Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Hulp nodig bij keuze Port Lincoln/Port Augusta/ Darwin

avatar
Fryslan89
Vakantieganger
» 09 jan 2013 17:17
Hallo!

Ik heb mijn route van de eerste drie 3 weken in Australie (vanuit Adelaide naar Darwin) grofweg rond. Het enigste waar ik nog over twijfel is of ik nog een extra dag moet verblijven in Port Lincoln/Port Augusta of Darwin.

Ik ben 1 dag in Port Lincoln maar dan doe ik mijn Shark Cage Dive, ik ben niet langer dan dat in Port Lincoln. Ik weet niet of het het waard is om hier nog een dag langer te blijven?
Dit heb ik precies hetzelfde met Port Augusta, maar als ik de keuze maak om hier langer te zijn dan ben ik hier dan bijna wel 2 dagen..Is dat het waard? Anders ben ik er een paar uur..
Of moet ik toch de keuze maken om nog een dag extra in Darwin te zijn ipv 1 volledige dag? En dan een dag in Port Lincoln/Pot Augusta te skippen?
Ik ben van plan om nog een tour te doen bij Darwin maar dan ben ik dus niet in Darwin. Ik weet niet of iemand ervaring heeft met port lincoln/port augusta?
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 10 jan 2013 12:50
Hi,

Het ligt er aan wat je zelf wil. Port Augusta en Port Lincoln zijn 2 kleine dorpjes aan zee. Mooie plekken, maar kleinschalig. Darwin daarentegen is een grote stad in de tropen en heeft daarom misschien meer te bieden voor toeristen.

Wanneer ga je je trip doen?
Als je bijvoorbeeld tussen mei en september gaat, zou ik een dag extra in Darwin plannen omdat het daar dan perfekt is. Als het in de zomer is, precies andersom.

Groetjes
avatar
Fryslan89
Vakantieganger
» 10 jan 2013 16:58
Ik ga 26 februari weg, dus ben rond begin maart in Port Lincoln en wat later in maart dus in Port Augusta en Darwin.

Ik vind opzich dat kleinschalige wel mooi en Port Augusta lijkt me ook een erg mooie omgeving hebben, alleen geen hostel helaas.
Maar als ik voor Port Augusta kies ben ik daar vanaf 's middags de eerste dag en daarna de hele dag erna (Ga dan 's avonds met de nachtbus naar Coober Pedy).
Heb je speciale dingen qua activiteiten of bezichtingen om te kunnen doen in Port Augusta en Darwin?
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 11 jan 2013 03:04
Hi,

Het is in februari het moessonseizoen in de tropen. Je hebt dan in het Zuiden meer mogelijkheden om dingen te doen. De hitte, mogelijke regen en benauwdheid in Darwin is dan extreem en daardoor ben je fysiek nogal beperkt. Mits je dat natuurlijk geen probleem vindt.

Ik ben niet in Port Augusta geweest, dus weet niet wat er precies te doen is. Maar als je geen eigen vervoer hebt in dat soort plekken, ben je al vrij beperkt. Dus dan is het wel weer handiger om langer in Darwin te zijn....dilemma!

In Darwin is het leuk om naar het museum te gaan, er zijn leuke cafeetjes, leuke markten in het weekend. Heb je dit artikel al gezien? https://www.aroundtheglobe.nl/reizen/au ... 13217.html

Groetjes
Gerelateerde onderwerpen
Great Northern Highway 95 van Perth naar Port Hedland
WA: hulp nodig!
Minumum stay in indonesie bij vlucht naar Darwin
Reis australie 11 maanden, hulp nodig met route
hulp gevraagd bij route..!
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten