Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Stage Sydney + rondreizen (2 maanden)

Gebruikersavatar
TRB
Wereldreiziger
» 13 nov 2011 17:36
Hallo allemaal, zeer waarschijnlijk zal ik volgend jaar 3 maanden onderzoek gaan doen in Sydney. Daarna wil ik nog zo'n 2 maanden rondreizen. Super natuurlijk, alleen zit ik (zelfs na doorspitten van al die topics) nog met de vraag naar een advies op maat :P

Mijn plan is als volgt

okt-nov-dec (plus oud en nieuw)
stage in Sydney

jan-feb
- vliegen naar Adelaide
- the Great Ocean Road van Adelaide naar Melbourne rijden (1 week)
- van Melbourne naar Cairns vliegen
- Cairns-Brisbane (4 weken)
- Brisbane-Sydney (met max. 1 stop: 2-3 dgn)
- Sydney-Kuala Lumpur
- Maleisie (mogelijk zo'n 2 wkn)

Is dit een beetje haalbaar? Qua vervoer zat ik te denken aan meerijden met anderen/de bus. Ik lees daarnaast verschillende berichten over de beste reistijden. In okt-nov-dec is het natuurlijk prima weer in Sydney, maar als ik dan halverwege januari naar Cairns ga en afzak naar het zuiden is het niet bepaald ideaal. Wil dit zeggen dat het af te raden is? De outback laat ik deze reis denk ik zitten omdat dit erg uit de richting + erg duur is. Maleisie zou ik als stopover kunnen boeken en op die manier in 2 (iets goedkopere) weken nog op een eilandje kunnen relaxen en daar nog wat van het vasteland kunnen zien.

Eventueel kan ik ook alles 2 maanden naar voren halen en dus in aug-sep-okt in Sydney zitten en in nov-dec rondreizen.
Ik heb ook gelezen dat in januari de prijzen omhoog gegooid worden ivm schoolvakanties, is dat waar? Graag jullie advies, met name over de route en reistijd.
Gebruikersavatar
Kars
Wereldreiziger
» 18 nov 2011 02:10
Naar mijn mening is het inderdaad gemakkelijk haalbaar. Op eigen gelegenheid is Brisbane-Sydney in 1 dag te doen, ik weet niet of dat dat ook kan met bus of trein. Maar Byron Bay is wel een leuke stop om te doen. Je kan verwachten dat in het in Cairns dan flink regent, maar op zich heeft dat ook zo zijn charmes. Verder lijkt me dat je prima de tijd hebt uitgetrokken voor je reis, ik zelf denk alleen dat 1 week voor de great ocean road misschien iets te lang is. Maar als je erg rustig aan doet en overal blijft hangen, dan kan je der wel een week aan kwijt raken.
Als je minder regen wil hebben in Cairns, dan kan je inderdaad het beste alles 2 maanden naar voren schuiven. Persoonlijk zou ik wel nog een stuk outback mee pakken, al is het maar even vliegen naar Alice Springs en dan de auto pakken om daar een stuk te verkennen. Maar dat ligt meer aan of jij van plan bent om ooit nog naar Australië terug te gaan. Als je dat niet van plan bent, kan je het beste de outback gewoon mee pakken. Over de prijzen, die gaan al omhoog in september. Het loopt langzaam omhoog en in januari heeft het inderdaad zo'n beetje de top bereikt. Hier kan je aandenken dat een auto huren dan bijna twee keer zo duur is als in augustus. Misschien een idee om eerst de reis te doen en dan stage? Je hebt dan wel niet het mooiste weer te pakken in Sydney, Melbourne, Adelaide, maar wel in Cairns en de prijzen zijn dan veel lager. In de winter (augustus dus) is het hier ook gewoon overdag 15-25 graden, dus op zich is dat nog goed te doen als je direct uit Nederland komt.
Gebruikersavatar
Francine
Reisexpert
» 19 nov 2011 10:25
Perfect. Eerst lekker stage lopen, wennen aan het land, Sydney en omgeving zien en dan nog twee maanden reizen. Heerlijk!
Je reis is zeker goed te doen, maar houd (zoals Kars al zegt) rekening met het regenseizoen in Cairns (en mogelijk ook in Kuala Lumpur!).
Een week voor de GOR is mooi. Dan kun je ook even langs de Grampians. Echt een prachtig Nationaal Park.
Cairns-Brisbane is goed te doen in vier weken. Hoe ga je daar reizen? Eigen vervoer? OV?
Kom je eerder in Brisbane aan dan heb ten zuiden van Brisbane ook nog wel wat leuke plekken: Lamington NP vond ik wel bijzonder, verder Byron Bay (wel erg toeristisch!) en zeker de nationale parken rond Dorrigo vond ik prachtig.
Ik zou niet, zoals Kars zegt, in die paar weekjes die je hebt ook nog op en neer vliegen naar Alice Springs. Dat kost veel (wacht)tijd (vliegvelden) en dan moet het allemaal snelsnel. Het zou mijn manier niet zijn. Wil je toch een stukje 'rode aarde' meepikken dan zou ik vanaf Cairns bijvoorbeeld naar de 'lava tubes' bij Undara gaan. Redelijk toeristisch (met voornamelijk Australische toeristen), maar je kunt prima wegwandelen van de drukte. Het is echt een stukje outback, inclusief rood stof:-) Je kunt er een (half) dagje met een gids mee om de vulkanische tunnels te bekijken. Best bijzonder. En dan na een dag of twee, drie weer terug naar de prachtige tropische bossen ten zuiden van Cairns.
Gebruikersavatar
TRB
Wereldreiziger
» 30 nov 2011 22:26
Bedankt voor jullie tips!
Ik overweeg nu de mogelijkheid om één maand voor mijn stage begint (in juli) van Cairns naar Brisbane te reizen, om vervolgens van aug-okt in Sydney onderzoek te doen. In november kan ik dan the GOR doen.. en evt nog een stukje Maleisie meepakken op de terugreis. @Kars; 1 week is inderdaad vrij lang, maar in die week dacht ik dan ook een dag of 2 uit te trekken voor Melbourne en Adelaide. Dit is qua klimaat, reistijd en prijzen een betere invulling?

Ik zou inderdaad ook graag de Outback intrekken, maar gezien de tijd/kosten/route die je hiervoor moet nemen laat ik dat denk ik zitten. Dan ga ik denk ik liever ooit nog eens terug om Alice Springs/Darwin te zien. Een goede tip van je Francine om vanuit Cairns een stukje Outback mee te pakken, ik wist niet dat dat kon!

Spoedig meer! :)
Gebruikersavatar
Kars
Wereldreiziger
» 01 dec 2011 04:48
Als je nog een hoop warmte en zon mee wil pakken dan kan je het beste het nog een maandje verschuiven, dat je in december eindigd. Verder lijkt het mij allemaal inderdaad helemaal goed geplant. Lekker het warme stuk opzoeken (cairns), wanneer het in zuiden wat kouder is, leuke start! :P Mocht je het toevallig nog verschuiven naar december, dan kan je misschien het beste zelfs nog oud en nieuw in Sydney meepakken. Dat schijnt namelijk heel groots te zijn, ik ga het dit jaar beleven ;)
Gebruikersavatar
TRB
Wereldreiziger
» 02 jan 2012 14:01
En Kars, goede oud&nieuw gehad? :D

Ik wil tussen 30 juni en 2 juli 2012 vertrekken naar Sydney, dit kan vanaf Dusseldorf/Amsterdam/Brussel zijn, half november/december wil ik dan liefst naar Maleisie om dan eind november/december weer naar huis te vliegen. Nu zag ik dat eigenlijk alleen KLM stopover in Kuala Lumpur heeft. Evt. zou een tussenstop met Emirates in Bangkok ook nog kunnen. Prijzen bij KLM voor AMS-SYD-KUL-AMS zijn zo'n 1380 euro op dit moment. Iemand van jullie een idee hoe ver van tevoren tickets naar Australie het beste te boeken zijn? Heeft KLM nog wel eens acties?

Alvast bedankt!
Gebruikersavatar
Kars
Wereldreiziger
» 03 jan 2012 11:54
ik zelf had een ticket van china airlines dat via taipei in taiwan gaat, dat is nu zelfs gedaald naar 900 euro retour. Van KLM weet ik verder niet veel.

En ja, oud en nieuw was geweldig! Ook een super sfeer er omheen, we hadden een geweldige plek! Het vuurwerk was super! De hele dag was geweldig ;)
Gerelateerde onderwerpen
Huisvesting Sydney voor stage
Woning huren in Sydney tijdens stage
Vind woonruimte voor stage in Sydney Australië
10 maanden stage Australie
kosten rondreizen
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten