Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

2e Jaar visa - land verlaten? boetes

avatar
Eurm
» 08 aug 2013 04:15
Hallo Around the globe forumleden!

Voor ongeveer 5 maanden ben ik nu aan het reizen door Australie. En wat heb ik de tijd van mijn leven!
Ik ben nu bezig met farmwork voor mijn 2e jaar.

Nu is er een probleem;
Aan het begin van mijn reis heb ik de Great ocean road gedaan. Hier heb ik verschillende boetes op mijn auto gekregen. Dit zijn boetes op dee Auto Ik heb met verschillende mensen gesproken en de meeste mensen hebbeb gezegd dat ik dit niet moet betalen.
Tot nu toe heb ik dat dan ook niet gedaan.. Een week geleden sprak ik in mijn working hostel mensen die mij vertelde dat ik mij second year niet kan krijgen als ik deze niet betaal.

Mijn vraag is dan ook. Moet ik het land uit (zo ja, kan ik gepakt worden met de boetes)? Kunnen ze mij traceren en zijn er mensen die ervaringen hier mee hebben?

Natuurlijk is het fout waar ik mee bezig ben en ben ik eigenlijk van plan om ze te gaan betalen maar we hebben zelfs met een politie agent gesproken in een klein dorpje die ons eerlijk vertelde dat wij het niet moesten gaan betalen.

Alvast bedankt!

Ps: Sorry voor mijn soms rare zins opbouw maar ik moet snel zijn vanwege mijn laatste paar internet minuten in de bibliotheek :@

Cheers!
Eurm
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 08 aug 2013 07:47
Hi,
Eurm schreef:Mijn vraag is dan ook. Moet ik het land uit (zo ja, kan ik gepakt worden met de boetes)? Kunnen ze mij traceren en zijn er mensen die ervaringen hier mee hebben?
Zijn de boetes gegeven door de politie of door shires/councils voor illegaal kamperen etc?

Als ze door de politie zijn gegeven, heb je kans dat ze in de nationala database (en zeker in de staat database) staan. Dan kan het inderdaad zijn dat je op het vliegveld gestopt wordt om deze te betalen of als je terugkomt. Het wordt gezien als een "offence" om niet te betalen en komt onder jouw naam te staan.

Als ze door een shire of council zijn gegeven, hoef je je niet druk te maken. Die hebben geen macht buiten de shire/council grenzen om boetes te innen of te registreren.

Wat bedoel je met "moet ik het land uit?"...?

Of het invloed heeft op het verkrijgen van je 2e WHV weet ik niet maar als het in de nationale database staat, zou het kunnen. Ik zou het risico niet lopen, want als het wordt afgewezen, krijg je geen 2e kans...

Kortom, ik zou het maar snel betalen als het om politieboetes gaat. Grote kans dat je boetes meer zijn geworden omdat je niet hebt betaald...

Succes ermee!
Gebruikersavatar
Metor
Wereldreiziger
» 09 aug 2013 13:46
Immigratie en de politie werken geheel niet samen in Australie.Heb dit zelf ervaren en heb meerdere personen om mij heen die dit bevestigen.

Voorbeeld:
Ik reis op een toeristenvisum en (ja ik weet het , het mag niet) werk ik een aantal uur in de week zwart. Voor mijn werkgever moest ik vervolgens een politie check doen, om te checken of ik geen strafblad heb en of ik daadwerkelijk de persoon ben die ook in mijn paspoort staat.

Met de formulieren en paspoort ben ik vervolgens naar het politiebureau gegaan om alles door hun te laten controleren. Uiteraard had ik bij bekende nagevraagd of ik dan niet gelijk zou moeten blijven. Die stelde mij gerust dat politie en immigratie volledig zijn gescheiden.
En inderdaad politie controleerde mijn paspoort formulieren van mijn werkgever en na 10 minuten liep ik met de ondertekende formulieren weer naar buiten.

Voor je 2 WHV zullen de boetes echt geen probleem vormen. ;)
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 09 aug 2013 15:50
Hi Metor,
Metor schreef:Immigratie en de politie werken geheel niet samen in Australie.Heb dit zelf ervaren en heb meerdere personen om mij heen die dit bevestigen.
Ik weet niet waar je je informatie vandaan hebt, maar als je een "criminal record" hebt is die zeer zeker wel toegankelijk voor de immigratiedienst. De "criminal record" wordt opgevraagd bij de Australian Federal Police (dus nationaal) en zij vallen net als de Immigration Dept. onder de regeringsinstanties. Ze werken zelfs zeer nauw samen om te voorkomen dat mensen binnenkomen die een "criminal record" hebben in eigen of andere landen... Dit wordt misschien niet altijd gecheckt, maar zeker wel steeksproefgewijs!

Ik ken mensen die na jaren terugkwamen naar Australie en toch nog echt die boete moesten betalen van hun eerdere vakantie!
Metor schreef:Voorbeeld:
Ik reis op een toeristenvisum en (ja ik weet het , het mag niet) werk ik een aantal uur in de week zwart. Voor mijn werkgever moest ik vervolgens een politie check doen, om te checken of ik geen strafblad heb en of ik daadwerkelijk de persoon ben die ook in mijn paspoort staat.
Ik snap je voorbeeld niet. Jouw police check is niet te vergelijken met de criminal record check die de immigratiedienst doet wanneer je een visum aanvraagt. Als je een "criminal record" hebt, komt dat op een nationaal systeem te staan en dat kan gevolgen hebben voor toekomstige visumaanvragen.

Een "police check" zoals jij deed, wordt voor allerlei redenen gedaan niet alleen voor werk. Je moet bijvoorbeeld ook een "police check" laten doen om een woning te huren, aan bepaalde programma's/studies/cursussen deel te nemen, ter referentie voor bijvoorbeeld "house sitting", om een toekomstig werk/verblijfsvisum aan te vragen, voor vrijwilligerswerk etc etc...

Als er op je papieren stond dat je werkgever de check had aangevraagd, hadden ze zeker wel kunnen kijken of je een werkvisum hebt of niet. Dit is makkelijk op te vragen bij de immigratiedienst als ze een vermoeden hebben dat je illegaal werkt.

Daarnaast klinkt jouw "police check" eerder als een verificatie van je paspoort, misschien een staats "police check" maar zeker niet nationaal. De nationale police check moet je namelijk schrifelijk aanvragen en het kost een paar weken om die terug te krijgen omdat ze alle politiegegevens van alle staten afgaan.

Maar goed, dit staat helemaal los van het hebben van boetes die dan eventueel op je nationale "criminal record" zouden kunnen komen te staan wat invloed heeft op het verkrijgen van je visum.

Misschien worden de boetes niet nationaal geregistreerd, maar zoals eerder gezegd, ik zou het risico niet lopen!
Gebruikersavatar
Metor
Wereldreiziger
» 09 aug 2013 16:50
Boetes worden inderdaad niet nationaal geregistreerd maar gaan per staat. Het kan zo zijn dat de boete wordt overgedragen als je in een andere woont.

Daarnaast kan de politie uiteraard je gegevens bij imiigratie opvragen, dat stel ik ook nergens. Al durf ik wel te stellen dat ze niet/nauwelijks samenwerken. En nee, die bronnen staan uiteraard niet in een boek of online, maar zijn tientallen mensen die ik dagelijks zie dit bevestigen.

Bijna elke backpacker krijgt tijdens zijn reis hier wel ergens een boete voor (nanny state, zoals de Aussies het zelf noemen), toch ken ik er geen een die deze betaald heeft. En allemaal hebben ze een 2e WHV ontvangen.

Betalen van je boete bied je 100% veiligheid en is het juiste om te doen. Alleen durf ik te stellen dat de kans dat je WHV daardoor wordt afgewezen nihil is.
avatar
panky
Wereldreiziger
» 10 aug 2013 09:13
Als ik het goed lees gaat het om boetes op de auto. En niet om persoongebonden boetes c.q. criminaliteit.

Ik weet niet beter dan dat de boetes autogebonden zijn en niet persoonsgebonden. Dit is mij althans destijds vertelt. Wanneer je de auto verkoopt gaan deze over naar de volgende eigenaar. Om te voorkomen dat je een auto met boetes koopt, kan je dit vooraf checken. Voor backpackers maakt dit weinig uit omdat zij nagenoeg niet te bereiken zijn (ze verblijven niet meer op het adres te tijden van aankoop) en ze zijn na een periode toch het land uit.

Mijn auto boetes heb ik destijds in ieder geval niet betaalt en heb daar bij vertrek totaal geen last van gehad.

Ik heb er geen ervaring mee, maar logisch nadenkend lijkt het mij niet dat boets op de auto invloed heeft op je tweede jaar visum.
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 10 aug 2013 10:20
Metor schreef:Al durf ik wel te stellen dat ze niet/nauwelijks samenwerken. En nee, die bronnen staan uiteraard niet in een boek of online, maar zijn tientallen mensen die ik dagelijks zie dit bevestigen.
Ik ben benieuwd wie die tientallen mensen zijn die je dat dagelijks vertellen want als het backpackers zijn zou ik dat toch geen betrouwbare bron vinden. Het feit dat jij of andere backpackers daar niet direkt mee te maken hebt, betekent niet dat het niet zo is!

Ik heb zeer nauw met de immigratiedienst en politie samengewerkt hier in Australie en weet dus dat ze zeker wel samenwerken, helemaal op het gebied van visumaanvragen!
panky schreef:Ik weet niet beter dan dat de boetes autogebonden zijn en niet persoonsgebonden.
Boetes zijn niet autogebonden maar gebonden aan de eigenaar van de auto die destijds de boete heeft opgelopen. Mocht jij niet degene zijn geweest die op dat moment in de auto reed, moet je dat aangeven en wordt de boete op de andere persoon verhaald.

In Nieuw-Zeeland zijn boetes wel autogebonden en is het slim om een "lemon check" te laten doen voor je een auto koopt zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Ik denk dat eerlijkheid uiteindelijk het langst duurt, dus de keuze is aan jou... O-)
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 12 aug 2013 08:22
De vraag is dan ook wil je voor die paar centen mogelijk een heleboel gezeur en gez**k op je hals halen? Nu of over een paar jaar als je weer een keer terug gaat (b.v. voor je werk of voor je plezier).

Je hebt ongetwijfeld het programma op tv gezien, waarbij de Australiërs erg fanatiek hun grenzen en visa beschermen. Dan weet je dat je de dans misschien kan ontspringen, maar dat je ook een heleboel problemen kunt krijgen.
avatar
Eurm
» 13 aug 2013 07:06
Thanks voor al jullie berichten!

Verschillende verhalen heb ik ook gehoord. De 1 zegt wel betalen de ander niet.
Ik begrijp dat als de boetes op de auto staat en als je 1 jaar wilt blijven dat het niet een heel groot probleem is.

Maar mensen vertellen mij nu dus dat ik het land moet verlaten voor een korte periode als mijn second year ingaat, en dus er een kans is dat alles word nagecheckt: waaronder de boetes.

Als je second year ingaat moet je dan het land verlaten of niet? Anders moet ik nog zien of ik ze betaal.
Of word en nog streng nagecheckt of je boetes behaald hebt als je het land verlaat?

Ze kunnen weinig doen als ze geen adress hebben neem ik aan?

De boetes zijn meestal door speedlimiet gegeven.

Cheers!
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 13 aug 2013 07:47
Hi,
Eurm schreef:Als je second year ingaat moet je dan het land verlaten of niet? Anders moet ik nog zien of ik ze betaal.
Of word en nog streng nagecheckt of je boetes behaald hebt als je het land verlaat?
Je hoeft niet het land te verlaten als je je 2e WHV in Australie aanvraagt, zie: http://www.immi.gov.au/visitors/working ... second.htm

Als je hem aanvraagt wanneer je buiten Australie bent, moet je buiten Australie zijn wanneer hij wordt toegekend. Vraag me niet waarom.... ^O^
Gerelateerde onderwerpen
Second year visa als eerste jaar al verlopen is. HULP!
Vraag ivm Working Holiday Visa - aanvraag 2de jaar
Enkele reis Australie, kom ik het land in?
35 jaar en werkvisum?
2 jaar Australie
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten