Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Tentje mee zonder auto?

avatar
JCB
Vakantieganger
» 03 mei 2011 21:49
Ik lees hier regelmatig dat campings een stuk goedkoper zijn om te verblijven dan dat hostels zijn.
Maar nu vraag ik me af of er veel backpackers zijn die een klein tentje meenemen terwijl ze geen auto hebben zodat ze toch regelmatig goedkoop kunnen overnachten. Of wordt je backpack dan te zwaar (zoals jullie merken heb ik nog geen ervaring _O- )
Gebruikersavatar
Sfoinx
Reiziger
» 04 mei 2011 15:59
Ik ben nooit iemand tegen gekomen die dat deed. Het lijkt mij ook erg onpraktisch om zo'n tent mee te sjouwen.
Maar als het tentje niet al te groot is om mee te nemen zou het natuurlijk wel kunnen. Misschien heb je wel een backpack waar je dit aan kunt bevestigen?
Het gaat wel veel geld schelen maar ik zou liever wat meer betalen. Een langere tijd elke dag in zo'n tentje verblijven lijkt me geen pretje. Ook is het vrij gemakkelijk om spullen van je te jatten als alles in een tentje ligt.
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 05 mei 2011 04:06
Hey,

Camperen is vooral goedkoper als je met 2 bent. Je betaalt per plek voor 2 personen, op commerciele campings kost je dat meestal tussen de $20-$25. Dat is volgens mij vergelijkbaar met de prijs van een hostelbed. Als je in national parks gaat camperen is het een stuk goedkoper omdat je per persoon betaalt. In WA kost het bijvoorbeeld $7 per persoon per nacht. Maar national parks liggen vaak ver van bewoonde gebieden en zijn niet gemakkelijk te bereiken als je geen eigen vervoer hebt, behalve als je gaat liften. Het ligt er dus aan wat je plannen zijn.

Wij camperen hier altijd en hebben nog nooit problemen gehad met diefstal of iets dergelijks. Campeerders lijken erg respectvol over het algemeen.

^O^
Gerelateerde onderwerpen
Tentje/hostels?
Australie zonder creditcard?
Zonder retour ticket naar Australië
Zonder rijbewijs toch mogelijk te kamperen in Australië?
WH-visium aanvragen zonder ticket en aankomst datum
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten