Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

6 maanden oostkust AUS begin Oktober

avatar
Annepan
» 27 feb 2013 13:45
Ha reizigers,

Ik ben Anne, 22 jaar (dan 23 jaar) en kom uit de buurt van Eindhoven, 'n gezellige brabo ;)! Mijn planning is om begin Oktober 2012 naar Australië over te vliegen, ik heb een half jaar om de oostkust te doen en misschien wel een oversteek te maken naar Nieuw-Zeeland voor n tijdje of het binnenland van Australië in te gaan (ligt aan de mensen die ik tegen kom etc.)

Zelf zat ik er aan te denken om te starten in Melbourne en dan zachtjes naar boven af te reizen richting Cairns, zelf dacht ik dat ik dan goed met het seizoen mee zou gaan, maar nu ik hier goed het forum door heb liggen snuffelen lijkt het wel weer net andersom te zijn, ik weet het niet meer :?

Oja, ik wil met de groundhunter bussen reizen, maar ook dat ligt er weer aan wat voor mensen ik tegen kom (misschien wel met een paar mensen meer een busje huren) ik sta overal voor open.
Dit is mijn eerste keer dat ik zo'n reis ga maken en heb dus ook totaal geen ervaring en idee hoe zoiets gaat, ik probeer me heel goed voor te bereiden maar dat valt erg tegen als je van niets weet. Ik hoop dat iemand me kan helpen met mn vraag of ik het beste mijn route kan nemen in dat half jaar dat ik daar ben en reis met de bus.

En misschien is er iemand meer die deze periode gaat en zin heeft om contact met mij op te zoeken om ideeën uit te wisselen?

Groetjes Anne
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 27 feb 2013 14:17
Hey Anne,

Ik zou even een apart oproepje plaatsen voor de reisgenootjes. Aangezien dat een beetje gescheiden is op het forum en mensen daar dus eerst kijken wanneer ze op zoek zijn.

Kims en Francine beantwoorden bijna alles vragen zeer compleet, ik verwacht dan ook dat zij inhoudelijk nog wel wat goede tips hebben.
Gebruikersavatar
Francine
Reisexpert
» 27 feb 2013 14:36
Nou, een mooie taak voor ons, Kims;-)
Anne: ik neem aan dat je oktober 2013 bedoelt!

Zes maanden is lekker ruim voor de oostkust. Je zou er zeker nog een tripje naar een ander deel of Nieuw Zeeland bij kunnen doen. Ik zou zelf lekker in Australië blijven (vind ik zelf mooier dan NZ), maar goed daar zal iedereen anders over denken.
Waar je aan moet denken is dat het noorden van Australië een droog en een nat seizoen kent. Dat natte seizoen begint zo'n beetje eind november/december en gaat dan in januari, februari, maart door. Het is hier dan moeilijker reizen en erg nat, warm en benauwd. Als je in oktober start zou ik dus zeker in het noorden beginnen!
Je zou ook in Darwin kunnen beginnen, langs Kakadu NP e.d. naar Cairns en dan langs de oostkust naar beneden naar Melbourne en Adelaide. Waarschijnlijk heb je dan ook nog tijd voor Tasmanie (mooi alternatief voor NZ!) en mogelijk een trip naar het binnenland om bijvoorbeeld Uluru te zien.
In onze winter is het in Australie zomer. In het zuiden is het dan lekker warm.

Reizen met Greyhound is prima te doen. Mogelijk doen zich ook nog andere opties voor terwijl je reist (stukjes met een tour, meerijden met mensen, enz.)
Heel goed dat je er open in staat: veel meer dan een globale route (of in elk geval aan beginplek) zou ik niet plannen. Laat het lekker over je heen komen! Zeker als je even de tijd hebt.
Veel plezier met de voorbereidingen en plaats maar een vraag op het forum als je vragen hebt!
Gebruikersavatar
Daan
Wereldreiziger
» 27 feb 2013 15:39
Hoi Anne,

In oktober in Melbourne beginnen kan ik je afraden als je tijdens je reis 'met het mooie weer' mee wilt reizen. Wij waren afgelopen jaar eind oktober in Melbourne en toen werd het daar net zachtjes aan lente. En dat betekent ook koude dagen: in de grampians was het 12 graden overdag (erg koud als je net uit de Outback komt :{ ). In Melbourne zelf was het zo rond de 20-23 graden, dus op zich wel prima te doen voor een wandeling door de stad.

Eind september/ begin oktober bevonden wij ons aan de oostkust (tussen Brisbane en Cairns) en was het heerlijk weer. Niet té warm en benauwd, maar een heerlijke zomer temperatuur. En dus ook niet te warm om wat te ondernemen!

Heel veel succes én plezier bij het voorbereiden van je reis.

Groet Danielle
Gebruikersavatar
Reismeis
Reisexpert
» 27 feb 2013 16:02
Ik zou ook in het noorden beginnen! In oktober is het heerlijk vertoeven in Cairns. Reizen met de Greyhound is prima te doen, maar is volgens mij wel ietwat aan de prijs? Als je echt een lange afstand wilt overbruggen, kan het soms voordelig zijn om een domestic flight (binnenlandse vlucht) te nemen.
avatar
Annepan
» 27 feb 2013 16:22
Bedankt voor alle tips:) heb er zeker wat aan!
Ik had mezelf daarna ingelezen over de seizoenen en daar stond in dat je echt tussen mei en augustus in het noorden moet zitten (ik begon al te zweten, ondanks de kou hier) ik hou erg van natuur en op zn tijd een feestje.
Wel had ik het liefste willen afsluiten in Cairns, iets meer rust dan midden in de stad. Misschien is het inderdaad wel een idee om mijn laatste weekjes in Tasmania af te sluiten (ook erg tropisch toch)?

Maar als jullie zeggen dat Oktober/November ook goed te doen is dan ga ik me daar op richten denk ik!
Echt hardstikke bedankt, en alle tips zijn altijd welkom!
Gebruikersavatar
Daan
Wereldreiziger
» 28 feb 2013 09:22
Hoi Anne,

Cairns is in mijn ogen ook niet echt een plaatsje waar je naartoe gaat voor de rust. Het is dan natuurlijk wel kleiner en relexter dan een stad als Sydney, maar wij kregen hier nog het meeste het gevoel in een badplaats in Europa te zijn. Het is daardoor wel weer een mix van natuur (Cape Tribulation, tablelands) en feesten (veel jonge mensen, gezellige kroegen e.d.).

Voor rust en natuur moet je denk ik juist in Tasmania. Maar omdat ik daar zelf niet geweest ben, is dat een beeld wat ik er van heb en ik denk dat de echte Australië experts hier je dat beter kunnen vertellen.

Groetjes Daniëlle
Gebruikersavatar
Michelle89
Reisexpert
» 02 mar 2013 09:51
Tasmanië is zeker rustig en veel natuur. Alleen het heeft amper een wegennetwerk, dus wil je wat zien van het eiland kan je het beste een auto huren, bus rijdt er niet buiten Hobart. Verder is het wel zeer de moeite waard, vooral Cradle Mountain.
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 06 mar 2013 03:25
Francine schreef:Nou, een mooie taak voor ons, Kims;-)
_O- Inderdaad, maar volgens mij zijn de vragen al beantwoord. Goed gedaan! ^O^
Gebruikersavatar
Sannekoppen
» 15 mar 2013 14:42
Hoi Anne,

Ik ben Sanne en kom uit Weert, ligt vlakbij Eindhoven!

Zelf vertrek ik 30 september naar Australië en zal ik ook met name aan de Oostkust verblijven. Wel ga ik in het begin werken.
Misschien is het leuk om enigzins wat ideeën uit te wisselen en misschien kunnen we in Australië nog samen wat dingen ondernemen!

Groetjes Sanne
avatar
Annepan
» 21 mar 2013 14:42
Bedankt voor alle tips:) heeft me zeker geholpen!

En Sanne, klinkt leuk, ik ga dan niet werken maar ik wil zelf ook die datum ergens gaan, waar heb jij ergens je ticket geboekt? En waar ga je werken en hoelang? Lijkt me leuk om ideeën uit te wisselen:)

Liefs
Gerelateerde onderwerpen
Is 3 maanden lang genoeg voor Oostkust Aus?
2 maanden oostkust?
6 maanden (vanaf september) langs oostkust
Route haalbaar in 3 maanden?? Oostkust, Outback, Great Ocean
Begin Oktober in Cairns vervoer aanschaf
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast