Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Kamperen magnetic Island

avatar
SvKaat
» 09 jun 2013 14:12
Hallo allen,

Nog maar 3 weken en dan stappen we het vliegtuig in richting Australië :). Echt zoveel zin in!
We hebben vrijwel alles geregeld, nog een paar puntjes op de i. Zo hadden we nog een vraagje over een trip aan Magnetic Island.
We hebben vanuit Cairns (naar Brisbane) een camper gehuurd en willen onderweg ook graag naar Magnetic Island. We gaan eerst naar Paronella Park en rijden vervolgens op een dag via Mission beach naar Townsville.
Nu twijfelen we of dat we de camper in Townsville moeten laten staan of dat we juist wel de camper op de ferry mee moeten nemen. Je kunt kamperen bij bungalow bay koala village, maar her en der wordt aangegeven dat je dit wel moet reserveren van tevoren. Nu weten we wel ongeveer wanneer we naar magnetic willen maar nog niet precies.
Een paar overwegingen:
- Camper op de ferry is prijzig, camping zelf is wel weer goedkoper dan een hostel/bungalow
- Een hostel/hotel lijkt ons niet handig ivm kamper laten staan en bagage meeslepen...
- Rijd je met de camper rond op magnetic of is dit niet de bedoeling en huur je een scooter/ander wagentje?
- Willen we 1 of 2 nachten blijven op magnetic? Of gaan we gewoon in Townsville kamperen en dan 's ochtends vroeg naar magnetic en 's avonds weer terug?
- We weten dus niet exact wanneer we er zijn, zal rond 16/17/18 juli zijn.

Wellicht dat iemand ons kan adviseren? Alvast ontzettend bedankt!

Groeten, Sanne
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 09 jun 2013 15:04
Hi,

Wij hebben destijds (7 jaar geleden) onze auto meegenomen naar het eiland omdat we dan inderdaad konden kamperen en eigen vervoer op het eiland hadden. Het is leuk om rond te kunnen rijden naar de wat meer afgelegen plekken. Er waren toen ook wat plekken waar je met een beach buggy niet kon komen maar wij met onze auto wel.

Als alternatief zou je de camper veilig op een camping kunnen laten staan voor een klein bedrag en dan met de boot meegaan om op het eiland dan in een hostel te verblijven en eventueel eigen vervoer te huren of een toertje te doen. Het ligt er helemaal aan wat je wil en of het geld je uitmaakt. Een paar dagen zijn het zeker waard op het eiland, het is er erg mooi.

Helaas hadden we wel krijsende curlews (vogels) naast onze tent de hele nacht die schreeuwen alsof er iemand vermoord wordt...ha ha!

In de tijd dat jullie er zijn is het de schoolvakantie en dus hoogseizoen in alle Noordelijke staten (Qld, NT, WA) en zal het inderdaad druk zijn, vandaar dat waarschijnlijk wordt aangeraden om te reserveren!

Veel plezier!
Gerelateerde onderwerpen
Magnetic Island
Moreton Island of North Stradbroke Island
veilig kamperen
Kamperen bij hostels
Campers en kamperen in Australië
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast