Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Second year visa Australië

avatar
Ironic
» 20 jul 2015 09:55
Hallo allemaal! Ik heb een vraag over het behalen van mijn second year visa. Ik ben op het moment al een paar weken aan het woofen in agnes water (waar de postcode dus geldig is voor second year :D) en vroeg mij af of dit werk geldig is voor second year. Ik help bij het opknappen van het huis en de tuin. In eerste instantie dacht ik dat dit geen geldig werk zou zijn tot ik dit las op gov:

examples of eligible specified work:
Landscaping the grounds of a construction/house site painting the interior/exterior of new buildings.

Dit zet mij dus weer aan het twijfelen, iemand ervaring mee?

Thanks!
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 20 jul 2015 10:08
Hi,

Vanaf mei 2015 geldt vrijwilligerswerk niet meer voor je 2e WHV, dus ook WWOOF-ing niet helaas. Zie:http://www.wwoof.com.au/new-hosts/visa-information wat zegt: IMPORTANT: Please note that a Press Release was issued on 1/5/2015 by the Assistant Minister for Immigration and Border Protection stating that volunteering would no longer be counted towards Second Working HolidayVisa Extensions.

Alleen betaald werk en alleen onder bepaalde voorwaarden telt, werken in een bepaald gebied met een bepaalde postcode telt dus niet perse. Voor specifieke info, zie: http://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/417- onder "specified work".

Dus mocht je in aanmerking willen komen voor je 2e working holiday jaar, zul je ander werk moeten gaan zoeken en kunnen bewijzen dat je dat werk hebt verricht. De voorwaarden worden steeds strenger!

Succes ermee!
avatar
Ironic
» 20 jul 2015 11:05
Dank voor de reactie, ook hier heb ik wat onderzoek naar gedaan maar van wat ik begrijp is dat de whv holders van 2014 de laatste zijn die nog mogen woofen en hun second year daarmee mogen aanvragen. Ik ben in 2014 Australië binnen gekomen.
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 20 jul 2015 14:58
Waar heb je die informatie gevonden?

Aangezien die informatie niet op de bovenstaande officiële website te vinden is, zou ik dat eerst verifiëren met de Department of Immigration.

Groetjes
avatar
Ironic
» 21 jul 2015 00:13
http://www.wwoof.com.au/new-hosts/visa-information

However, this change will take some time to introduce, and is not yet in effect, so it does not impact upon current second Working Holiday visa applications. When the Department knows the exact date of implementation for the change, it will be announced publicly on our website.

1/5/2015 werd de aankondiging gemaakt. Ze zijn er hier absoluut niet blij mee en proberen het nog tegen te werken met petities etc. ^O^
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 21 jul 2015 04:49
Oh ja, nu zie ik het ook. Voor de zekerheid zou ik het toch checken bij de Department of Immigration omdat er niets te vinden is over WWOOF-ing op hun website en het zou erg zuur zijn als je niet in aanmerking komt voor een second year WHV...
avatar
Mirjam27
» 21 jul 2015 18:55
Ik dacht ook dat de nieuwe regels nog niet in werking zijn? Op de http://www.wwoof.com.au site bieden de Wwoof-hosts nog steeds aan om te tekenen voor het 2nd year visa. Mijn laatste Wwoof zegt de dagen digitaal doorgegeven te hebben. Weet iemand of ik dat kan checken?

Ik ben vanaf 21 mei 2015 als Wwoofer aan de slag. Net vertrokken naar mijn 2de Wwoof adres om de 88 dagen 'vol' te maken. Ik ben nu wel benieuwd of ik niet zelf kan zien hoeveel dagen er doorgegeven zijn, kan het niet vinden op de site van http://www.immi.gov.au.

Op de site van wwoof.com.au wordt er bijvoorbeeld nog een vraag beantwoord met: maak zo snel mogelijk je 88 dagen en vraag zo spoedig mogelijk je 2nd visa aan, voordat de regels veranderen.
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 22 jul 2015 05:38
Mirjam27 schreef:Ik dacht ook dat de nieuwe regels nog niet in werking zijn? Op de http://www.wwoof.com.au site bieden de Wwoof-hosts nog steeds aan om te tekenen voor het 2nd year visa. Mijn laatste Wwoof zegt de dagen digitaal doorgegeven te hebben. Weet iemand of ik dat kan checken?

Ik ben vanaf 21 mei 2015 als Wwoofer aan de slag. Net vertrokken naar mijn 2de Wwoof adres om de 88 dagen 'vol' te maken. Ik ben nu wel benieuwd of ik niet zelf kan zien hoeveel dagen er doorgegeven zijn, kan het niet vinden op de site van http://www.immi.gov.au.
Ik denk niet dat je dat kunt checken. Maar wanneer je het aanvraagt, zul je uberhaupt zelf alle documentatie moeten aanleveren dus het is het belangrijkst dat je dat op orde hebt. Als dat dan matcht met de info die zij hebben, zullen je je 2e WHV toegekend krijgen.

Succes ermee!
Gerelateerde onderwerpen
Second Year Working Holiday Visa
Second Year Work and Holiday Visa
Second year visa als eerste jaar al verlopen is. HULP!
Hoe maak ik het beste van mijn year in Australie
Visa 2e stage in Australië
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten