Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

WA: hulp nodig!

Gebruikersavatar
Frannie
Reiziger
» 07 mar 2012 06:59
Hallo allemaal,
Wij (drie meiden) zijn van plan eind maart te vertrekken vanuit Perth richting Darwin. Alleen hebben we echt geen idee hoe we dit aan moeten pakken aangezien een 4WD wel een heel duur grapje wordt, bovendien is de enige bestuurder van ons onder de 25 dus ook nog eens extra kosten. Daarnaast zien we een tour ook niet echt zitten aangezien de tour van Perth naar Broome maar 10 dagen is en 1500 dollar kost! Met de bus zijn we bang dat we veel missen en dan moeten we waarschijnlijk veel dagexcursies doen. Wat denken jullie wat de beste optie is toch een auto huren? Auto kopen zien we alledrie niet zitten dus dat is geen optie.
En wat is een reëel tijdschema om de afstand van Perth naar Darwin af te leggen?
Alvast bedankt voor jullie hulp!
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 07 mar 2012 10:00
Hi Frannie,

Je hebt eigenlijk alle opties voor jullie trip wel genoemd, behalve liften.

Met de bus zul je inderdaad teveel missen, dat zou zonde zijn. En dagtripjes zijn erg duur over het algemeen. Een georganiseerde trip heeft wel als voordeel dat je de mooiste plekken aandoet en je nergens zorgen over hoeft te maken. De prijzen zijn inderdaad pittig en ze nemen niet heel veel tijd voor die trip. Eigen vervoer geeft je wel veel vrijheid. Een 4WD is niet perse nodig tussen Perth en Broome, veel mooie dingen zijn toegankelijk zonder 4WD. Een 4WD van Broome naar Darwin is leuk, maar aangezien jullie eind maart naar het Noorden gaan, zul je waarschijnlijk niet de Gibb River Road kunnen doen (mits je lange tijd zal doen over de Westkust). Die gaat op z'n vroegst begin mei open, maar dat kan ook veel later zijn. Er zijn nog wel een aantal andere opties met 4WD in het Noorden, maar dat zijn niet de meest makkelijke 4WD stukken, dus is 4WD ervaring wel handig.

Tsja, wat een reeel tijdsschema is, is moeilijk te zeggen. Ligt eraan hoe je wilt reizen, wat je wilt doen, hoe lang je op plekken wilt blijven etc. Er zijn mensen die het in 3 weken doen, dat is zo ongeveer wel een minimum als je de mooiste dingen wil zien en ook nog een soort van relaxte tijd wil hebben. Wij hebben die trip een keer in 4 weken gedaan en een keer in 4 maanden....

Veel succes met jullie planning! ^O^
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast