Lariam vraag

Gebruikersavatar
arjan_van_dijk
» 02 aug 2011 23:01
Hallo iedereen,

Begin september vertrek ik voor 5,5 maand naar Zuid Oost Azië. De landen die ik gepland heb te bezoeken zijn:

Thailand (noord)
Laos
Vietnam
Cambodja
Thailand (zuid)
Maleisië

Na Maleisië ga ik waarschijnlijk naar Indonesië hoewel ik India of Nepal ook nog niet uitsluit.

Een tijdje terug ben ik naar de GGD geweest. Zij hebben me geadviseerd voor 31 weken Lariam te slikken. Ik begin hier 3 weken van te voren mee om te kijken of er eventueel bijwerkingen zijn.

Wat mij een beetje tegen staat is dat ik hier op het forum over veel van de bovenstaande landen lees dat het niet nodig is om pillen te slikken. Wel is het zo dat mijn reisroute niet vaststaat omdat ik er graag zo open minded in wil staan en mijn keuzes kan maken.

Uiteraard slik ik het liefst zo min mogelijk.

Ik ben erg benieuwd naar jullie meningen.

Groet,

Arjan
Gebruikersavatar
Moira
Reisexpert
» 02 aug 2011 23:06
Hallo,

Ik zou het dan zo plannen dat je Laos, Vietnam en Cambodja in een keer doet en dan de pillen slikt. Ik heb ze trouwens in al de landen geen malaria pillen geslikt en met altijd heel goed ingesmeerd en lange kleding gedragen.
Ik mocht ook geen lariam slikken omdat in mijn familie psychose voorkomt dat risico willen ze dan toch maar niet nemen. Voor Thailand en Maleisie is het sowieso niet nodig.
Gebruikersavatar
Tikva
Reisexpert
» 03 aug 2011 08:00
Ik zou ergens een second opion gaan vragen en zeker niet 31 weken lariam slikken 8)7

Ik ben in dezelfde landen geweest als jij (met uitzondering van vietnam) en heb alleen voor Laos pillen moeten slikken ik heb toen Malarone gevraagd. Die andere landen hebben geen/nauwelijks risico, zoals bijvoorbeeld Cambodja alleen de afgelegen delen en dan nog in bepaalde seizoenen.
Zie ook wat Moria aangeeft, alleen als je naar Borneo (Maleisië) gaat dan is er geloof ik wel weer risico.

Nepal hoef je niet voor te slikken alleen het grensgebied met India en voor India zelf (noorden) zijn geen zware pillen zoals Lariam of Malarone nodig. Eventueel Paludrine zal je voorgeschreven krijgen.

Bij de GGD is mijn ervaring dat ze niet echt snappen hoe een backpacker werkt, ik ga daar dus nooit meer heen maar nu naar een specialistische kliniek (en als ik daar heen gaat betaald mijn ziektekosten verzekering ook nog eens 100% in plaats van 75%). Maar als je toch naar de GGD moet verzin gewoon een vaste route zodat ze je de Malarone en Paludrine recepten geven als je zelf dan ter plekke in de gaten houdt waar je moet slikken dan komt het ook goed.
avatar
Juansen
Vakantieganger
» 03 aug 2011 09:48
Voor die landen zou ik geen Lariam slikken, maar je kan checken of je er tegen kan. Ik vind het klotespul en krijg voor Afrika Malarone mee. Wel een stuk duurder. Ik ben heel ZO Azië doorgfietst, heb geen beschermende maatregelen genomen en helemaal geen pillen geslikt, ben wel 6 miljard keer gestoken, met name in Maleisië. Nergens last van gehad, behalve jeuk. Ik denk dat Lariam veel te zwaar is voor dat gebied, en bij 'mijn' GGD hebben ze daarvoor ook helemaal niets voor voorgeschreven. Probeer dan idd nog ergens anders. Doe desnoods wat paludrine of Malarone voor die paar risicogebiedjes, maar 31 weken lariam; ik zou er niet aan beginnen.
Gebruikersavatar
TravelDoctor
Wereldreiziger
» 03 aug 2011 11:45
In bovengenoemde gebieden komt wel degelijk malaria voor ( behalve Thailand ). Dit betekend dus helaas toch dat je moet slikken tijdens de reis. Misschien dat je sommige gebieden tegenkomt waar je niet hoeft te slikken maar ivm het voor en na slikken heeft het bijna geen zin om tussendoor te stoppen.
Lariam is voor deze verblijfsduur de beste optie. Malarone kan ook maar is in verhouding veel duurder omdat deze dagelijks geslikt moet worden en Lariam maar 1x per week
Gebruikersavatar
arjan_van_dijk
» 03 aug 2011 14:02
Bedankt voor alle info. Het blijft een lastige kwestie dit. Veel verschillende meningen en adviezen. Ik moet zeggen dat 31 weken Lariam me niet erg aantrekken. Hoor ook van steeds meer mensen dat ze deze reis zonder tabletten hebben gemaakt en enkel wat tabletten hebben meegenomen om te nemen wanneer er verschijnselen van malaria optreden.

Ben benieuwd naar deze ervaringen. Het komt een stuk gezonder op mij over in ieder geval.
avatar
Mick H
» 04 jun 2012 12:01
Heeft iemand enige ervaring, informatie of verhalen van de combinatie lariam met psychedelische truffels?
Dank.

Gerelateerde onderwerpen

In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten