Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Regenseizoen Australë

avatar
robbertwii
Vakantieganger
» 02 nov 2011 14:49
Hallo reisgenoten,

Ik ben vanaf half april in Cairns, vanuit daar ga ik reizen naar Sidney. Over deze reis doe ik 1.5 maand. Dus ik reis in april en mei van het noorden naar het zuiden via de oostkust van Australië. Hoe zit het dan met het regenseizoen? Ontloop ik die op deze manier? (wat ik zelf wel denk).
Deze informatie kan ik niet duidelijk verkrigen op dit forum of elders op internet.

Ik hoor graag jullie ervaringen en informatie.

gr.
Robbert
Gebruikersavatar
Reismeis
Reisexpert
» 02 nov 2011 15:40
Oef.. Ik moet even goed in mijn geheugen graven, maar ik denk dat je rond die tijd van het jaar wel goed zit. Alles is mooi groen dan in ieder geval! ^O^ Toen ik in Cairns woonde was januari het natst geloof ik, ik had toen vakantie weet ik nog.
Ik heb stiekem ook even op Google gekeken (Cairns wet season): Cairns kent eigenlijk twee seizoenen, the wet & the dry. Het warme, droge seizoen is van april t/m oktober, het hete, natte seizoen is van oktober t/m maart.
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 02 nov 2011 17:12
Hi,

Het regenseizoen in de tropen is vaak tussen november en februari. De meest benauwde periodes zijn van september tot november en februari tot april. Begin mei begint het echte droge seizoen wat inhoudt dat je lage luchtvochtigheid hebt, koele nachten (20 graden) en zonnige niet al te warme dagen (28-30 graden). Meestal is het eerste weekend van mei het begin van het droge seizoen, lijkt perfekt te kloppen. Helaas was het verleden jaar alleen niet zo en toen heeft het nog heel mei heel veel geregend, maar men zegt dat dat kwam door het La Nina fenomeen...

Dus in principe zou het warm en benauwd kunnen zijn, maar zeer waarschijnlijk niet nat!

Zie ook: https://www.aroundtheglobe.nl/reizen/au ... 10786.html

Heel veel plezier!
avatar
robbertwii
Vakantieganger
» 02 nov 2011 23:00
Beide bedankt voor het reageren!
Gerelateerde onderwerpen
regenseizoen
Binnenlandse vlucht tijdens regenseizoen
Melbourne - Brisbane of Sydney - Cairns in het regenseizoen.
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten