Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Tandarts assistente in buitenland

avatar
Michellebol89
» 18 mar 2013 20:58
Ik zou graag voor een paar jaar in Australië of nieuw Zeeland willen werken, weet iemand misschien site's waar vacatures hiervoor worden aangeboden of een manier om in contact te komen hiervoor? Of waar je je aan kan melden? Alvast bedankt!
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 19 mar 2013 02:00
Hi,

Tandartsassistente heet hier 'dental nurse'. Dit beroep valt niet onder de Skilled Occupation List (http://www.immi.gov.au/skilled/sol/), dat zijn de beroepen waar een tekort aan is en waarvoor je redelijk makkelijk een werkvisum via een werkgever's sponsorship kunt krijgen. Mocht je in aanmerking komen voor een Working Holiday visa (WHV), dan is dat het makkelijkst om zo het land binnen te komen en te kunnen werken als 'dental nurse'. Alleen mag je dan maar 6 maanden maximaal voor 1 werkgever werken. Anders wordt het een moeilijker verhaal waarbij je naar je visa opties kunt kijken op de emigratiewebsite: http://www.immi.gov.au. Wel vond ik nog deze specifieke informatie voor een 'dental hygienist', weet niet of dat op jou van toepassing is: http://www.immi.gov.au/asri/occupations ... ienist.htm.

Ik vermoed dat hetzelfde voor Nieuw-Zeeland geldt, maar ook daar kun je een WHV aanvragen voor een jaar.

Kijk anders ook een op de emigratiewebsite voor Nederlanders die naar Australie willen en waar veel info op staat over visa etc: http://xpdite.net/forum/

Je kunt op de banenwebsites kijken van de verschillende staten voor 'government jobs'. En op verschillende recruitment websites staan de banen geadverteerd, zoals http://www.seek.com.au, http://www.careerone.com.au en http://www.jobseeker.com.au.

Succes ermee!
avatar
Michellebol89
» 19 mar 2013 07:30
Dank je wel voor de informatie! Ik ga gelijk kijken!
Gerelateerde onderwerpen
Sudiefinanciering in het buitenland.
Betalen in het buitenland
Medicare verzekering voor Nederlanders in het buitenland
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten