Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Oostkust met camper of hostels?

Gebruikersavatar
SannenaarOZ
» 28 mar 2012 18:49
Hallo,

In oktober 2012 zal ik voor 2 maanden gaan backpacken langs de oostkust van Australië :) .
Ik zal beginnen in Cairns en eindigen in Sydney, misschien Melbourne.
Nou was ik er eerst van overtuigd om via de Greyhound Pas te reizen en te overnachten in hostels. Dit omdat ik in eerst instantie alleen zou gaan.
Inmiddels heeft een vriendinnetje besloten om mee te gaan en nu twijfelen we of we toch een camper(tje) gaan huren. Nou zijn wij eigenlijk benieuwd wat er goedkopen en leuker is? :?

Zou iemand ons hier wat over kunnen vertellen?

Groetjes Sanne! ;)
Gebruikersavatar
Travelator
Reisexpert
» 29 mar 2012 07:49
In Australië heeft reizen met de tent mijn voorkeur, maar daar moet je maar net zin in hebben...
Ik heb zelf een jaar lang met een tentje door Australië gereisd en vond het ideaal.
De reden daarvoor was vooral dat je in hostels vaak te maken hebt met luidruchtige medereizigers en met een camper/auto ben je gebonden aan speciale parkeerplaatsen of campings, die vaak buiten de stad liggen.
Ik mocht destijds mijn tentje eigenlijk altijd wel opzetten op hostel-terrein en zo had ik, voor mijn gevoel, het beste van twee werelden; toch medereizigers om me heen, maar niet té dichtbij, lekker m'n eigen plekje (die tent voelde echt als mijn thuis) en meestal midden in de stad.
Vervoer regelde ik altijd met andere backpackers, soms alleen de lift, en soms bleven we wat langer aan elkaar plakken.
Erg leuk, deze manier van reizen, vond ik.
Vooral aan de oostkust, waar het behoorlijk druk is, kun je erg makkelijk op deze manier reizen.
Maar nogmaals, slapen in een tentje, dat moet je maar net liggen...
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 31 mar 2012 04:21
Hi,

Met een camper zelf op pad geeft je veel meer vrijheid. Dan kan je zelf beslissen wanneer je waar heen gaat en hoe lang je ergens blijft. Ook kun je dan makkelijk bij de mooiste kampeerplekken in national parks komen en genieten van de mooie Australische natuur. En in steden kun je dan nog altijd beslissen om af en toe in hostels te slapen mocht je dat leuk vinden. Kamperen is aanzienlijk goedkoper dan slapen in hostels. Maar het huren van een camper zal duurder zijn dan met de bus gaan, je zou een deel met een camper kunnen doen en een deel met de bus als alternatief. Met de bus ben je alleen erg beperkt tot stadjes waar die stopt en als je dan toers wil doen naar bepaalde plekken zal dat aardig wat kosten. Het ligt er dus helemaal aan wat je wil gaan doen en hoeveel je te besteden hebt. In oktober zal het wel al erg heet en benauwd zijn in de tropen, hou daar rekening mee.

Veel plezier!
Gebruikersavatar
Francine
Reisexpert
» 02 apr 2012 11:58
Met zijn tweeën wordt een auto/camper inderdaad haalbaarder dan alleen. Voordeel van een eigen auto is echt wel dat je op veel meer plaatsen kunt komen en dat je niet steeds op bussen hoeft te wachten. Je kunt vertrekken wanneer je wilt. Als je naar kleinere plaatsen wilt, is het soms een heel zoekwerk voordat je een bus gevonden hebt. Onhandig en het kost veel tijd.

Net als Travelator ben ik een tent-mens. Goedkoop ook! Als je met een tent gaat, hoef je geen dure camper te huren, maar een kleine, zuinige auto waarmee je een hoop geld kunt besparen. De huur van een auto is goedkoper, de benzinekosten zijn lager ('drinkt' echt veel minder dan een camper!) en je hoeft geen 'powered site' op een camping, wat ook weer goedkoper is.
Gerelateerde onderwerpen
18dagen reizen met camper
Rondtrekken met een 4WD-camper
Camper of auto met motel/cabin
Route Sydney - Cairns in 6 weken met camper
Reizen 4 weken met een camper 5 pers.
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast