Mijn reis

avatar
timo
Vakantieganger
» 18 jan 2011 16:40
Ik ben op dit moment met mijn laatste jaar bezig, jaren geleden heb ik al besloten dat ik na mijn eindexamen wil gaan reizen en ik denk dat het tijd wordt om hier echt concreet in te worden. Ik zit al een tijdje hier op de website de verhalen en informatie te lezen om me voor te bereiden maar heb nog steeds best een aantal vragen. Ik wil trouwens eerst naar Australië, daar wil dan eerst een tijd werken en nog een maand ofzo (Oostkust en een retour busreis naar Alice Springs o.i.d. als route), daarna wil ik sowieso naar Indonesië, Singapore en Vietnam, eventueel Cambodja+Laos en Thailand hier ook nog bij. Ik heb genoeg tijd, ik zal waarschijnlijk eind augustus aankomen en heb zelf een beetje als streefdatum voor terugkomst eind april-halverwege mei. Mijn budget is heel ruim (volgens mij): ik kan met ongeveer 4500 euro vertrekken, hier is dan al een ticket vanaf.
Nou heb ik eerst altijd zitten kijken naar tickets zoals OneWorld ze aanbiedt: tickets waarbij je niet de hele wereld rond hoeft. Dit is nogal veranderd: mijn ouders gaan samen met mijn zusje 4.5 maanden aan de oostkust (North Carolina) van de VS wonen, hiervoor gaan we met z'n allen nog een vakantie in die regio doen (Boston-Washington-Durham, daar gaan zij wonen) en hierdoor kan ik natuurlijk wel zo'n RTW ticket aanschaffen.
Nou ben ik afgelopen week even langsgelopen bij Killroy omdat ik iemand ken die heel tevreden was met het ticket wat ze daar had gekocht. Volgende week heb ik daar nog een wat uitgebreidere afspraak mee maar het leek me wel handig om even alles wat beter op een rijtje te hebben dan. Killroy zei dat het mogelijk zou zijn dat zij ook het ticket voor de rest van mijn familie zouden boeken, dit komt neer op een RTW ticket voor mij en een open-arm(?) ticket voor de anderen: Boston heen en Durham-Ralleigh (vliegt direct op London) terug, ik neem aan dat dat mogelijk is tenminste.

Nu komt mijn eerste vraag: hier op ATG wordt er iets terughoudender gedaan t.o. Killroy, is dit zo of zie ik dat verkeerd, en hoe zijn ze met het veranderen van de vliegdata?

Mijn route door ZO-Azie moet ik nog uitstippelen, maar in Australië wil ik dus eerst 3-4 maanden gaan werken, omdat ik (veel meer dan ik twee weken geleden nog dacht trouwens) aardig wat geld heb hoef ik niet keihard te bikkelen qua werk, dus lijkt het mij leuker om in een grote stad te zitten en daar misschien wat duurder te leven maar wel wat relaxter te zitten. Ik heb het met Ron al even over gehad over de stad-plattelandsverschillen op de ontmoetingsdag in november en het grote verschil zit hem in de mogelijkheden om je geld uit te geven. Nou reken ik er wel op dat ik quite kan draaien als ik gewoon werk in een stad? Ik wil geen geld uit mijn spaarpot moeten bijleggen natuurlijk.

Voor het Working Holiday Visum heb je verder 3200 euro nodig op een bankrekening, moet je dit hebben als je het aanvraagt (dan zou ik het pas ná 30 april kunnen aanvragen, dan komt een groot deel van mijn spaargeld vrij (18e verjaardag)) of als je het land binnenkomt? En hoe zit het met een creditcard als je 18 bent en geen vaste baan hebt? Eventueel zouden mijn ouders hier wel garant voor kunnen staan, sowieso ben ik van plan deze als ik hem zou krijgen zo weinig mogelijk te gebruiken, vooral in Australie en voor tickets kan ik me voorstellen dat het heel handig is.

Bedankt voor het lezen van deze lap tekst in ieder geval, hopelijk kan ik me met jullie antwoorden nog wat beter orienteren :)

Timo
avatar
Ad
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 18 jan 2011 18:24
kilroy is wat aan de commerciele kant. Zie de aanbieding om de andere tickets ook te doen.

Met goed zoeken kan je het zelf goedkoper. Kijk ook eens bij tunafish als je het wil laten regelen.

Je budget. Wil je zoveel daar verdienen dat je kan leven en daarna ook nog eens reizen? Het lijkt me wat veel gevraagd. Het is een duur land en in nederland verdien je meer. Maar goed, ron heeft daar meer verstand van.

Leuke plannen in iedergeval en veel voorbereidings plezier!
avatar
timo
Vakantieganger
» 18 jan 2011 20:00
Ik zal Tunafish dan ook eens emailen, via de website kan je namelijk alleen maar één type ticket advies aanvragen, terwijl wij in principe best alle tickets door hetzelfde bureau willen laten boeken.

Over het budget: ik ga er niet vanuit dat ik iets overhoud van wat ik daar verdien, dan valt het eventueel nog mee maar als ik ervan uitga dat ik niets 'verdien' tijdens het werken zit ik zegmaar sowieso aan de goede kant van de lijn. Zo lang ik maar niet bij moet leggen om daar van te leven tijdens het werken..
Gebruikersavatar
TravelCounsellor
» 09 mar 2011 14:12
Hoi Timo,

Leuk dat iemand Tunafish aanraadt, maar als ik op de site kijk zie ik al één cruciaal minpunt, zij zijn NIET aangesloten bij SGR, ANVR en Calamiteitenfonds. Je kan als consument niet in de financiele gegevens kijken van een aanbieder, wie zit erachter etc etc. Het kan dus zijn dat je een ticket koopt waar je voor betaald en nooit krijgt, je zal niet de enige zijn, bij opgelicht zie je ze vaker voorbij komen. En natuurlijk kan je nachten op internet zoeken tot je niet meer weet wat je gevonden hebt of het vervolgens niet kan en je alsnog duurder uit bent. Laat het over aan iemand die ervoor geleerd heeft, die weet waar hij/zij over praat en verstand van zaken heeft. Zij hebben actuele prijzen en de ticketfee die je vaak betaald is echt alle rompslomp waard die het jou bespaart. Ik als reisagent reken maar € 45 per ticket, ga jij voor zo'n bedrag zelf moeilijk doen?
Groetjes Astrid
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 12 mar 2011 09:26
@astrid, ik snap dat je je vak verdedigd.
de meeste zelfstandige reizigers hebben te maken met het "probleem" dat ze niet vallen onder anvr/sgr/calamiteitenfonds. Niets wat je zelf regelt valt hier onder.
voor €45 doen heel veel mensen graag moeilijk. Het is ook helemaal niet moeilijk om zelf goedkopere tickets te vinden dan menig reisburo.

Tunafish heeft een zeer goede reputatie en er zijn heel wat mensen hier die er goede ervaringen mee hebben.
Waarschuwen voor oplichting prima maar liever niet in 1 zin met de naam van een betrouwbaar bedrijf.

Voor alle duidelijkheid. Ik heb geen banden met Tunafish alleen al een aantal goede ervaringen me ze!
avatar
Ad
Gerelateerde onderwerpen
Mijn ouders balen dat ik op reis ga, wat nu?
Hoe vertel ik mijn werkgever dat ik op reis ga?
reisverz+zorgverz: mijn keuze
Mijn plan: te voet,zonder geld, destination unknown
Mijn ouders verbieden me te reizen
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten