Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Roadtrip Oost Europa jongeren

avatar
stefanvanginkel1996
» 03 aug 2017 14:40
Goedemiddag,

Aankomende zomer willen wij met een groep vrienden (6 jongeren van 21 t/m 24 jaar) een roadtrip maken van ongeveer 2 weken. Dit willen we gaan doen met een camper die we gehuurd hebben. Het plan is om oost europa in te trekken (dit wil zeggen Duitsland, Polen, Tsjechie, Slowakije, Hongarije en eventueel Oostenrijk.

Momenteel lopen we een beetje vast op een aantal zaken. We willen een combinatie tussen het uitgaansleven, een aantal activiteiten met spanning/uitdaging en misschien zelfs wel een stukje cultuur zoals Auschwitz (vlakbij Krakau, Polen). We willen geen cultuur als oude gebouwen of kerken bekijken. Zijn er tips of aanraders van misschien jongeren die hetzelfde hebben gedaan of van mensen die het een en ander over deze gebieden weten over wat echte goede plekken zijn voor de afwisseling.

We gaan zoals gezegd met een camper. Wat is het makkelijkst voor de overnachtingen? Zijn dit de campings in de buitenwijken van steden of zijn er betere/makkelijkere manieren? En is het aan te raden om deze plekken van tevoren te reserveren of is het meenemen van adresgegevens en telefoonnummers van zulke plekken genoeg?

Tot slot is de juiste route vinden heel moeilijk. We willen niet de hele route alleen maar op de snelweg rijden, maar we willen ook niet hele dagen aan het rijden zijn. Als we de navigatie op toeristische route zetten dan zijn we namelijk heel erg lang onderweg. Heeft iemand tips hoe we hier de goede combinatie in kunnen vinden? Misschien dat hier sites voor zijn of heeft iemand toevallig een mooie route voorzien van een aantal mooie wegen?

Alvast bedankt voor de meedenkende reacties!

Gr. Stefan
Gebruikersavatar
Reismeis
Reisexpert
» 04 aug 2017 14:23
Leuk plan! Prachtige landen om te bezoeken!

Mijn zusje en haar vriend zijn net naar oa Hongarije en Tsjechie geweest, zij konden daar maar moeilijk plek vinden voor hun tent. Het is dus handig om meerdere adressen mee te nemen en eventueel vantevoren te bellen/mailen of er nog plek is.

Gezien de landen die jullie willen bezoeken en de bijbehorende afstanden denk ik persoonlijk ook dat jullie veel onderweg zullen zijn.. Ik zou eerst de stops vastleggen en dan kijken naar een eventuele alternatieve route. Op de Tomtom kun je overigens de optie 'snelwegen vermijden' nemen, dan heb je al een alternatief (voordeel), maar ben je wel veel langer onderweg (nadeel).

Ik denk even hardop: Berlijn als startpunt? Hoor ik veel goede verhalen over. Daarna naar Polen, Krakau. Auschwitz is erg indrukwekkend, zeker de moeite waard. Het voormalige concentratiekamp bestaat uit twee delen, vergeet zeker niet om Birkenau te bezoeken. Nabij Krakau heb je ook de Wieliczka zoutmijnen. Ook leuk. Dan naar Tsjechie. Praag, Kutna Hora (bezoek hier het knekelhuis), Cesky Krumlov (kanovaren), wandelen in het reuzegebergte. Door naar Slowakije (ben hier zelf nooit geweest), Hongarije. Boedapest is een prachtige stad. Veel leuke eettentjes, badhuizen. Het ondergrondse labyrinth vonden we ook wel grappig. Verder natuurlijk het Balaton meer. Terug via Oostenrijk. Wenen is mooi. Wij zijn destijds in een reuzenrad van bouwketen geweest :P Heet het Wiener Prater geloof ik.

Als ik een alternatieve route mag noemen: Duitsland, Polen, Tsjechie, Oostenrijk, Slovenie. Wij zijn fan van Slovenie ^O^ Het is nog niet zo door toeristen opgeslurpt.. Om een paar hoogtepunten te noemen (google maar eens op afbeeldingen): Meer van Bohinj, meer van Bled, Vintgar Gorge, Kobarid historic trail/Soca Valley. Je kunt vanuit Slovenie ook een dagtocht maken naar Venetie.
avatar
stefanvanginkel1996
» 07 aug 2017 11:47
Ha @Reismeis,

Bedankt voor de leuke reactie!

Je geeft aan dat jouw zus en haar vriend met een tent moeilijk plek konden vinden. Is dit hetzelfde voor een camper, aangezien wij met een camper gaan? En denk je dat het voldoende is als we van elke stad/plek die we aangaan een aantal campings opschrijven en hier de adresgegevens/telefoonnummers van hebben?

We hebben in de groep overlegt en ons lijkt de volgende route erg leuk; Krakau, Boedapest, Bratislava, Praag, Munchen en dan weer terug. Zou je dit aanraden of zitten er plaatsen tussen die je zou afraden. En we hebben natuurlijk wel gekeken naar het aantal km maar met een camper is dit toch wel heel anders (lijkt ons tenminste). Zijn er hier nog dingen waar we rekening mee moeten houden?

De tips die je geeft zijn echt top! Die gaan we zeker gebruiken. Maar je geeft aan dat Slovenie echt de moeite waard is. Is het niet een hele hoek erbij en dus veel meer km dan de route die ik hierboven beschreef? Want ik kan me voorstellen dat er in dat gebied meer bergen komen en het aantal km steeds langer gaat duren om te rijden (zeker met een camper).

Nogmaals super bedankt en als er meer mensen zijn die tips hebben zie ik die graag!

Stefan
Gebruikersavatar
ubiytsa
Global Mod
» 07 aug 2017 14:56
stefanvanginkel1996 schreef:
07 aug 2017 11:47
En denk je dat het voldoende is als we van elke stad/plek die we aangaan een aantal campings opschrijven en hier de adresgegevens/telefoonnummers van hebben?
Ja. En bovendien doet je 3G het gewoon, dus kun je altijd opzoeken. En zo niet, dan heb je vast wel een plekje in de buurt waar wifi is.
avatar
stefanvanginkel1996
» 09 aug 2017 11:00
Ja. En bovendien doet je 3G het gewoon, dus kun je altijd opzoeken. En zo niet, dan heb je vast wel een plekje in de buurt waar wifi is.
Snap ik inderdaad. Maar ik bedoel meer van; Is er op de meeste campings nog plek als we onderweg zijn en bijv. 100 km van tevoren bellen of we op een camping voor 1 of 2 nachten kunnen overnachten.?
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 15 aug 2017 08:08
Dat zal een beetje afhangen van wanneer je gaat, en of je in een drukke periode zit. Of op welke camping je wilt staan. De beste campings zullen vaak sneller vol zitten. Wat ik zou doen is als je weet wanneer je waar bent of weet waar je wilt zijn, je plekje vastleggen. Dan hoef je niet te zoeken naar een overnachtingsplek. Met internet dat je tegenwoordig bijna overal hebt kun je ook onderweg wat campings aanschrijven of bellen en kijken of zij een plekje voor je hebben.
avatar
stefanvanginkel1996
» 15 aug 2017 08:50
Bedankt!

Hier kan ik wel wat mee!
Gerelateerde onderwerpen
Jongeren roadtrip europa
Roadtrip Midden/Oost-Europa
Roadtrip 2014 Oost en Midden Europa
Centraal/Oost Europa - Veilig alleen op roadtrip?
Roadtrip 2014 Nood-Oost Europa Nederland-Sint-petersburg
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten