Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Stuk oostkust lopen?

avatar
joost211
» 17 okt 2011 06:17
Hallo iedereen, ik zit al in Australië en heb het hier prima naar mijn zin. Na 2 weken heb je het meeste van Sydney wel gezien en wil je wel een keer egens anders heen. Om het rondje belangrijke steden te doen, als de meeste backpackers trekt me niet zo. Het lijkt me veel leuker om een stuk oostkust af te lopen, dus vanuit sydney richting cairns. En dan van dorpje naar dorpje, per dag een kilometer of 20 lopen en dan iedere avond een slaapplaats te zoeken. En als ik geen zin meer heb dan ga ik daar ergens werken of pak ik de bus naar een of andere grote stad. Ik weet ook wel dat het iets is waar je maanden mee bezig bent maar dt trekt me juist wel aan. Nou is mijn vraag, heeft iemand van jullie iets verglijkbaars gedaan, en wat vonden jullie ervan? Ik heb hier gewoon een postadres waar ik de post op kan laten komen.en er is hier ook een plaats waar je een gedeelte van je bagage kostenloos en achter slot en grendel kan achterlaten. Dus gewoon een rugtas met wat kleren, een mobiel, fototoestel en genoeg te drinken mee. En is de oostkust vooral zand of vooral rotsachtig? En hoe zit het met wandelpaden? Totaal niet aanwezig, of alleen rond sydney? Op internet kan ik niet heel veel vinden over het desbetreffende, dus vraag ik het hier maar :).
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 17 okt 2011 08:52
klinkt als een goed plan! Het voordeel is dat die regio zo ontwikkeld is dat je altijd kunt besluiten te stoppen en een bus te pakken.
Direct ten noorden van sydney ligt een prachtig np. Daarna vooral ook veel luxe kustplaatsjes. Ik denk niet dat je de ilusie moet hebben alleen maar door natuur te lopen.

Heeft australie geen wandel vereniging en wandelkaarten? En anders iedere dag, met een gedetailleerde roadmap, aan de mensen daar advies vragen. Vinden ze vast leuk!
avatar
joost211
» 17 okt 2011 13:00
Zo, eerste 250KM al gevonden :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Great_North_Walk
Gebruikersavatar
Travelator
Reisexpert
» 17 okt 2011 13:26
Goeie link.
Klinkt goed, krijg er zelf ook meteen zin in.
We verwachten natuurlijk wel dat jij het in 65 uur doet.
Gebruikersavatar
Francine
Reisexpert
» 17 okt 2011 15:25
Ik heb geen idee of er goede routes te vinden zijn van stad naar stad (dorp naar dorp). Wel zijn er veel meerdaagse wandelpaden. In Nationale Parken en daarbuiten. Overal in Australië. Lonley Planet heeft een boekje uitgegeven met een aantal wandelingen (Walking in Australia) dit boekje is zeker niet voldoende, maar zo heb je een beetje een idee.
Aan de oostkust heb ik zelf alleen een meerdaagse wandeltocht gemaakt op Hinchinbrook Island. Aanrader, overigens.
Heb je ervaring met meerdaagse wandeltochten? Want je moet je wel goed voorbereiden en reken er op dat je soms veel eten en drinken mee moet nemen! Wandelen in Australie is niet te vergelijken met wandelen in Europa waar je om de 20km inderdaad wel weer een dorpje of een huis tegenkomt. In Australie is dat niet het geval!
Denk er ook aan dat je, vooral in de tropen, dus het noorden, je je water wel moet ontsmetten.
Nu is de oostkust inderdaad een stuk bewoonder dan andere delen van Oz, maar verkijk je niet.
Verder een gaaf plan. Wandelend zie je zo veel meer!
Gerelateerde onderwerpen
Stage lopen in Australië!
Stage lopen Australië welk visum nodig?
Stage lopen wanneer je al een WHV visum hebt gebruikt
Camperrondreis oostkust
4 weken Oostkust
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten