Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Sydney - Cairns in januari/februari

Gebruikersavatar
Sannekoppen
» 22 jan 2013 14:07
Hoi,

Ik wil graag in januari en februari 2014 voor het eerst gaan backpacken in Australië. Dan wil ik graag van Sydney naar Cairns reizen. In totaal wil ik ongeveer 2 maanden weg blijven.
Nu lees ik overal dat het druk is in de maand januari, maar is het dan noodzakelijk om vooraf al hostels te reserveren of kan dat ter plekke?
Mijn plan is eigenlijk om de eerste dagen hier in Nederland al vast te leggen, en dan in Sydney de rest te regelen voor de rest van mijn reis.
Zijn deze twee maanden ook wel geschikt om te gaan of niet? Alle tips zijn ook welkom.

Groetjes Sanne
Gebruikersavatar
Sannekoppen
» 22 jan 2013 14:31
Of zou het beter zijn om in oktober en november te gaan? En dan in Cairns beginnen.
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 23 jan 2013 08:13
Hi,

Januari/februari is niet alleen de drukste tijd in het Zuiden door de zomervakantie in Australie, het is ook de slechtste tijd om de tropen te bezoeken ivm het regenseizoen. Het is er dan erg benauwd, bloedje heet en nat. Ook zit je dan middenin het cyclonenseizoen. Er razen nu bijvoorbeeld 2 cyclonen in de tropen, 1 in de buurt van Cairns, de ander aan de Westkust. Buiten dat, is het in de Zuiden hartje zomer en kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 40 graden. Niet echt fijn reisweer. Verleden week was het nog meer dan 45 graden in Sydney...niet te harden lijkt me!

Het zal dan inderdaad slim zijn om vooraf te boeken, vooral in het Zuiden in januari. De zomervakantie loopt tot begin februari. Hoe verder je naar het Noorden trekt, hoe minder noodzakelijk omdat er niet veel toeristen naar het Noorden gaan in de Australische zomer.

Oktober/november is een stuk rustiger, maar nog steeds niet ideaal in de tropen omdat het dan de build up is. Het is dan bloedje heet en benauwd... Voor het Zuiden is dat wel een veel beterer tijd om te reizen omdat het een stuk koeler zal zijn zo in de lente.

Voor de goede tijd om de tropen te bezoeken kijk onder Reisinformatie -> Australie: https://www.aroundtheglobe.nl/reizen/au ... 10786.html

Als je de keuze moet maken tussen die 2, zou ik voor okt/nov kiezen.

Succes met de keuze!
Gebruikersavatar
Sannekoppen
» 23 jan 2013 09:36
Superbedankt voor je bericht!

Ik ben inderdaad erg in twijfel wanneer ik precies wil gaan, want ik wil graag de route Sydney-Cairns afleggen of juist andersom.

Zou het beter zijn om dan pas eind januari te gaan en dan in maart terug te komen of zou je dat ook niet aanraden? En dan vanuit Cairns te beginnen, zodat de drukte in het zuiden al minder is als ik daar aankom...

Groetjes Sanne
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 23 jan 2013 09:43
Hi,

Qua drukte maakt het niet veel uit of je in okt/nov gaat of in feb/maart. Zal redelijk gelijk zijn. Het regenseizoen is van december - maart, dus dat is niet handig. Dan zou ik alsnog van in okt/nov gaan.

Het meest ideaal zou zijn om tussen mei - september in de tropen te zijn en de rest van het jaar meer naar het Zuiden.

Veel plezier!
Gebruikersavatar
Sannekoppen
» 23 jan 2013 09:57
Bedankt!

Dan zal ik mijn reistijd misschien toch iets aan moeten passen en wellicht wat op moeten schuiven.
Eventueel zal ik ook even moeten kijken of ik dan na maart in het noorden aan kan komen. Ik wil ongeveer twee maanden gaan, dus dat wordt wat schuiven.
Ik lees wel overal dat de temperaturen nog goed zijn in maart/april, maar niet meer superheet.

Het wordt mij dus nog even nadenken, maar gelukkig heb ik nog meer dan genoeg tijd.
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 23 jan 2013 10:05
Goed plan!

Pas vanaf mei is het echt prettig in de tropen met koelere nachten (18 graden) en niet te hete benauwde dagen van zo'n 25-30 graden, maar dan wordt het best koel en regenachtig in het Zuiden...

Het meest ideaal is waarschijnlijk in het Zuiden beginnen rond begin april en dan in de tropen zijn in mei. En dan is het ook nog niet megadruk in de tropen want dat begint zo rond half juni wanneer de grote tropische zomervakantie begint.

:)
avatar
marielle276
» 24 sep 2013 16:17
Hoi Sanne,

Ik weet niet of je ondertussen al een andere periode hebt besloten om naar Australië te gaan?!? Maar ik ben marielle en 24 jaar en wil in februari 2014 van Cairns naar Sydney gaan backpacken. Ik zoek alleen nog een reisgenootje. Het lijkt me leuk om contact met je op te nemen om opties te bespreken.

Ik hoor graag van je.

Groetjes, marielle
Gerelateerde onderwerpen
Cairns - Sydney: januari/februari 2010 goede reisperiode?
In Januari van Sydney naar Cairns
Oostkust Sydney / Cairns
Sydney --> Cairns in 5 weken
Vervoer Sydney-Cairns
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast