Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

reisorganisatie of zelf de trip plannen?

avatar
jeanine916
» 20 sep 2011 11:10
Hi,

Ik vroeg me af wie er ervaring heeft met een reisorganisatie en of dit goed bevallen is of dat het beter is om zelf te reizen? Ik studeer voor een semester in Melbourne en daarna wil ik graag langs de oostkust gaan reizen. Heeft iemand toevallig ervaring met Oz experience? en hoe is dat bevallen? Ik ben heel erg benieuwd!

Cheers,

Jeanine
Gebruikersavatar
Inge van der Heijden
» 20 sep 2011 12:48
Ik heb geen ervaring met de Oz Experience, wel met Contiki.. met hun ben ik in 16 dagen van Cape Tribulation naar Sydney gereisd.. enorme leuke tijd gehad! Internationale reisorganisatie voor mensen tussen de 18 en 35 jaar.
Doordat je in 16 dagen erg veel kilometers aflegd kun je dus niet alles zien of had je soms wel langer op plaatsen willen blijven.. wel is het zo dat een organisatie al je zorgen wegneemt en alles voor je regelt. Mocht je maar 2 weken de tijd hebben dan zou ik Contiki / een reisorganisatie zeker aanraden.. heb je 2 maanden of langer dan zou je ook zelf kunnen reizen :-)
avatar
MJG
» 04 okt 2011 17:36
Wij hebben onze reis geboekt via Australieonline, dit mede doordat je hier zelf je 'bouwstenen' kan uitkiezen, zo kan je dus vrij gemakkelijk bepalen wat je wel en niet wilt zien tijdens je reis. Zij proberen dan een zo'n geschikt mogelijk reisvoorstel voor je samen te stellen.
We moeten nog gaan, dus ik kan je niet veel vertellen hoe het uiteindelijk was, maar de voorpret is er zeker, mede door hun hulp. Succes!
Gebruikersavatar
jdeheij
Reiziger
» 04 okt 2011 21:24
Gewoon lekker zelf regelen. Dat is toch juist leuker en spontaner? *O*
Ik zou niet zo snel meer met een organisatie reizen. Het scheelt zoveel geld.
Gebruikersavatar
Nienke Krook
Reisexpert
» 05 okt 2011 03:14
De reis naar Australië zelf zou ik absoluut zelf regelen. Je bepaart hier veel geld mee en dat kun je in Australië goed gebruiken, het is hier vrij duur. Je kunt op internet een goedkope vlucht vinden (organisaties hebben altijd een redelijk vaste prijs) en je betaalt niets extra's aan administratiekosten en dergelijke.

Het alleen vertrekken is gelijk een goede test om te zien wat voor soort reis je in Australië wilt gaan maken.

Vond je het alleen reizen (het vliegen, zoeken van een trein/shuttlebus, inchecken in het hostel) echt verschrikkelijk, dan kan ik je aanraden om aan de oostkust te reizen met OZ Experience. Het zijn bussen met ongeveer 20 jongen mensen, je wordt langs alle hoogtepunten van het land gereden, doet leuke activiteiten samen en komt gelijk met mensen in gesprek en vaak met elkaar in hetzelfde hostel. Dan is het maken van afspraken over wat je die avond gaat doen of wie er samen verder gaan reizen snel gemaakt!

Als je na aankomst toch liever zo budget mogelijk wilt reizen, dan kan ik je de Greyhound of Premier buspassen aanraden. Ze zijn te koop in Km-pas (bijvoorbeeld 1000km, je kunt hier heen en terug mee over deze afstand) of route-pas (bijvoorbeeld sydney naar cairns in 3 maanden tijd, je kunt hier maar 1 kant mee op reizen). Dan ontmoet je wel minder backpackers in de bus zelf, maar je kunt overal uitstappen waar je wilt en in de hostels ontmoet je genoeg mensen hoor!

En er is ook een grote kans dat je in Melbourne mensen ontmoet die dezelfde plannen hebben als jij! Dan huur/koop je misschien samen een kampeerbus of auto en maak je de trip zelf!

Ik heb beide bustrips gemaakt (en ook gereisd met de organisatie 'Adventure Tours', die meer als tour op de afgelegen gebieden komen, zoals rond Kakadu NP en in de Outback) en ook een road trip met de auto gemaakt. Als je het me nu vraagt vind ik het roadtrippen het leukste. Het is goedkoper, je kunt overal zo lang blijven als je wilt, eten en drinken wat je zelf lekker vindt, maar je ontmoet wel minder andere mensen, vooral als je gaat kamperen. Daarom vond ik de tours ook altijd erg leuk (maar wel meestal erg duur). Alles heeft zo zijn charme dus, maar dat kun je wat beter inschatten als je daar eenmaal bent.

Ik zou zo min mogelijk van tevoren regelen, omdat je nooit weet wie je tegenkomt onderweg en je zult merken dat je elk moment je plannen gaat wijzigen. Dan zou het zonde zijn als je al een dure buspas gekocht heb in Nederland en je vervolgens in Australië heel andere plannen blijkt te hebben.
Gerelateerde onderwerpen
Wel of geen reisorganisatie?
Ervaringen/voorkeur reisorganisatie?
Alleen of met groep/reisorganisatie reizen?
Met of zonder reisorganisatie naar Nieuw-Zeeland en Australie?
Multi days wandelingen zelf organiseren ?
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast