Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Hostels boeken/ reserveren in Australië

Gebruikersavatar
Daan
Wereldreiziger
» 22 jan 2012 11:54
Beste mensen,

Vorig jaar hebben wij al een bericht geplaatst met een verzoek om tips voor het boeken van een reis naar Australië. Onze dank daarvoor! Dit heeft veel nieuwe inzichten opgeleverd. Inmiddels hebben wij afgelopen vrijdag onze tickets geboekt voor de reis in september/ oktober dit jaar. We hebben exact vijf weken om veel van dit mooie land te kunnen zien!

Wat we nu een beetje aan het uitzoeken zijn, is hoe het zit met overnachtingen. Voor de oostkust gaan we een camper huren. Echter willen we in de overige delen: Alice Springs (voordat we beginnen aan een Outback-tour), Melbourne e.o. en een nachtje in Brisbane in een hostel overnachten. Onze voorkeur gaat uit naar een privé-kamer: twin of double. Als we echter op de website van het YHA kijken, zien we nu al dat sommige hostels volgeboekt zijn. En niet alleen de privé-kamers, maar ook de dorms. Dit verbaasde ons nogal, omdat we van alle kanten horen hoe makkelijk het is terplekke een dag of twee van tevoren een reservering te maken.

Een oplossing zou kunnen zijn om nu al boekingen te doen, maar eigenlijk willen wij de vrijheid en flexibiliteit niet inleveren door nu al alles vast te leggen. Onze voorkeur gaat veel meer uit naar het onderweg bekijken wat de exacte locatie wordt voor een overnachting. Daarom is onze vraag wat jullie tips en aanbevelingen zijn. Hartelijk dank alvast!
Gebruikersavatar
Nienke Krook
Reisexpert
» 22 jan 2012 12:32
Hoi!

Ik werk zelf bij een hostel en wat wij wel doen is op sites als hostelworld / hostelbookers e.d. aangeven dat we geen bedden meer hebben, al hebben we die wel (zij krijgen namelijk commissie), dus altijd even op de site van het hostel zelf kijken of er nog plek is. Het is nog zo lang vooruit dat het ook kan zijn dat het hostel de beschikbaarheid nog helemaal niet geupdate heeft en zo ver vooruit gewoon alles op 0 gezet heeft.

Het is echt in die maanden niet nodig om zover vooruit te boeken, maar mocht je ergens in het weekend of in de avond aankomen (of tijdens een feestdag) kan ik je wel aanraden even van tevoren te boeken.

In heel Australie zitten (zeker in de steden) echt super veel hostels, dus je kunt altijd wel ergens terecht. No worries!
Gebruikersavatar
Daan
Wereldreiziger
» 25 jan 2012 09:12
Bedankt voor je reactie! Wij vermoeden dat we gewoon te snel al kijken naar die periode. Want dezelfde hostels zijn op dit moment wel beschikbaar. De meeste zelfs tot op dezelfde dag, maar i.i.g. 1-2 dagen van te voren.

Gelukkig maar, want naar die vrijheid kijken we juist zo uit!
Gerelateerde onderwerpen
Hostels vooraf reserveren?(Sydney NYE?)
touroperators + hostels in australie
Waar te boeken (australie)
Ticket Australië - Azië wanneer boeken?
Vliegticket boeken naar Australië en Nieuw Zeeland
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast