Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

openbaar vervoer sydney

avatar
Kellynr3
» 11 dec 2016 12:25
Hoi allemaal !

28 december kom ik in Sydney aan en vroeg me een aantal dingen af met betrekking tot het vervoer naar mijn hostel.
Ik twijfel tussen het boeken van een shuttlebus ( redy 2 go) of met de trein naar het centrum.
Omdat ik als vrouw alleen reis en mijn vlucht s avonds ( 19.00uur) land vroeg ik me af of het veilig is om als vrouw alleen s avonds met de trein naar het centrum te reizen? ik zou moeten uitstappen bij Circular Quay station of Wynyard Station en dan te voet naar YHA in Cumberland street.
Is er iemand bekend met dit traject ?
En is er iemand bekend met de redy 2 go shuttle ? ik lees op internet behoorlijk wat slechte dingen, shuttles die niet komen opdagen enz... eventueel tips voor andere shuttle service ?
En aan hoeveel tijd moet ik denken tussen het landen van de vlucht, ophalen bagage en het door de douane gaan ? ( 1 uur ? 2 uur ?)

Alvast bedankt voor de reactie!!

Groeten Kelly
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 12 dec 2016 12:55
Hi,

Mits je je tas uit moet pakken of problemen met de douane hebt, duurt het proces om door quarantaine en de douane te gaan gemiddeld zo'n 30-60 minuten.

De trein vanaf het vliegveld naar de stad gaat puur alleen maar van het vliegveld naar de stad. Openbaar vervoer in Sydney is over het algemeen veilig, helemaal op populaire routes zoals die jij van plan bent te gaan nemen. Het is midzomer dus zal ook nog licht zijn als je aankomt wat kan schelen. Je hostel ligt zo goed als aan Circular Quay waar veel mensen zullen genieten van de zomeravond.

Ik ben niet bekend met die specifieke shuttle maar een shuttle is een shuttle lijkt me. Als ze je voor de deur droppen, is het een overweging waard.

De trein is $13.40 mocht de kosten een overweging zijn. Geen idee wat de shuttle kost.

Veel plezier Down Under :-)
avatar
zeeppaardje
» 12 dec 2016 14:31
Wat betreft de kosten voor een shuttlebus was ik 15 dollar kwijt volgens mij. Ik moest naar het Wake Up Hostel maar volgens mij betaalde iedereen in het busje 15 dollar. Ik kwam 's middags aan toen was boeken helemaal niet nodig. Er stonden toen genoeg mensen van shuttlebusjes die reizigers zochten die met ze mee wilden. Ik weet alleen niet met welke maatschappij dit was.
Gebruikersavatar
suzanhenrich
» 12 dec 2016 19:53
Ik heb twee maanden in Sydney gestudeerd en voelde me altijd veilig met het openbaar vervoer. Vooral met de trein echt geen problemen gehad en jou route is vrij druk dus dan ben je zeker wel veilig. Ik ben zelf 19 en zat vaak zat snachts in de trein/bus. Wel is het zo dat als je met de trein gaat vanaf het vliegveld je 18 dollar moet betalen aan belastingen, dus het zou kunnen dat die shuttle goedkoper is. Heel veel plezier alvast!!
Gerelateerde onderwerpen
Australie via openbaar vervoer
Vervoer Sydney-Cairns
welk vervoer voor Sydney - Melbourne? Help!
Vervoer van luchthaven Sydney naar centrum
Vervoer
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten