Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

3 Maanden Australie + 1 Maand Nieuw-Zeeland

avatar
Sander88
» 27 aug 2009 14:21
Beste/Lieve,

Ik ben samen met een vriend van mij van plan om Januari 2011 op reis te gaan naar Australie en Nieuw-Zeeland. We hebben gelezen dat je als je (meer dan) 3 maanden naar Australie gaat dat je een Australische rekening geopend moet hebben met 3.200 Euro erop. Klopt deze informatie?

We willen daardoor juist net even minder dan 3 maanden naar Australie, zodat we dat ontduiken. Vervolgens willen we een maand naar Nieuw-Zeeland gaan. Daar een camper huren en een maand door het land rijden.

Vragen:

Wat voor een visum moeten wij dan aanvragen?
Is het aan te raden om te gaan werken in Australie, is het de moeite waard vanwege ook de kosten van het werkvisum?

Hopende veel goede adviezen en antwoorden te krijgen!!

Alvast bedankt allemaal,
Sander
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 27 aug 2009 18:28
Je kunt een toeristenvisum aanvragen voor 3 maanden, daarvoor hoef je geen €3200,- op je rekening te hebben bij mij weten. Dit geldt wel voor het Work and Holiday visum. Daar worden ook nog wat andere eisen aan gesteld. Je mag met het toeristen visum niet gaan werken. Met het work and holiday visum wel. Of het de moeite waard is hangt er van af wat je wensen zijn. Zo lang mogelijk in Australië blijven ja dan misschien wel. Maar je kunt beter werken in Nederland voor je geld. Je verdient meer, en je hebt waarschijnlijk minder kosten voor wonen (als je b.v. bij je ouders woont).

Binnen 3 maanden naar Nieuw Zeeland wanneer je in Australië zit is dan ook een prima oplossing. Daar mag je ook weer ongeveer even lang blijven met een toeristenvisum.
avatar
funnyflower
Reiziger
» 28 aug 2009 08:37
zorg er wel voor dat je alle vluchten geboekt hebt voordat je australie/Nieuw Zealand binnen komt, zekers op een toeristenvisum.
avatar
Sander88
» 29 aug 2009 13:08
Bedankt voor de reacties tot nu toe. Dat heeft ons al veel meer duidelijk gemaakt. Een toeristenvisum, dat krijg je gewoon als je het land binnenkomt neem ik aan?!

En vluchten moet je al hebben geboekt dus? De tickets van de vlucht van Australie naar Nieuw-Zeeland moet je dan laten zien wanneer je Australie binnenkomt?

Bedankt,
Sander
avatar
xx.kiwi
» 10 dec 2009 14:11
Heey Sander,

Ik vertrek nu in febr. voor 3.5 maanden naar OZ en 3 weken Nieuw zeeland ong.
Ong. hetzelfde..
Ik heb wel wat tips evt.
Begin in Nieuw Zeeland! In januari is het er zomer! Als je er in april aankomt (vooral zuidereiland) wordt het wat aan de koude kant... Op die manier hoef je al niet warme/koude kleren mee te nemen ;)

Wij gaan wel iets langer dan 3 maanden OZ in.
Wij gaan op een toeristenvisum van 6 maanden,.. Je hebt 3 , 6 en 12 maanden...
Voor die van 6 maanden betalen we €65 p.p. Die van 3 maanden is goedkoper...
Kun je gewoon aanvragen een paar maanden/ weken van tevoren... Typ bij google in : visa australia
Of zie een ander forum voor de exacte site ;) Is ff zoeken en heel veel onzin invullen maar dan heb je hem ;)

Dat van die €3200 is idd alleen bij een workingholiday visum,...
Maar als toerist moet je wel weer een retourticket hebben zo ver als ik weer ;)
Geen idee of je het moet laten zien? Zie ik dan wel ;)
Als ik jou was, je gaat pas over een dik jaar! Ga hard werken, zet iedere maand flink wat aan de kant, en ga daar lekker reizen. Doe ik ook, je verdient daar minder voor harder werken! Dus lekker 4 maanden vakantie daar!

Verder denk goed na wat je wilt zien...
Wij doen:

febr. zuider eiland nieuw zeeland (3 weken auto )
maart adelaide - brisbane (30 dagen camper)
april/halverwege mei perth-darwin (+ evt. tour naar Uluru Rock/Alice Springs, 48 dagen camper) )
eind mei/juni cairns en omg. (3 weken auto)

Suc6 ermee!
Gebruikersavatar
Moira
Reisexpert
» 11 dec 2009 09:05
Hoi hoi,

Een toeristenvisum moet je van tevoren aanvragen voor Australie. Deze krijg je niet bij aankomst. Dit kun je via deze website doen http://www.immi.gov.au/
Deze is gratis en je krijg vaak de volgende werkdag antwoord met akkoord. Hier worden wat vragen gesteld over wat je komt doen en of je een strafblad hebt. LET op er zijn 2 soorten toeristenvisum 1 die gratis is en 1 die geld kost. Die geld kost heb je niet nodig.

Je hebt inderdaad voor Australie een bewijs nodig dat je binnen 3 maanden het land gaat verlaten.
Dit geld ook voor Nieuwe Zeeland dat bewijs dat je binnen 3 maanden het land verlaat.
Het toeristenvisum voor NZ krijg je gewoon bij aankomst. Ben net gisteren NZ ingereisd. Ze letten wel streng op het vliegticket dat je uitreist dus zorg dat je die bij de hand hebt.

groetjes van Moira
avatar
rijk
» 22 mar 2010 17:24
Afgelopen vrijdag nog contact gehad met de ambassade/consulaat in Den Haag en je hebt GEEN uitreis bewijs nodig om australie binnen te komen (wel een visum natuurlijk) je kan wel gevraagd worden om aan te tonen dat je genoeg geld hebt op je rekening om een een ticket te kopen om australie uit te reizen.
avatar
IrisH
Reiziger
» 24 mar 2010 20:46
Hoi,
Bij onze vlucht naar Australie (afgelopen december) werd ons vluchtschema toch uitgebreid gecontroleerd op een vlucht het land uit. Aangezien we die inderdaad hadden (we hebben een wereldticket) weet ik natuurlijk niet wat ze doen als je geen ticket het land uit hebt!
Groetjes Iris
Gebruikersavatar
Moira
Reisexpert
» 24 mar 2010 23:04
Hallo,

Ben net Australie ingereisd met een toeristenvisum en ja we werden gecontroleerd op ons bewijs dat we binnen 3 maanden het land verlaten.

gr van Moira
Gebruikersavatar
dannydekoning
Reiziger
» 24 mar 2010 23:54
Ben het eens met xx.kiwi.

Begin in Nieuw Zeeland! In januari is het er zomer! Als je er in april aankomt (vooral zuidereiland) wordt het wat aan de koude kant... Op die manier hoef je al niet warme/koude kleren mee te nemen

Maar...

Wij begonnen in Australie en zijn daar 3 maanden geweest ´bigD'. Van december tot februari. Hartje zomer dus. Meestal rond de 35 graden bij de eastcoast tot 50 graden in de outback daarna zijn we naar New Zealand gegaan voor twee maanden. Maart-April. In april werd het al een stuk kouder en meer regen en geloof me New Zealand is prachtig maar nog mooier als het zonnetje schijnt.

Maar als je eerst naar New Zealand gaat schijnt het dat als je in australie komt dat het allemaal wat tegen valt. Wij hebben velen backpackers op onze route door australie gesproken die ook eerst naar New Zealand waren geweest en zeiden meestal dat ze het allemaal qwa natuur tegen vonden vallen. Zoals de Great Ocean Road. Voor ons was dat natuurlijk geweldig want wij vonden Australie al super dus laat staan wat ons nog stond te wachten.

Uiteindelijk vonden we beide landen geweldig! New Zeland is inderdaad qwa natuur schitterend. Overal waar je rijd is het prachtig en langs de kust lijkt elke weg op de Great Ocean Road. Maar Australie heeft mijn hart gestolen en in de planning staat dat we over vijf jaar weer naar Australie gaan voor de West Coast.

Maar als het mogelijk is zou ik jullie aanraden om jullie trip een maand vroeger te boeken. Straalt in beide landen het zonnetje voor je . VERGEET NIET ALS JE EEN AUTO GAAT HUREN OM AIRCO TE NEMEN! Als je meer vragen hebt over bijvoorbeeld een auto huren kan je altijd mailen naar dannydekoning@hotmail.com

Dit is een compilatie filmpje van de eastcoast van ons.

http://www.youtube.com/watch?v=ysb2OU4AWVo

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ysb2OU4AWVo[/youtube]
avatar
rijk
» 25 mar 2010 11:10
Hallo,

Net nog even contact op genomen met de Ambassade in Den Haag.

Bel 070 310 8200 dan vervolgens keuze 2 dan keuze 2 dan weer keuze 2 en als laatste keuze 3, je krijgt dan op een bandje te horen dat afreizen op een enkele ticket mogelijk is maar dat ze kunnen vragen naar een bankafschrift met genoeg geld erop.

Groet,

Rijk
Gebruikersavatar
Moira
Reisexpert
» 25 mar 2010 12:59
Hallo,

Oke kan zijn maar ik ben toch echt gecontroleerd. Maakt ook niet uit want ik heb ook een vliegticket van Darwin naar Bali op 24 mei. Ze hebben met dus nooit kunnen vragen of ik genoeg geld bij me had omdat ik het ingedekt had met en vliegticket.
Ik ben trouwens ook voor Nieuw Zeeland gecheckt en er werden veel mensen uit de rij gestuurd die geen bewijs hadden dat ze binnen 3 maanden het land weer zouden verlaten. We spraken een duits stel die alsnog een vliegtickets moesten gaan boeken.

Ik ben zelf van 10 december 2009 tot 8 maart 2010 in Nieuw Zeeland geweest en ik vond het vrij koud het hoogste wat we hebben gehad kwa temperatuur is 27 graden en dit was in Christchurch. Het was meestal tussen 20 en 25 graden.

gr van Moira
avatar
rijk
» 25 mar 2010 13:13
Hallo,

Blijft toch een gedoe wat nou wel en niet moet!

Wij ongeveer 4 maanden naar australie en hebben daarvoor een visum voor max 6 maanden aangevraagd en gekregen een ticket om verder te vleigen kopen we liever nu nog niet wan twe willen de flexibiliteit houden om bv 5 maanden te blijven.
Gebruikersavatar
dannydekoning
Reiziger
» 25 mar 2010 15:35
Jullie willen daar niet gaan werken toch? Belangrijkste is dan om af te vragen wat wil je zo ie zo zien en doen?

Wij hebben namelijk de big d gedaan. Zijn begonnen in Sydney. Vanuit daar tot aan Cape tribulation gereden toen terug naar Cairns. Vanuit daar naar Darwin gevlogen. Daar weer een campervan gehuurd. Via litchfield en kakadu door de outback naar adelaide. Daar weer geswitched van campervan. Vanuit daar naar port lincoln (Shark cage dive) Toen weer terug naar adelaide en via de great ocean road terug naar Sydney. Hier hebben we drie maanden over gedaan en dat is ruim voldoende om op de meeste plaatsen zo'n drie tot vijf dagen te blijven.

Als je de westkust ook wil gaan doen dan moet je zeker bij elkaar op 5 maanden schatten.

Hou er trouwens wel rekening mee dat December-Januari het regenseizoen is. Wij hebben geluk gehad maar kwamen wel aan in een met regen overstroomd Cairns (was gelukkig de volgende dag weer allemaal weg). In litchfield was alles open maar in kakadu waren er vele wegen dicht omdat waneer het regenseizoen is de de krokodillen wel eens in je nek zouden kunnen gaan hijgen... :O
Gebruikersavatar
Moira
Reisexpert
» 25 mar 2010 23:07
Hallo,

Ik ben op dit moment in Cairns en het is een groot regenfestijn gelukkig word het vanaf 1 april weer wat minder. Dat is het einde van de regentijd. Verder zou ik dus gewoon voor Australie zorgen dat je genoeg geld bij je hebt en dat je dat kunt aantonen. Voor Nieuw Zeeland zou ik dus zorgen voor een retour of 2 keer enkele reis het land en het land uit. Dan is er niets aan de hand.

gr van Moira
Gerelateerde onderwerpen
Route door Australie en Nieuw Zeeland (3 maanden)
4 maanden Australië & Nieuw Zeeland reis route
Drie maanden naar Australie en Nieuw Zeeland met groep of niet?
Reis plannen 6 maanden Aussie/ nieuw zeeland
Australie of Nieuw Zeeland
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten