Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Reisgenootje gezocht zuid-oost azie april- mei-juni 2013

avatar
liekevanlith
» 28 okt 2012 12:12
Hoi hoi,

Ik ben Lieke, 21 jaar en heb het voornemen om vanaf april 2013 te gaan reizen in Zuid-Oost Azië.
Ik heb geen directe voorkeur voor een land, maar de Filipijnen, Cambodja, Birma, Indonesie staan wel hoog in mijn lijstje.
Ik zoek iemand die het avontuur wil aangaan, die niet bang is om een avond een slecht bed te hebben, budget wil reizen en vroeg op zal staan om een mooi zonsopgang te zien! Iemand die er net zoveel uit wil halen als ik en enthousiast de reis tegemoet gaat.
Ik wil ongeveer 2-3 maanden gaan, om daarna mijn vriend (die in Maleisië zit die periode) op te zoeken. Vanaf halverwege april tot en met half juni kan ik dus overal heen.

Omdat het toch mijn eerste backpackreis wordt in Azië (heb eerder gebackpacked door Marokko), zou ik het fijn vinden om mijn avonturen te kunnen delen en daarom dus ook een verzoek voor een reisgenootje.

Groetjes, Lieke
avatar
Lincy
» 29 okt 2012 09:43
Hallo Lieke,
Jou plannen klinken me bekend in de oren. Ik heb hier ook al enige tijd over na zitten denken, maar door de studie is dat er nog niet van gekomen.
Ik ben Lincy (21 jaar) en studeer in februari af als Fysiotherapeute. In september kan ik pas weer starten met de master, vandaar dat ik een half jaar de tijd heb om de plannen die ik al veel langer heb eindelijk waar te maken.
De landen die je opnoemde trekken ook mijn interesse en dat je zo enthousiast de reis tegemoet gaat, gaf mij de reden te reageren op je bericht.
Ik heb al eerder de plannen gehad, maar wilde eigenlijk niet alleen de uitdaging aangaan. Op een gegeven moment gaf een vriend de tip om eens op deze site te gaan kijken, om een reismaatje te zoeken. Graag zou ik 4-5 maanden willen reizen, maar je gaf aan dat je half juni je vriend gaat bezoeken in Maleisië. Dat zou betekenen dat we vanaf dat moment apart verder te gaan, maar als ik er zo over nadenk lijkt me dat wel een uitdaging en zou ik die wel aan willen gaan.
Ik ben nog niet eerder wezen backpacken, maar ik ben wel een avonturier. Een avond in een slecht bed slapen of vroeg het bed uit te moeten om alle mooie dingen te zien horen daar dan natuurlijk ook bij. Daarnaast houd ik ook wel van een beetje relaxen op het strand en een avondje stappen. Verder nog te genieten, veel nieuwe mensen leren kennen en de gezelligheid op te zoeken.
Groetjes Lincy
avatar
Sally
» 04 nov 2012 01:22
Zoo ontzettend gaaf dat er mensen zijn met hetzelfde idee als wat ik ook heb! Ik heb vanaf febr/maart ook een half jaar een studiepauze en wil dan ook supergraag door Azie rondtrekken. Als jullie facebook of email hebben, kunnen we misschien ideeen uitwisselen, zelfde vlucht boeken, samen activiteiten ondernemen of meer. Alleen wil ik ook wel een deel alleen reizen omdat me dat ook supergaaf lijkt en dat adviseer ik jullie ook!

En aan de topicopener zou ik mogen vragen hoe je Marokko hebt ervaren als backpacker?

Groetjes,
avatar
liekevanlith
» 04 nov 2012 19:09
Marokko is fantastisch trouwens!! Ik ben bijna 2 weken geweeest, wat natuurlijk te kort was, en hebben heel erg veel gezien.
Ik zou het zeker aanraden, ook als meisje zijnde of zo..daar waren mensen nog wel wat bang voor.
Marrakech en Fez waren echt super leuk! Heel erg anders dan hier..dus een relatief goedkope bestemming waar je je al echt in een andere wereld begeeft!
De woestijn is ook echt een must met een prachtige sterrenhemel!

Qua hostels zijn ze echt prima, bij ons was er altijd plek (hihostels.com is perfect) en de kamers heel schoon en prima. Prijzen waren meestal tussen de 7-9 euro voor een nacht pp, wat ik goedkoop vind. Eten is ook heerlijk!

Kortom, ik ben fan! haha
avatar
Bertj
Vakantieganger
» 25 nov 2012 19:26
Dag Lieke,

Misschien een beetje een late reactie maar ik probeer het toch!

Ik begin mijn reis met een weekje Dubai waarna ik door vlieg naar Phnom-Penh. Waar ik twee maand engelse les ga geven. Daarna wil ik in Mei graag wat rondreizen. Dit ik doe ik eigenlijk het liefst met iemand samen. Mocht jij in deze periode nou ook nog naar iemand op zoek zijn dan hoor ik dat graag!

Groetjes,

Bert
avatar
liekevanlith
» 03 dec 2012 09:49
Hoi Bert,

Leuke plannen zo te horen! Gaaf dat je ook les gaat geven daar. Via welke organisatie doe je dat?
Mijn plannen zijn nog steeds niet concreet, hopelijk kan ik deze week wat meer zekerheid voor mezelf creeren. Ik weet nog niet precies waar ik wanneer ben, dus kan nu niks beloven, maar misschien is het wel leuk om via bv dit forum contact te houden. Misschien dat we dan daar elkaar eens tegenkomen.

Veeel plezier in Dubai en Cambodja, en wie weet dat we elkaar daar eens treffen!

Groetjes, Lieke
avatar
Bertj
Vakantieganger
» 05 dec 2012 18:58
Hoi Lieke,

Dankje! Ik heb er ook erg veel zin in!^^ Ik heb t allemaal geregeld via een erg kleine organisatie (CCOLT) kost me ook maar 9 dollar per week. Mocht jezelf ook willen werken dan raad ik je aan om kleine organisaties op te zoeken. Dat kost namelijk veel minder :) Beste omdat te doen is om te googelen op land. Wat ook kan, en schijnt erg makkelijk te zijn (geen ervaring mee hoor) om ter plaatse iets te zoeken. Maarja, dat moet je dus wel willen..

Het lijkt me leuk om iig contact te houden. Wie weet zien we elkaar nog^^. Misschien handiger om dit via Fb te doen? En mag ik je dan deze groep aanraden https://www.facebook.com/groups/106712929471765/ (hoop dat de link werkt) Dit is een groep voor reizigers die of daar dan zijn of er zijn geweest altijd handig om contact te houden en vragen te stellen;)

Suc6 met de keuze maken! Laat je me nog weten wat het wordt? (ik vind t altijd wel leuk om te horen)

Tot, wie weet, ziens!;)
avatar
Lois
» 16 dec 2012 20:23
Hoi Lieke,
Ik wil graag even op je bericht reageren omdat je plannen erg overeenkomen met die van mij! Ik ben van plan eind maart/begin april een reis te starten door Zuidoost Azie van ongeveer 3 maanden. Het wordt mijn eerste backpackavontuur en ben onder andere daarom op zoek naar iemand om de eerste tijd mee op te trekken en ervaringen mee te delen. Ik weet niet hoe jou plan er ondertussen uit ziet, maar wilde t toch proberen. Wie weet dat je nog op zoek bent naar reisgezelschap :)
Groetjes Lois
avatar
Bertj
Vakantieganger
» 18 feb 2013 15:04
En weet je al wat je gaat doen?^^
Gerelateerde onderwerpen
Rondreis Zuid-Oost Azië in april, mei, juni
Rondreis Zuid-Oost Azië april, mei juni, juli
Reisgenoot gezocht zuid-oost Azië in april/mei
Reisgenootje gezocht Zuid-Oost Azie vanaf januari 2013
Reisgenootje gezocht Zuid-Oost Azië - Maart-Juni
In totaal zijn er 3 gebruikers online :: 1 geregistreerd, 0 verborgen en 2 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Roossrooss en 2 gasten