Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Kan je als vrouw alleen kamperen?

Gebruikersavatar
tessita
» 04 jul 2011 13:22
Ik wil in 2012 een jaar naar gaan reizen, onder andere een aantal maanden door Australie. Nou vraag ik mij af of ik als vrouw zijnde alleen met de auto kan gaan reizen en kamperen? Het liefst neem ik natuurlijk wel andere reizigers mee, maar kan me voorstellen dat je soms geen mensen kunt vinden en dus alleen veder moet reizen. Nou vindt ik het alleen reizen niet erg, maar kan dit qua veiligheid? Ik denk dat ik dan voornamelijk op campings zal overnachten, of zou wild kamperen ook wel kunnen? Al vast bedankt voor de info!
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 04 jul 2011 14:15
Australië is net zo veilig (of misschien veiliger) dan Europa. Wanneer je gezond verstand gebruikt en 's nachts niet alleen over straat loopt kan je eigenlijk weinig gebeuren. (of in ieder geval net zoveel als in Nederland).

Ik denk ook dat je altijd wel iemand zult vinden om mee samen te reizen wanneer je er voor open staat. Zeker wanneer je met een auto gaat reizen :) Zijn altijd mensen die met je mee willen reizen!
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 04 jul 2011 16:07
Hi,

Dat is zeker mogelijk. Australie is het ultieme kampeerland. Er zijn op veel plekken (natuur)campings. En er zijn altijd wel Aussies die even langskomen voor een praatje en je uitnodigen voor een drankje. Wij camperen hier al jaren en voornamelijk op afgelegen plekken en hebben nog nooit problemen gehad.

Veel plezier ^O^
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 05 jul 2011 15:10
O ja, het Camps 5 boek is een echte aanrader. Kost $50 maar is z'n gewicht in goud waard, omdat er veel goedkope en gratis kampeerplekken instaan door heel Australie! Per camping kun je zien welke voorzieningen er zijn en ongeveer hoeveel geld het kost of gratis is.

Dit is hun website: http://www.campsaustraliawide.com

:W
Gebruikersavatar
tessita
» 07 jul 2011 20:19
Hallo Kim en Erik,
Beide bedankt voor jullie reactie!
Denk dat het voor mij goed te doen is qua veiligheid om te gaan kamperen als ik zo jullie reacties zie.
Me plan is om zo snel mogelijk een goede auto te vinden, kampeerspullen inladen en rond reizen.
En hopelijk kan ik de kosten wat delen met reisgenoten!
Kim bedankt voor de tip, ga het boek zeker kopen.
Groetjes tessa
Gebruikersavatar
Francine
Reisexpert
» 24 jul 2011 11:50
Kamperen is zeker goed te doen, ook als vrouw alleen. Ik zou alleen wel liever op campings gaan staan waar wat andere mensen in de buurt zijn. Ik heb heel veel alleen gekampeerd in Australië en heb twee keer een beetje gekke dingen meegemaakt. Beide achteraf ongevaarlijk (mede door gewoon rustig blijven en duidelijk zijn), maar ik voelde me echt niet prettig. Het belet me zeker niet een volgende keer weer alleen te gaan en ik wil je zeker niet bang maken (want kamperen is gewoon prachtig!), maar ik zoek wel een beetje de mensen op. Wees gewoon verstandig.

Jij hebt een voordeel: je hebt een eigen auto. Ik reisde voornamelijk met het ov en kon dus ook niet makkelijk naar een andere camping als ik me op een bepaalde plek niet veilig voelde.

Kamperen vind ik nog steeds de leukste manier van overnachten. Wat is er nou mooier dan opstaan, je tentje open ritsen en oog in oog te staan met een kangoeroe? Oh ja: hou etenswaar in je auto:-)
avatar
lnvr
» 19 sep 2011 15:01
Kan prima, heb zelf ook ruim 4 weken rondgetrokken en met een campertje op camoings overnacht. De mensen zijn erg vriendelijk en ik heb me geen enkel moment als vrouw alleen onveilig gevoeld, niet in Nieuw-Zeeland en ook niet in Australië. Je maakt heel makkelijk contact met andere kampeerders.
Gebruik altijd je gezonde verstand, dan komt het zeker goed. Veel plezier.
Gerelateerde onderwerpen
Kan je als 17 jarige toch een visum krijgen voor Australië?
Wat is de gemiddelde leeftijd voor backpacken in Australië en kan je goed alleen beginnen?
veilig kamperen
Kamperen bij hostels
Campers en kamperen in Australië
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast