Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Road Trip door Europa van minimaal 1 jaar (+voorstellen)

Gebruikersavatar
Duinkonijn
» 08 aug 2017 21:34
Hoi, ik ben Tanja ben 26.
Zoals de titel al zegt, een road trip van minimaal 1 jaar.
Mijn vriend (Jordy 27) en ik willen een road trip gaan maken van minimaal 1 jaar door Europa.
Het kriebelt al langer bij ons om te gaan reizen maar we hebben nooit echt goed gekeken naar de opties.
Maar nu hebben we besloten om te gaan reizen in een camper door Europa. We willen alle mooie natuur te zien krijgen in heel Europa. Ik heb al een aantal pin points op my google maps gezet met punten waar we heen willen.
Ik heb al aardig wat nuttige informatie gevonden op deze site met betrekking tot verzekeringen en uitschrijven uit Nederland.

Het plan is om niet meteen te vertrekken. Dit gaat helaas niet omdat we eerst wat dingen moeten afmaken waar we nu mee bezig zijn. Ook zit ik nog vast aan mijn werk (anders moet ik mijn studie terug betalen). Dus hebben we besloten om minimaal nog 1,5 jaar hier te blijven.

Ik heb al een beetje zitten denken aan geld verdienen onderweg door een eigen site bij te gaan houden over onze reis. Hier op wil ik reis vlogs gaan zetten (youtube) en ook foto's te maken en verkopen (als dit lukt). Iemand nog tips om wat online te kunnen verdienen onderweg? Het enige waar ik mee zit te dubben is internet, lang niet overal heb je wifi. Vooral omdat wij langs en door de natuur willen gaan reizen. Misschien een schotel aanschaffen (Sky-DSL)?

Groetjes,
Jordy en Tanja
Afbeelding
Gebruikersavatar
Michel1988G
Vakantieganger
» 09 aug 2017 00:26
Hi, welkom op t forum. Gaaf plan hebben jullie!

Persoonlijk denk ik niet dat je een schotel aan hoeft te schaffen om te internetten. De afgelegen gebieden zullen wel minder goed bereikbaar zijn inderdaad, qua internet, maar ik denk dat je in het grootste gedeelte van Europa goed internet zult hebben. Als je wel een social media of blog/vlog wilt beginnen, dan zijn er programma's die je kunt gebruiken om automatisch content te plaatsen, die je vooraf invoert. Je upload t dan in het programma, en op een door jou bepaalde tijd plaatst dat programma het op je accounts. Ik denk dat als je googled op "Social Media Content Manager", je in de goede richting zit.

Wat betreft uitschrijven: Officieel ben je dat verplicht als je langer dan 8 maanden weggaat inderdaad. Maar je verliest dan ook opbouw van je sociale zekerheden zoals AOW. Een mogelijkheid is om je reis op te knippen: Tussentijds even een paar dagen in Nederland zijn, en dan weer weggaan. Dan is het "nieuwe" reis, en kun je dus ingeschreven blijven staan. Ik denk dat het qua verzekeringen niet veel uitmaakt, voor mijn eigen situatie zijn de kosten redelijk gelijk in ieder geval. Dat is even een kwestie van verzekeringen vergelijken. Ik heb een doorlopende reisverzekering van FBTO, omdat als je daar een lang op reis module aanzet, dan ben je 365 dagen aangesloten verzekerd op vakantie. Bij andere reisverzekeraars is dat vaak 60 dagen of twee maanden, en dan moet je dus weer een speciale lang op reis verzekering afsluiten.

Ik hoop dat je wat aan mijn info hebt en het je helpt met de voorbereiding, alvast heel veel voorpret in ieder geval!
Gebruikersavatar
ubiytsa
Global Mod
» 09 aug 2017 10:20
Leuk plan! Je zou inderdaad je content kunnen plannen van tevoren op Youtube, Facebook en Instagram (bij de laatste moet je dan nog wel de foto plaatsen.

Voor geld verdienen onderweg heb je een aantal opties. Vlogs en foto's verkopen zou ik, behalve als je echt ongelooflijk goed en populair bent, niet doen. Je moet wel een heel groot publiek hebben om daarvan te kunnen leven. Het kan natuurlijk wel, maar dan moet je echt nu direct gaan beginnen om het publiek op te bouwen.

Een andere optie is om af en toe ergens wat langer te blijven en te werken om geld te sparen.

Een derde optie is om te kijken wat jullie kunnen bieden als freelancer. Zoek 'digital nomad' op en je krijgt vast veel inspiratie.
Gebruikersavatar
Duinkonijn
» 09 aug 2017 14:19
Bedankt voor de tips en het mee denken!

Heel miscchien dat mijn vriend een WIA (gedeeltelijk) uitkering krijgt dan zou het voor ons voordelig zijn om inderdaad om inderdaad na een half jaar even Nederland binnen te wippen.
Maar mocht hij die niet krijgen is het, vermoed ik, goedkoper om ons uit te schrijven (en zorgverzekering op te zeggen voor een jaar), een reisverzekering te nemen en aanvullend vrijwillig verzekerd te zijn voor AOW en ANW uitkering.

Als we in het buitenland gaan werken en bij elkaar langer als 3 maanden hebben gewerkt daar moeten we ons ook uitschrijven. Dan heb je geen recht meer op zorgtoeslag. Maar als je dan binnen 8 maanden even langs Nederland komt dien je wel een zorgverzekering te hebben. Hoe werkt dit nou?
Gebruikersavatar
Duinkonijn
» 09 aug 2017 20:53
Nou die WIA zit er voor hem niet in (zal niet uitgebereid gaan lopen zeiken over slecht het Nederlandse stelsel in elkaar zit want daar gaat het hiet niet om)...

Dus ik ben druk aan het zoeken geweest online over hoe we eventueel geld zouden kunnen verdienen op reis.
De eerste optie die je overal tegenkomt is webcammen.. nou lijkt me dat niet zo'n tof plan. Nu zijn we ruimdenkend maar er zitten veel nadelen aan zoiets. Als je bijvoorbeeld slecht internet heb wordt het al niks. En hoe blijf je anoniem, hiermee bedoel ik, hoe houdt je het verborgen van je familie. Aan de andere kant denk ik dan ook weer 'ach wat kan mij het schelen wat ze denken, als wij maar gelukkig zijn!'. Dus ik ga hier nog even over nadenken. Iemand nog input hierover?

En een andere optie is om nu iets op te zetten wat een gestaag inkomen zal blijven leveren voor een wat langere periode.
Oftewel een boek schrijven! En dan lekker op reis een vervolg schrijven!
Nu ben ik een hele tijd terug al begonnen aan een boek, dus daar ga ik maar mee verder :D

Dus ja we zullen toch digitale nomaden worden.

Toch moet ik bekennen dat als ik zoek naar een vlogger die ook een nomade is op youtube ik eigenlijk niet concreet iemand vind. Nu kan het zijn dat ik niet goed zoek hoor.. Wat ik wel zie is dat er mensen zijn geweest die een paar keer een vlog hebben gedeeld op youtube over hun reis maar vervolgens niets meer posten. Deze filmpjes zijn ook behoorlijk goed bekeken!

Misschien dat we een eigen site moeten beginnen waarop we blogs en vlogs delen, boeken, ebooks en 18+ content op verkopen. Haha alle gekkigheid op een stokje *O*
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 15 aug 2017 07:58
Welkom om het forum!! En wat een mooie plannen!

Ik ben (volgens de definitie) geen digitale nomade maar reis behoorlijk wat voor aroundtheglobe.nl en het is ook mijn fulltime baan. Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat het niet gemakkelijk is om geld te verdienen met een blog / vlog. Er zijn enorm veel mensen die dit proberen en niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Het is erg lastig om een bereik op te bouwen, maar niet onmogelijk. Je werk / site, video's en foto's moeten echt van hele hoge kwaliteit zijn wil je het professioneel doen. Los van je werk en het bereik moet je ook inkomsten verdienen wat weer een heel ander verhaal is. Met de tijd en de investeringen die je moet doen om het te laten slagen kun je ook een goed (en zeker) inkomen krijgen door veel te werken in Nederland voor vertrek.

Misschien dat de webcam veel verdiend, maar de beelden kunnen altijd online blijven staan en de rest van je leven beïnvloeden. Dat moet je denk ik niet willen. Wat als een toekomstige werkgever (al dan niet getipt) achter het werk komt, wat betekent dat dan voor je beroep? Dit uiteraard nog los van je familie.

Wat je zou kunnen doen is zo veel mogelijk werken in Nederland. Zelfs saai werk als enveloppen vouwen (zag dat laatst ergens op tv), wat je kunt doen terwijl je tv kijkt. Wanneer je op reis bent zou je als ZZP'er artikelen voor andere sites kunnen schrijven. Dit zou je nu ook al kunnen doen om uit te proberen of dit werkt. Ook hier is de concurrentie enorm dus je werk moet echt goed zijn. De 1.5 jaar gebruiken die jullie beide nog hebben om geld te verdienen in Nederland is denk ik de beste optie. Het is voldoende tijd om de gehele reis mee te financieren.

In plaats van geld verdienen kun je ook kijken hoe je geld kunt besparen. Leef zuinig, spaar zo veel mogelijk en vraag tijdens feestjes en kerst e.d. voor de benodigde spullen zodat je deze niet hoeft te kopen. Zorg dat je geen vaste kosten (op reis) hebt (of een dure schotel). Op de meeste plekken in Europa kun je prima met je telefoon internetten. In sommige landen is het toegestaan om wild te kamperen. Hiermee bespaar je dus weer op je overnachtingen. Ook kun je soms tegen kost en inwoning ergens werken waardoor je geen geld uitgeeft maar wel ergens een tijdje kunt verblijven. Kijk ook goed dat je hiervoor de juiste verzekering afsluit.
Gebruikersavatar
Duinkonijn
» 16 aug 2017 06:22
Welkom om het forum!! En wat een mooie plannen!
thanks! :) We hebben er ook onwijs veel zin in!
Ik ben (volgens de definitie) geen digitale nomade maar reis behoorlijk wat voor aroundtheglobe.nl en het is ook mijn fulltime baan. Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat het niet gemakkelijk is om geld te verdienen met een blog / vlog. Er zijn enorm veel mensen die dit proberen en niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Het is erg lastig om een bereik op te bouwen, maar niet onmogelijk. Je werk / site, video's en foto's moeten echt van hele hoge kwaliteit zijn wil je het professioneel doen. Los van je werk en het bereik moet je ook inkomsten verdienen wat weer een heel ander verhaal is. Met de tijd en de investeringen die je moet doen om het te laten slagen kun je ook een goed (en zeker) inkomen krijgen door veel te werken in Nederland voor vertrek.
Vandaar ook dat ik nu al aan het orienteren ben wat we zouden kunnen doen om iets van inkomsten te genereren.
Misschien dat de webcam veel verdiend, maar de beelden kunnen altijd online blijven staan en de rest van je leven beïnvloeden. Dat moet je denk ik niet willen. Wat als een toekomstige werkgever (al dan niet getipt) achter het werk komt, wat betekent dat dan voor je beroep? Dit uiteraard nog los van je familie.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar volledig maling aan heb wat andere hiervan zouden denken (famillie, vrienden). Het is mijn leven en als ik dit kan doen er plezier in kan hebben en er goed geld mee kan verdienen, waarom niet? En als het mij daarmee de mogelijkheid kan geven om te doen wat we graag willen (reizen) zou ik bijna gek zijn om het niet te doen.
Maar waar je wel een punt heb, is hoe zal mijn toekomstige werkgever reageren. Dat ik zo ruimdenkend ben betekent dat niet dat mijn toekomstige werkgever dit ook is. Hier ga ik nog eens over nadenken.
Wat je zou kunnen doen is zo veel mogelijk werken in Nederland. Zelfs saai werk als enveloppen vouwen (zag dat laatst ergens op tv), wat je kunt doen terwijl je tv kijkt. Wanneer je op reis bent zou je als ZZP'er artikelen voor andere sites kunnen schrijven. Dit zou je nu ook al kunnen doen om uit te proberen of dit werkt. Ook hier is de concurrentie enorm dus je werk moet echt goed zijn. De 1.5 jaar gebruiken die jullie beide nog hebben om geld te verdienen in Nederland is denk ik de beste optie. Het is voldoende tijd om de gehele reis mee te financieren.
Ik ga me eens inlezen op hoe je geld kunt verdienen met artikelen schrijven voor andere sites. Thuis werk is misschien ook een optie, alleen zijn wij vaak weg naar de camping (jaarplaats waar we uiteindelijk gaan wonen om kosten te besparen). Ook heeft mijn vriend nog een oude bedrijfs schuld staan van toen hij zijn eigen bedrijf had (welke het helaas niet gehaald heeft). Deze zullen we eerst moeten afbetalen voor we uberhaupt kunnen sparen helaas. Vandaar dat ik aan het kijken ben naar geld verdienen tijdens het reizen, omdat we tot alle waarschijnlijkheid niet heel veel kunnen sparen voor de reis.
In plaats van geld verdienen kun je ook kijken hoe je geld kunt besparen. Leef zuinig, spaar zo veel mogelijk en vraag tijdens feestjes en kerst e.d. voor de benodigde spullen zodat je deze niet hoeft te kopen. Zorg dat je geen vaste kosten (op reis) hebt (of een dure schotel). Op de meeste plekken in Europa kun je prima met je telefoon internetten. In sommige landen is het toegestaan om wild te kamperen. Hiermee bespaar je dus weer op je overnachtingen. Ook kun je soms tegen kost en inwoning ergens werken waardoor je geen geld uitgeeft maar wel ergens een tijdje kunt verblijven. Kijk ook goed dat je hiervoor de juiste verzekering afsluit.
Ik ga vandaag beginnen met een strakker financieel regime om kosten te besparen, had had vorige week de tips al gelezen die op deze site staan :)
En spullen vragen voor de reis met kerst en feestjes is een goed plan! tanks voor de tip!
We gaan als we onze bus hebben verbouwd (die eerst nog aangeschaft moet worden) eerst een maand testen om te kijken wat er nog moet worden aangepast voor dat we daadwerkelijk vertrekken. We gaan dan ook testen hoe we met ons mobiel internet uit de voeten kunnen.
Tegen kost en inwoning werken willen we ook gaan doen, eventueel met hulp van WWOOF.

Thanks voor de reactie en het meedenken!
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 16 aug 2017 07:47
Duinkonijn schreef: Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar volledig maling aan heb wat andere hiervan zouden denken (famillie, vrienden). Het is mijn leven en als ik dit kan doen er plezier in kan hebben en er goed geld mee kan verdienen, waarom niet? En als het mij daarmee de mogelijkheid kan geven om te doen wat we graag willen (reizen) zou ik bijna gek zijn om het niet te doen.
Dit is uiteraard helemaal aan jezelf om te bepalen wat je er mee doet, maar in het geval van de werkgever zal je dan ook de eventuele gevolgen moeten dragen daarvan. Super snel en gemakkelijk geld verdienen bestaat voor 99,999% van alle mensen niet en meestal zijn het ook niet de beste opties voor jou als persoon als het wel het geval is. Ik klink als een oude l*l maar denk er niet te gemakkelijk over.
Duinkonijn schreef: Ook heeft mijn vriend nog een oude bedrijfs schuld staan van toen hij zijn eigen bedrijf had (welke het helaas niet gehaald heeft). Deze zullen we eerst moeten afbetalen voor we uberhaupt kunnen sparen helaas. Vandaar dat ik aan het kijken ben naar geld verdienen tijdens het reizen, omdat we tot alle waarschijnlijkheid niet heel veel kunnen sparen voor de reis.
Ik zou dan kijken hoe je z.s.m. je schuld kunt aflossen, aangezien dat los van de schuld vaak ook veel rente kost. Hoe sneller je die grote kostenpost kwijt bent hoe sneller je kunt sparen. Nu meer werken kan daarbij helpen.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat werken tijdens reizen erg vermoeiend is. Dus ik herhaal mezelf nog maar een keer dat je beter in Nederland kunt werken. Bijkomend voordeel kunnen de belastingvoordelen zijn waardoor je ook nog geld kunt terugkrijgen als je het een beetje slim aanpakt.

Ik heb 10 GB per maand dat ik in heel Europa kan gebruiken. Wanneer je met z'n tweeën bent moet je echt wel uit de voeten kunnen met 20 GB per maan. Ik krijg deze 10 GB data niet op gebruikt wanneer ik er continue gebruik van maak als ik rondreis (whatsapp, social media, google maps, informatie zoeken, nieuws lezen etc). Enige opmerking is wel dat ik filmpjes / video bewust niet afspeel, omdat het dan heel hard gaat. Als je dat wilt zou ik dat vooral via Wi-Fi bekijken.
Gebruikersavatar
Duinkonijn
» 16 aug 2017 11:03
Erik schreef:
16 aug 2017 07:47
Ik zou dan kijken hoe je z.s.m. je schuld kunt aflossen, aangezien dat los van de schuld vaak ook veel rente kost. Hoe sneller je die grote kostenpost kwijt bent hoe sneller je kunt sparen. Nu meer werken kan daarbij helpen.
Zijn we druk mee bezig ^O^ ook actief aan het schrappen in kosten
Erik schreef:
16 aug 2017 07:47
Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat werken tijdens reizen erg vermoeiend is. Dus ik herhaal mezelf nog maar een keer dat je beter in Nederland kunt werken. Bijkomend voordeel kunnen de belastingvoordelen zijn waardoor je ook nog geld kunt terugkrijgen als je het een beetje slim aanpakt.
Welke belasting voordelen doel je op dan? Het enige wat ik kan bedenken is dat als ik te veel verdien ik juist in een ongunstige belastingschaal kom :N
Erik schreef:
16 aug 2017 07:47
Ik heb 10 GB per maand dat ik in heel Europa kan gebruiken. Wanneer je met z'n tweeën bent moet je echt wel uit de voeten kunnen met 20 GB per maan. Ik krijg deze 10 GB data niet op gebruikt wanneer ik er continue gebruik van maak als ik rondreis (whatsapp, social media, google maps, informatie zoeken, nieuws lezen etc). Enige opmerking is wel dat ik filmpjes / video bewust niet afspeel, omdat het dan heel hard gaat. Als je dat wilt zou ik dat vooral via Wi-Fi bekijken.
Wij hebben ook ieder 10 GB en ik kom niet verder als 1,5 a 2 per maand wat ik verbruik! Heb ook al mijn video's uit staan. Ik twijfel alleen of video's uploads. Maar als dat voor 80% over wifi gaat dan zullen we dat ook ruim redden.
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 16 aug 2017 12:45
Ik ken je financiële situatie niet maar wanneer je in Nederland woont en werkt krijg je soms toeslagen, kun je wat met je inkomen schuiven als je samenwoont, zodat je zo veel mogelijk kunt proberen te verdienen (op papier althans) en zo min mogelijk belasting probeert te betalen.
Gebruikersavatar
Duinkonijn
» 16 aug 2017 12:50
Ah op die manier! Helaas ligt onze situatie iets anders. Ingewikkeld verhaal, maar laat ik het er op houden dat we beiden nog officieel thuis wonen.
Gebruikersavatar
menasil
Reisexpert
» 16 aug 2017 13:00
Duinkonijn schreef:
09 aug 2017 20:53
Nou die WIA zit er voor hem niet in (zal niet uitgebereid gaan lopen zeiken over slecht het Nederlandse stelsel in elkaar zit want daar gaat het hiet niet om)...

Dus ik ben druk aan het zoeken geweest online over hoe we eventueel geld zouden kunnen verdienen op reis.
De eerste optie die je overal tegenkomt is webcammen.. nou lijkt me dat niet zo'n tof plan. Nu zijn we ruimdenkend maar er zitten veel nadelen aan zoiets. Als je bijvoorbeeld slecht internet heb wordt het al niks. En hoe blijf je anoniem, hiermee bedoel ik, hoe houdt je het verborgen van je familie. Aan de andere kant denk ik dan ook weer 'ach wat kan mij het schelen wat ze denken, als wij maar gelukkig zijn!'. Dus ik ga hier nog even over nadenken. Iemand nog input hierover?

En een andere optie is om nu iets op te zetten wat een gestaag inkomen zal blijven leveren voor een wat langere periode.
Oftewel een boek schrijven! En dan lekker op reis een vervolg schrijven!
Nu ben ik een hele tijd terug al begonnen aan een boek, dus daar ga ik maar mee verder :D

Dus ja we zullen toch digitale nomaden worden.

Toch moet ik bekennen dat als ik zoek naar een vlogger die ook een nomade is op youtube ik eigenlijk niet concreet iemand vind. Nu kan het zijn dat ik niet goed zoek hoor.. Wat ik wel zie is dat er mensen zijn geweest die een paar keer een vlog hebben gedeeld op youtube over hun reis maar vervolgens niets meer posten. Deze filmpjes zijn ook behoorlijk goed bekeken!

Misschien dat we een eigen site moeten beginnen waarop we blogs en vlogs delen, boeken, ebooks en 18+ content op verkopen. Haha alle gekkigheid op een stokje *O*
Ik denk dat een Wia uitkering jullie niet perse had geholpen. Want er zijn twee soorten uitkeringen en als je sollicitatieplicht hebt dan mag je niet langer dan vier weken per jaar naar het buitenland van het UWV. Heb je geen sollicitatie plicht dan moet je alle verblijven langer dan 4 weken achter elkaar doorgeven en kunnen ze je oproepen voor controle wanneer ze dat willen.

De concurrentie is inderdaad erg hoog in de online wereld. Je zal eerst moeten gaan opbouwen en vol blijven houden. Vrienden van mij die hebben vaak nog een tijdelijke baan naast hun online bedrijf zodat ze het kunnen opbouwen.
Gebruikersavatar
Duinkonijn
» 25 aug 2017 14:30
Het lastige is ook dat wij volgers willen trekken die onze reizen interessant vinden. Dus nu al opbouwen gaat nog niet. Maar om een inkomen te genereren voor wanneer we aan het reizen zijn moet je al eerder iets hebben opgebouwd. Dus een soort kip en ei verhaal.
Maar ik heb nog wel een lange tijd om hier over na te denken, dus ik ga er nog even wat nachtjes over slapen :Y
Gerelateerde onderwerpen
Road-stap trip door Europa
Road trip richting Oost Europa
Mini road trip door Duitsland
1 jaar sabbatical door Europa
Vakantie/road trip richting Frankrijk
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten