Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

1 jaar Australie

avatar
Misspotter
» 28 mar 2011 18:41
hallo allemaal

Ik ben hardstikke nieuw hier op het forum, en ik heb een paar vragen. Mijn verloofde en ik willen heel graag nadat we getrouwd zijn samen een jaar in australie gaan wonen, omgeving Sydney. We hebben samen al 6 weken door Down Under getourd en dat willen we graag uitbreiden.
Nou is het probleem dat ik 25 ben, dus ik kan wel op een WHV binnen komen, met als vraag hoe kom ik dan het beste aan werk, als je maar 6 maanden bij een werkgever mag werken.
Maar mijn lief is 40, dus die komt niet meer voor WHV in aanmerking, of maken ze een uitzondering als je partners bent? dan zal hij voor zover ik alles goed heb begrepen via een sponsored Visum moeten binnen komen?

Wie heeft er goede ervaringen met bureau's die ons hierbij kunnen helpen, ik wil wel graag alle papieren in orde hebben! :)

Alvast bedankt, Cristel
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 29 mar 2011 02:48
Hi Cristel,

Wij hebben dezelfde situatie gehad, ik kon een WHV krijgen maar mijn partner had hem al gehad. Wij hebben toen een 1 jaar tourist visum aangevraagd voor haar en heeft wat baantjes voor cash gevonden. Als je partner op een sponsorship visum wil werken moet dat wel mogelijk zijn wat betreft zijn 'skills'. Heeft hij een beroep die hier gewild is? Als dat zo is, hoef je het niet via een bureau te regelen (zijn vaak erg duur), maar kun je het rechtstreeks met de werkgever regelen. Soms regelen werkgevers de visa via een specifiek recruitment agency, dan is het waarschijnlijk niet duur en wordt alles voor hem geregeld. Als dat niet zo is, kan het een langdurig, moeilijk proces worden om een werkvisum te krijgen.

Kijk op http://www.immi.gov.au/skilled/ voor meer informatie.

Veel succes ermee! 8-)
avatar
Misspotter
» 29 mar 2011 10:14
Dank je voor je info! Het zou wel fijn zijn als het niet via een bureau hoeft! Hoe lang hebben jullie op je visum moeten wachtenn.
En dan nog een vraag die ik was vergeten te stellen: Ik weet dat eten en drinken iets duurder is als in Nederland, en wat ik van huurprijzen zie is dat ook best hoog. Hoe staat dat in verhouding tot de salarissen?, het gaat dan rondom Sydney!
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 29 mar 2011 10:53
No worries! :)

Als verpleegkundige (zeer gewild!) kreeg ik een sponsorshipvisum in een paar weken via het uitzendbureau dat toendertijd mijn werkgever werd. Het was heel makkelijk, ik vulde papieren bij hen in en het kostte me niets (mijn uitzendbureau betaalde de kosten). Maar per beroep kan dat enorm verschillen.

In en rond de grootste steden wonen is het duurste. Sydney is zeer prijzig. Het ligt er totaal aan wat voor werk je doet en hoe je wil leven mbt hoe de verhouding ligt. Wij deelden een apartement in Sydney wat daardoor goedkoper was (nog duur in vergelijking met andere plekken in Australie) en omdat ik daar kon werken als uitzendkracht (verpleegkundige) verdiende ik goed en was het goed te doen. Mocht je backpackerbaantjes gaan doen, zal het salaris aanzienlijk lager liggen. Net buiten Sydney wonen zal aanzienlijk goedkoper zijn dan in hartje Sydney.

Kortom, het ligt er net aan wat je gaat doen voor werk en wat je wil qua wonen en lifestyle.
Gerelateerde onderwerpen
2 jaar Australie
Een jaar naar Australie
31 jaar en nu niet meer werken in Australië?
Verzekering voor 1 jaar naar Australië
Een jaar werken/reizen in Australië.
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten