Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Met 2WD van Brisbane naar Cairns (of met 4WD)??

Gebruikersavatar
debruijnmarjolein
» 08 apr 2012 20:05
Wij willen binnenkort in ca 5 weken van Brisbane richting Cairns gaan rondreizen (oost Australie). Gezien o.a. de kosten zouden we dan liever een 2wd camper willen huren, maar het is ons(nog steeds) niet duidelijk of we daarmee dan wel in de diverse Nationale Parken mogen rijden en/of overnachten en we misschien beter een 4wd moeten huren. Is er iemand die ons hierover wat kan vertellen of waar wij hierover op internet informatie kunnen vinden. Eventuele andere tips zijn van harte welkom hoor, dit is voor ons de eerste keer dat we naar Australie gaan.

Marjolein
Gebruikersavatar
Francine
Reisexpert
» 09 apr 2012 10:29
Cairns-Brisbane is prima te doen met een gewone auto. Eventueel kun je tijdelijk een 4WD huren als je bijvoorbeeld naar Fraser Island wilt. Nog altijd goedkoper dan voor die hele periode een 4WD huren. Voor de rest kun je op de meeste plekken echt wel komen. Ten noorden van Cooktown (boven Cairns) heb je ook een 4WD nodig.
Kijk bij een verhuurmaatschappij wel even goed wat je mag en niet mag. Sommigen vinden het prima als je op gravel/dirt rijdt (tenzij alleen geschikt voor 4WD, maar dat moet dan op de kaart en/of een bord langs de weg staan), anderen willen dat je op asfalt blijft. Dus even goed de 'kleine lettertjes' lezen. Ook zijn er een paar die niet willen dat je ten noorden van de Daintree river rijdt, de meesten vinden dat tegenwoordig geen probleem, volgens mij.
Gebruikersavatar
Ron
Reisexpert
» 09 apr 2012 16:13
gewone 2wd is prima voor dat stuk, zou geen 4wd voor dat huren.
Gebruikersavatar
debruijnmarjolein
» 10 apr 2012 21:43
Dank jullie wel voor de informatie. We gaan dus voor de 2WD en misschien dat we voor boven Cairns een paar daagjes nog een 4WD huren, maar dat ligt eraan of we dan nog tijd en geld genoegd daarvoor overhouden.
Ik heb er helemaal zin in!!!!
Marjolein
avatar
yllod
» 10 jul 2012 18:24
ik zou willen weten of er auto/camper verhuurbedrijven zijn waar tussendoor (dus obv 1 contract) van type voertuig kan wisselen. We willen van natuurgebied naar natuurgebied rijden en daar dag of meerdaagse wandelingen maken.Dit is globaal ons plan, maar we zijn er nog niet uit hoe dat te regelen met het type voertuig. :% We starten in Cairns 5 sept a.s. Liefst zou ik willen :bijv. weekje 4WD om nr Cooktown en omgeving te gaan, daarna een sedan voor de oostkust en zuiden (Melbourne). Dan een week zonder auto op Tasmanie. Daarna weer sedan voor Melbourne naar Adelaide en Filnders. daarna vliegen naar Perth en daar camper huren. Tenzij er tijd is om naar het westen te rijden. Dan vanuit Adelaide met een camper. We vliegen 30 nov.vanuit Perth door naar Auckland. Dus daar willen we een auto in kunnen leveren.
Wie heeft tips?
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 11 jul 2012 07:40
Hi,

Je kunt het allemaal apart regelen en kijken naar wat waar het voordeligst is, maar dat betekent aardig wat werk.

Of neem contact op met grote verhuurbedrijven zoals Britz, Maui, Apollo of eventueel Hertz of Europcar. Die kunnen je zeker meer vertellen. Aangezien zij door heel Australie zitten en veel verhuuropties hebben, is dat je beste optie als je het bij 1 bedrijf wilt houden.

Succes ermee!
Gerelateerde onderwerpen
Cairns-Brisbane in oktober met kind van 1 jaar
reizen van Brisbane naar Cairns om reis te starten
Rondtrekken met een 4WD-camper
Met trein van Victoria naar Fraser-island
Van Melbourne naar Brisbane (Darwin)
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten