Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

medi care & fax file number

avatar
eldouwstra
» 29 okt 2010 12:21
Hello hello,

Weet iemand of je vanuit Nederland een medi care en tax file number kan aanvragen?? Of moet je dat daar doen? En waar kan je dat regelen?

Hope somebody can help me :)
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 31 okt 2010 09:22
In Sydney kun je in ieder geval een Taxfile number aanvragen, je gaat dan gewoon bij de "belastingdienst" langs. Vul wat formulieren in en je krijgt je nummer. Of dit ook online kan durf ik eigenlijk niet te zeggen.
Gebruikersavatar
Moira
Reisexpert
» 01 nov 2010 05:11
Hallo,

Dat medicare hoef je niet echt te gaan regelen naar mij mening. Mijn moeder is vorig jaar onverwachts in het ziekenhuis terecht gekomen in Sydney. Alles was gratis en werd ook aangeven door het ziekenhuis omdat er een verdrag is tussen Australie en NL. Wij hebben een paspoort overlegd van haar en haar ingeschreven in het ziekenhuis en de rest is vanzelf gegaan. Ze hebben in NL alleen de rekening van de specialist die haar moest opereren moeten betalen maar dat is uit de reisverzekering gekomen. Mijn moeder had een acute blindedarm onstekking. Mijn moeder was ook niet in het bezig van een medicare pasje.
Maar goed ik denk als je het wild zou ik even via google zoeken op medicare.
Verder moet je volgens mij een taxnumber in persoon aanvragen. Zou je ook even via google op kunnen zoeken taxfile number Australia is vast wel wat te vinden.

gr van Moira
avatar
kewinbrandsma
» 02 nov 2010 16:09
Ben het met bovenstaande eens.. Je krijgt het eerste half jaar de mediacard gratis en daarna moet je er ook voor betalen.. Je zou hem het eerst half jaar kunnen doen kost toch niks.. Maar verder niet nodig..

Tax file number zou ik gewoon in Australie doen idd.. Je krijgt ook post geloof ik met je tax file number er in.. Dan zou je die eerst naar nederland moeten laten sturen.. Zal net wat fout gaan ben je nog verder van huis ( figuurlijk gezien) 8)7
Gebruikersavatar
Ron
Reisexpert
» 05 nov 2010 15:40
het makkelijkste is om bij travelers contact point in sydney langs te gaan, dan kun je daar in 1x een post adres afsluiten voor een jaar (kost wel een paar dollors) en je tax file nr aanvragen. de aanvraag duurt zo'n 10 dagen en daarna kun je die bij travers contact point ophalen of door laten sturen naar waar je dan verblijft.

betreft medi care toen ik er was in 2005 tot 2007 heb ik altijd zo'n pas gehad en heeft mij niks gekost.
hoe dat tegenwoordig zit weet ik niet want zo als we allemaal weten veranderen de regels wel eens.
Gerelateerde onderwerpen
Tax File Number
tax file number
tax file number australie ( hulp gevraagd )
is er een snellere manier om een tax file number aan te vragen voor Australië?
Taxfile number aanvragen in Australië
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten