Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Jaarticket of een enkel ticket

avatar
Eschanty
» 08 feb 2018 13:16
Hoi allen :)

Ik heb een vraag over of ik een jaar ticket moet boeken of een enkele ticket mogelijk is. Eind juni ga ik voor minimaal een jaar of zelfs langer naar Australie. Nu wil ik dus een jaar Visa aanvragen, aangezien ik 42 ben en geen working holliday visa krijg ;).
Maar ik kan nog geen ticket kopen van juni 2018 tot juni 2019.
Als ik nu een enkel reis boek zal Australie bij binnen komst moeilijk doen? Of kan ik beter een retour ticket kopen?
Ik heb genoeg centjes om me zelf voor een jaar te onderhouden.

En kan je eventueel van de Visa imigratie een brief krijgen dat ze het ok vinden dat als je een enkeltje koopt?
Ook dit heb ik af en toe voorbij zien komen.

Hopelijk kan iemand mijn vragen beantwoorden aangezien dit niet op Google te vinden is

Groetjes Ozzie fan
8-) Eschanty
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 09 feb 2018 09:41
Hi,

Je vraagt je 12 maanden visum aan op: https://www.homeaffairs.gov.au
Als je kijkt onder de voorwaarden van je visum, staat er dat je op een enkeltje het land binnen mag komen op een toeristenvisum mits je genoeg financien hebt om jezelf te kunnen onderhouden en weer terug naar huis te gaan.

Wat er kan gebeuren is dat bij aanvraag voordat het visum wordt toegekend, je een email ontvangt om je precieze plannen uit te leggen. Je bent er dus als toerist, dus werken mag niet. Ook vrijwillgerswerk zou ik niet noemen. Je hoeft over het algemeen niets te bewijzen mits ze vermoeden dat je een ander plan hebt dan toerist zijn.

Vervolgens kun je bij binnenkomst door de Immigration Department op het vliegveld ondervraagt worden en dan moet je ook bewijs van je financien kunnen laten zien. Dit gebeurt niet vaak, maar het kan. Als ze vermoeden dat je bijvoorbeeld illegaal wil gaan werken, kunnen ze je bagage doorzoeken. Neem dus geen kopies van je CV oid mee.

Succes ermee!
avatar
Eschanty
» 09 feb 2018 11:59
Kims schreef:
09 feb 2018 09:41
Hi Kim,

SUPER! Dank je wel voor je antwoord ik ben daar heel blij mee. En ik zal je tips zeker gebruiken.

Weet jij ook als ik dus een jaar ticket neem, en ik ga het land uit voor 2 weken voor dat de visum is verlopen, en ik kom weer voor tijd terug, krijg ik dan nogmaals een jaar visum?
Beetje ingewikkelde uitleg :) sorry.
Ik heb dit wel gehoord dat het kan .. maar ik het nergens vinden :(

dank je wel :)
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 09 feb 2018 12:51
Hi,

Dat klopt inderdaad, maar alleen op een "tourist visa - subclass 600": https://www.homeaffairs.gov.au/trav/visa-1/600-

Het is een multiple entry visum vandaar. Hou er wel rekening mee dat ook bij terugkomst je wederom onder de loep kan owrden genomen. Je krijgt nogmaals een jaar, niet een nieuw visum.

Groetjes
avatar
Eschanty
» 09 feb 2018 16:26
Kims schreef:
09 feb 2018 12:51
Hi,

Dat klopt inderdaad, maar alleen op een "tourist visa - subclass 600": https://www.homeaffairs.gov.au/trav/visa-1/600-

Het is een multiple entry visum vandaar. Hou er wel rekening mee dat ook bij terugkomst je wederom onder de loep kan owrden genomen. Je krijgt nogmaals een jaar, niet een nieuw visum.

Groetjes
Dank jje wel Kim, super blij met je antwoord. Hier kan ik echt wat mee :)
avatar
Eschanty
» 10 feb 2018 14:32
Kims schreef:
09 feb 2018 12:51
Hi,

Dat klopt inderdaad, maar alleen op een "tourist visa - subclass 600": https://www.homeaffairs.gov.au/trav/visa-1/600-

Het is een multiple entry visum vandaar. Hou er wel rekening mee dat ook bij terugkomst je wederom onder de loep kan owrden genomen. Je krijgt nogmaals een jaar, niet een nieuw visum.

Groetjes
Beste Kim,

Wat ik nog wilde vragen is dat ik in de 4x dat ik al in Australie ben geweest dat ik daar ook vrienden heb opgebouwd. Mag in bij de douane wel zeggen dat ik langs vrienden ga? Of denk je dat het ook een probleem is?

En kan ik beter een one way ticket kopen of een retour?

Sorry voor de zoveel vragen? Maar ik ben gewoon een beetje onzeker.

Groetjes
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 10 feb 2018 15:45
Hi,

Geen probleem! ^O^

Tuurlijk kun je melden dat je bij vrienden langsgaat. Het gaat er puur om dat je niet gaat illegaal werken of voor een ander doel dan toerist zijn komt.

Qua enkeltje of retour, ligt het er aan wat je zelf wil. Maakt voor je visum niet uit.

Groetjes
Gerelateerde onderwerpen
Enkel ticket mogelijk naar Australie met een toeristenvisum?
Enkel ticket Australië
enkel ticket WHV
Enkel ticket naar Perth
WHV en een one-way ticket
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten