper die zijn.
Ah oke, thanks voor de info. Dan boek ik een ticket van TAS - NZ en gelijk NZ - Melbourne erbij!
Gebruikersavatar
Marcell`
Reiziger
» 03 sep 2010 19:53
Ik ga vandeweek ticket boeken!

Heenreis: Amsterdam - Melbourne.
Terugreis: Auckland - Amsterdam.

Met tussenstop uiteraard.

Ik ben van plan om 3 maanden + 2 weken te boeken. 14 weken. Dit zodat ik extra tijd heb voor Nieuw Zeeland. Mijn vraag is nu of ze niet moeilijk doen in Australie. Dit omdat ik maar een visum voor Australie heb voor 3 maanden. Ik blijf maar 11 weken in Australie, de overige 3 weken vertoef ik dan in Nieuw Zeeland.

Moet ik ook écht bewijs hebben dat ik de laatste 3 weken in Nieuw Zeeland blijf? :)
Gebruikersavatar
Marcell`
Reiziger
» 04 sep 2010 18:16
Nevermind, komt allemaal goed. Heb leuke vlucht gekozen. Even tegen ouders vertellen en dan boeken! :)
Gebruikersavatar
Marcell`
Reiziger
» 05 okt 2010 14:54
Ik had nog een vraag, dit betreft mijn stukje reis van Adelaine naar Alice Springs.

Ik twijfel tussen het vliegtuig en de bus.

Tijdsduur:
Bus: + 1 week.
Vliegtuig: Paar uur.

Prijs:
Bus: $800.
Vliegtuig: $400.

Mijn vraag was eigenlijk of zo'n bustour de moeite waard is. Is het echt een X aantal dagen saai wegrotten in een bus of zijn de stops die er worden gemaakt, bv Cooper Perdy, ook echt de moeite waard? En zijn er ook bv. 3daagse busreisen die iets goedkoper zijn?

Als ik met het vliegtuig ga, scheelt het ietswat in de kosten én heb ik meer tijd over voor Alice Springs zelf.

Grtz, Marcel
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 05 okt 2010 20:15
tja, lastig.
Ik vond Coober pedy wel leuk. en ook het outback gevoel komt pas echt als je er dagen doorheen rijdt. 3 dagen moet te doen zijn voor dat stuk trouwens. Ikzelf zou voor de bus gaan denk ik. maar 2 keer zo duur is wel raar. je zou verwachten dat het goedkoper zou zijn....hoewel. in europa is het vliegtuig ook goedkoper dan de bus
Gebruikersavatar
Marcell`
Reiziger
» 06 okt 2010 13:59
bolletjeom schreef:tja, lastig.
Ik vond Coober pedy wel leuk. en ook het outback gevoel komt pas echt als je er dagen doorheen rijdt. 3 dagen moet te doen zijn voor dat stuk trouwens. Ikzelf zou voor de bus gaan denk ik. maar 2 keer zo duur is wel raar. je zou verwachten dat het goedkoper zou zijn....hoewel. in europa is het vliegtuig ook goedkoper dan de bus
Het word, na wat nagevraag, toch de busreis! Inderdaad om het oudbackgevoel toch mee te krijgen.

Ik ben benieuwd of er al 3daagse busreizen zijn! Daarvoor zal ik in Melbourne of Adelaine wel kijken. ^O^
Gebruikersavatar
Marcell`
Reiziger
» 06 okt 2010 18:20
Ik begin me stiekem zorgen te maken over het eerste deel van mijn tijdsplanning. Deze is terug te vinden in onderstaande afbeelding:

Afbeelding

28-10 kom ik aan in Melbourne. Met Oud & Nieuw moet ik ook terug zijn in Melbourne, heb ik ook al een hostel geboekt voor 4 dagen.

Met oog op deze tijdsplanning, is het gedeelte Cairns - Melbourne niet veel te krap? Ter informatie:
Alle afstanden worden met de bus/liftend overbrugt, behalve Alice Spring - Cairns. Dit zal ik per vliegtuig doen!
Gebruikersavatar
Marcell`
Reiziger
» 15 okt 2010 19:24
*bump*
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 31 okt 2010 09:36
Ik heb niet het hele topic gelezen maar hoe ga je van Cairns naar Melbourne, dat kon ik niet terug gevonden krijgen? Want veel tijd heb je niet nodig als je b.v. vliegt. In Cooper Pedy heb je het na één dag wel weer gezien (gewoon een overnachting boeken en daarna weer verder reizen).
Gerelateerde onderwerpen
Tijdsplanning Australie
Budget reis australie
Advies gevraagd reis Australie
Reis Azie & Oceanië
Reis Australie - enkele vragen
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast