Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

In 3 maanden australie helemaal rond rijden?

avatar
Arjenp
» 06 aug 2010 16:00
Hallo iedereen, *O*

Vanaf begin december ga ik samen met mijn vriendin voor een half jaar reizen/backpacken.

Deel 1 van de reis: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam
De bedoeling is dat we eerst naar Thailand vliegen en vanaf daar(Bangkok) een backpackers tocht maken via Laos, Cambodja en Vietnam om uiteindelijk weer te eindigen in Thailand. Hiervoor hebben we 3 maanden uitgetrokken. De route is al deels uitgestippeld. 2 weken Thailand, (Oosten en Noorden), daarna 2 weken Laos (Noorden), daarna 4 weken Vietnam van Noord naar Zuid, daarna 2 weken Cambodja, daarna vliegen naar phuket om daar in 2 weken de bounty eilanden te bezichtigen.

Deel 2 van de reis: Australie
Aangezien ik familie heb wonen in de buurt van Brisbane vliegen we daar naar toe. Daar staat al een auto voor ons klaar die we kunnen gebruiken (lenen of kopen is nog niet helemaal duidelijk). Het leek mij een leuk/uitdagend plan om Australie helemaal rond te gaan rijden. Vanaf Brisbane naar het zuiden, daarna richting Perth, daarna richting Darwin, daarna naar Cairns om uiteindelijk weer in Brisbane te eindigen. Helemaal rond Australie dus! De reistijd is vanaf begin maart tot en met begin juni, daarom is er gekozen om het rondje rechtsom te rijden zodat de temperaturen gemiddeld zijn en de regenseizoenen worden ontweken. De auto wordt daar weer voor mij verkocht, dus ben geen tijd kwijt aan het kopen en verkopen van de auto. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben, is dit een haalbaar plan?

Vorig jaar heb ik samen met mijn vriendin door heel Noord-Amerika en Canada gereden. Waarbij we van L.A, via alle nationale parken richting New York zijn gereden en dan omhoog naar Canada. Vanaf Oost-Cananda helemaal naar West-Canada en toen weer helemaal naar het zuiden van Noord-Amerika. We hebben toen in 3 maanden 32.000 km gereden. Daarom denk ik dat dit ook mogelijk moet zijn in Australie.

Ben benieuwd naar de reacties! Zijn er nog suggesties en of aanbevelingen?

Met vriendelijke groet,
Arjen
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 06 aug 2010 16:15
Hey Arjen, welkom op het forum!

Zijn zeer mooie vooruitzichten als ik dit zo lees. Een heel rondje Australië is een behoorlijke trip. Wij hebben destijds in een week of 5 van Cairns naar Darwin en daarna naar Melbourne gereden (ongeveer 10.000 kilometer). Maar was daarna ook behoorlijk op. Ook omdat we al een aantal maanden aan het reizen waren. Vind je het niet leuker om ergens wat langer te blijven en een plek meer te "beleven" dan om de grootste tijd van je reis in de auto te zitten? Wanneer je echt wil zal het wel mogelijk zijn, zeker wanneer je de planning met onze tijd en kilometers vergelijkt, maar bekijk je dan het land niet te veel vanuit de auto?
avatar
Oppernemo
» 07 aug 2010 12:54
Hoi Arjen,
Welkom hier!
Qua kilometers moet het mogelijk zijn, als je jou bestemmingen ingeeft in google maps kom je uit op 13.493km.
Natuurlijk is dit de directe route en zul je tijdens je reis altijd afwijken van de standaard google route ^O^
Het zullen veel km's zijn, maar als het voor jou een uitdaging lijkt en je kunt er veel voldoening uithalen om dit te gaan doen, waarom niet? ik zeg, gewoon gaan doen, als jullie er onderweg achterkomen dat het toch niets is om OZ helemaal rond te reizen dan ga je gewoon heel je planning omgooien, dat maakt het dan ook weer leuk....

Heb je al een vliegticket geboekt? kijk anders ook eens bij goedkopevliegtuigtickets.be, enkele reis bangkok op 2 december voor €470 (het zal ergens anders natuurlijk ook best goedkoper kunnen :9 )

Bijlagen

Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 08 aug 2010 13:31
het kan wel. wij hebben in 3 maanden de grote D gereden. Maar niet eens op de meest logische manier (kijk maar eens op mijn website www.bolletjeom.nl voor de route). ik denk dat je met een goede planning en niet al te veel lange stops het wel moet kunnen doen.
avatar
Arjenp
» 09 aug 2010 00:56
Hey, bedankt allemaal voor alle snelle reacties! ^O^

Wij zijn niet echt van die mensen die heel lang op één plek willen blijven, daarnaast zijn wij meer van de natuur dan van de steden. Verder wil ik niet elke dag als een gek kilometers moeten maken omdat anders de route niet gehaald kan worden. Ik zoek een balans tussen heel veel zien en doen in een (te) korte tijd, 3 maanden.
Het kan wel zeker zo zijn dat als we net uit zuid-oost Azie komen geen zin meer hebben om in Australië als een gek rond te gaan scheuren. Daarom is er het back-up plan om net als bolletjeom de dikke D te gaan rijden.
Ik ben in 2006 ook in Australie geweest en heb toen met de hele familie (25 personen) in 5 weken van Brisbane naar Cairns gereden (juli/augustus), maar daarbij heel erg langzaam gereisd en alle toeristische trekpleisters uitgebreid bezocht. Daarom wil ik nu erg graag zuid- en west-Australië bekijken, maar mijn vriendin wil graag ook de hoogtepunten van het oosten zien. Dilemma 8)7 .

Deze week wil ik het ticket gaan boeken, de goedkoopste die ik heb gevonden is 1080 euro p.p bij World Ticket Center (Amsterdam-Bangkok (8 december)->Bangkok-Brisbane (7 Maart) ->Brisbane-Bangkok-Amsterdam (7 juni).

Als ik kijk naar het reisschema van bolletjeom, is de dikke D makkelijk te doen in 3 maanden en misschien een beter idee dan helemaal rond Australië te rijden. Hoeveel kilometers hebben jullie afgelegd in de drie maanden?

Toch blijf ik stiekem hopen dat ik helemaal rond kan gaan en daarbij, voornamelijk alle nationale parken en de natuur, veel kan zien en doen.

Nog ideeën of tips?

Groetjes,
Arjen
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 09 aug 2010 09:18
Het stuk tussen Cairs en warumungu kun je zo goed als overslaan (highway 66, a2 en a6). Deze afstand is te berijden in 2 volle dagen. Er is daar verder ook niet echt wat te zien om te stoppen. Wanneer je vanuit Townsville vertrekt kun je in één dag ongeveer tot Mt Isa komen. Dat is een goede 1.000 km als ik me niet vergis. We hebben dit gereden met een campervan busje.
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 09 aug 2010 12:50
oh, ik weet niet meer hoeveel kilometer het was. Ik weet wel dat we weken hebben gehad met hele lange auto dagen maar ook af en toe een week waarin we niet veel deden. We hebben aan het einde met name wat gelummelt omdat we eerder "klaar" waren dan we hadden verwacht. Van te voren is het soms moeilijk inschatten hoe lang je over iets doet.
als je eens tijd over hebt moet je mijn reisverslagen maar eens lezen. dan is vrij duidelijk (denk ik) op welke dagen we veel reden en welke niet en wat voor afstanden je dan af kunt leggen. Wij deden ook veel natuur en nauwelijks steden.
Gebruikersavatar
Larissa
Reisexpert
» 25 aug 2010 16:16
Moet wel lukken denk ik!

Wij hebben in 3 maanden tijd de Big D gereden en ook nog 3,5 weken over. Wij blijven ook nooit lang op een plek. Deze keer ook wat sneller gereden i.v.m. heeeeeellll slecht weer .
Dan blijft de West kust zo'n beetje over, dat is wel te doen in 3,5 week voor snelle reizigers :-)

En als het niet lukt, ook goed toch!

Have fun!
avatar
Arjenp
» 26 aug 2010 01:28
Hey iedereen,

Bedankt voor alle reactie's en tips ^O^
Ik heb de reis nog iets specifieker gemaakt en daarmee bedoel ik de reis opgedeeld in maanden :)
We komen aan op Brisbane op 7 maart 2011.
We willen vanaf Brisbane via het zuiden naar Adalaida in 4 week. (8 Maart - 5 april)
Vanaf Adalaida via het westen naar Darwin in 5 week. (5 April - 9 mei)
Van Darwin even via Alice Springs naar Cairns en dan langs de oostkust omlaag naar Brisbane in 4 week. (9 Mei - 6 juni)

Ik las dat in het noorden het stormseizoen bezig is in Mei en nog niet alle nationale parken geopend zijn, klopt dit?
Daarnaast vroeg ik mij af of iemand ervaring heeft met de temperaturen en neerslag in de genoemde maanden tussen de genoemde plaatsen.

@Larissa, Hoeveel kilometer hebben jullie afgelegd en in welke periode zaten jullie i.v.m. het slechte weer? Wat zijn ongeveer de kosten die ik moet berekenen voor het rijden, wat waren jullie kwijt?

Wat voor auto is slim om te kopen als we helemaal rond gaan rijden. Ik zat te denken aan een Holden of een Ford Falcon aangezien deze veel beschreven worden. Is het dan slim om één op gas te nemen, diesel??
Omdat we veel kilometers gaan maken is hier waarschijnlijk wel op te besparen.

Wie weet een zuinige auto op goedkope brandstof die geschikt is om heel Australië mee rond te rijden?

Andere tips en of ideeën zijn natuurlijk ook altijd welkom!!

Groetjes,
Arjen
Gebruikersavatar
Larissa
Reisexpert
» 26 aug 2010 08:50
Wij hebben zo ongeveer 13.000 km gereden. Ik weet ff niet meer wat wij kwijt waren aan benzine maar in ieder geval goedkoper dan in nl. Wij reden met een Ford Falcon Station, 2+ liter, gorte bak, echt relaxed. Ging als een tierelier.
In de Outback kost benzine je wel meer. Omdat je daar geen normale benzine kunt kopen maar " opal fuel" . Dat is niet snuifbare benzine :-) Sommige aboriginals in de outback zijn verslaafd. Als je onderweg bent en je komt ze tegen met zogenaamd " pech" stop niet. Soms is dat best moeilijk want ze hebben ook kleine kinderen bij zich. Maar je moet goed begrijpen dat niet ver van hun vandaan waarschijnlijk hun community is. Ze houden je aan omdat ze weten dat reizigers nog wel eens jerrycans met " normale" benzine bij zich hebben voor het geval dat....
Wij hebben ook veelal E10 getankt, suikerriet. Gaat heel goed. Als ik me niet vergis was diesel juist duurder. En gas heb ik helemaal geen ervaring mee, ben ook niemand tegengekomen die op gas reed.
De Ford Falcon is natuurlijk wel de ultimie backpack auto :-) en wij vonden het gebruik echt niet duur.

Over het weer is geen touw aan vast te knopen. December t/m februari is het regenseizoen. Tot bij Cairns zo ongeveer. Wij waren in Januari in die regio dus dan kun je aardig wat neerslag verwachten. Positieve is, dat alles wel heel mooi groen is. Aan de oostkust hebben wij in dat jaar (2008) gewoon heel veel pech gehad. ( jan/febr) Cyclonen, overstromingen etc. Maar dat wil niet zeggen dat dat nu ook zo is.
Gewoon rekening houden met de seizoenen en daar een beetje op afstemmen. Je hebt het toch niet in de hand, zeker in deze tijden niet.
avatar
Arjenp
» 27 nov 2010 01:38
Bedankt voor alle reacties en tips! ^O^

Over 11 dagen gaan we al beginnen aan onze wereldreis. De tassen staan al klaar om weg te gaan, alleen de tasdragers moeten nog om precies te zijn 2 dagen werken :)

Nadat we door Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja hebben gereisd zijn we op 8 maart in Brisbane.
Weet iemand nog een goede autodealer of backpackers plek waar je een goede auto kan kopen in Brisbane?

We zijn nog steeds van plan om Australië helemaal rond te gaan rijden in 3 maanden. Zijn er nog meer mensen die dit hebben gedaan? En hoe waren de ervaringen?? Weet iemand ook wat de goedkoopste manier van reizen is met de auto? Op gas, diesel of benzine wanneer je ongeveer 30.000 km gaat maken?

De planning is als volgt:
Vanaf Brisbane 8 maart via Sydney en Melbourne naar Adelaide 1 april
Vanaf Adelaide 1 april via Perth en Broome naar Darwin 1 mei.
Vanaf Darwin 1 mei via Uluru en cairns naar Brisbane 3 juni.

Hopelijk kan iemand mijn vragen beantwoorden *O*

Groetjes,
Arjen

P.s. Nadat we terug zijn gaan we nog 5 weken met de motor door Engeland en Wales scheuren. Links rijden zijn we dan i.i.g. al gewend :P
Gebruikersavatar
Jensje
Reiziger
» 04 dec 2010 03:55
Voor het kopen van een auto kun je onder andere kijken op websites zoals gumtree en global gossip. Ergens in Fortitude Valley zit ook een vrij goedkope dealer van 2e handsauto's en kijk op de advertenties die hangen in elk hostel. de meest handige auto's voor backpackers zijn: Ford Falcon, Holden Commodore en Toyota Camry. Zijn allen stationwagons, alleen de Camry is een beetje krap om achterin te slapen, maar een tent is dan handig. Succes met het vinden van een betrouwbare auto!
Gebruikersavatar
Ron
Reisexpert
» 04 dec 2010 19:26
qua brandstof voor benzine gaan!!! gas is zerks geen optie want dat is lang niet overal te krijgen.
auto kopen!!! voor 3 maanden is te doen hoe er alleen wel rekening mee dat verkopen even kan duren.
veel plezier in ieder geval.
Gebruikersavatar
emiels
Wereldreiziger
» 28 apr 2011 17:08
Arjen wat voor auto hebt je gekocht? Hoop dat het bevalt :)

Nog een vraag voor de OZ experts hier.
Is het mogelijk om een auto te kopen in bijv. NT. met enkel rego voor NT. en hier heel OZ mee door te rijden en op het eind weer te verkopen in NT. of kan dit alleen als je voor alle provincies rego hebt?
Gebruikersavatar
Jensje
Reiziger
» 30 apr 2011 15:11
Hey Emiels,
Ja, dat is zeker mogelijk en dit is ook de makkelijkste manier voor zowel de verkoper en de koper. No worries there dus :)
Gerelateerde onderwerpen
Moet je 21 om in Australië te mogen rijden?
Rijden in Australie, welke route nemen we?
Australie rondom rond
Jaar backpacken / werken Australie rond oktober 2006
Queensland andermans auto rijden
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast