Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

hoeveel moet ik meenemen ?

avatar
esme
» 26 feb 2011 17:37
hey allemaal,

ik ben een backpack aan het plannen voor australie het liefst wil ik rond december weg..

nou vroeg ik me a.. wat is een goed bedrag om van te voren al te hebben gespaard..

zodra ik daar ben wil ik zeker wel gaan werken... maar ik snap ook wel dat ik een goed starterskapitaaltje nodig heb..

heeft iemand daar tips over ?

dankjewel alvast!
Gebruikersavatar
Ron
Reisexpert
» 26 feb 2011 18:02
hey esme,

ten eerste hoelang ga je heen??
hoe groter je budget is hoe lekker dat is want je hoeft niet direct te werken en kunt dus eerst lekker een tijdje genieten van het land. verder is het ook van hoe wil je gaan reizen, bus of zelf een auto kopen!! ook dingen die mee spelen met het startkapitaal. Omschrijf je plan iets duidelijker en dan kunnen wij je hier zekers een goeie richtlijn geven.
avatar
esme
» 27 feb 2011 08:05
hey ik was van plan om 1 jaar te gaan... en eigenlijk alles gewoon met de bus te doen.. van wat ik heb gezien is dat de goedkoopste manier om te reizen en ik wil het zo low budget houden als mogelijk ( ook als uitdaging ) wel heb ik al een internationaal rijbewijs voor het geval dat.. maar ik ga ervan uit dat ik eigenlijk overal met de bus kan komen.

me reis wil ik eigenlijk door de seizoenen een beetje laten leiden.. dus beginnend bij de oostkust en dan met de warmte en zon mee op reis zoals je het kunt zeggen..

voor slaapplaatsen wil ik me richten op de hostels.. ook omdat ik daar veel mensen kan ontmoeten en dat is weer handig i.v.m werk vinden..

dat is eigenlijk wat ik tot nu toe in grote lijnen heb uitgewerkt.. en ik wil voordat ik het helemaal ga uitwerken eerst weten hoeveel ik ongeveer nodig heb.. want zometeen moet ik nog een jaar sparen en dan is alles weer verandert ;)

dank jullie wel alvast
Gebruikersavatar
Nanneke
Reisexpert
» 27 feb 2011 11:40
@esme Kijk anders ook eens bij de reisinformatie over Australie op de site. Daar staat onder meer een lijst met veelgestelde vragen: https://www.aroundtheglobe.nl/reizen/au ... -si31.html met onder andere een budgetindicatie. Voor een kortere periode, maar het kan je een bruikbare indicatie geven.
Gebruikersavatar
Ron
Reisexpert
» 27 feb 2011 15:42
als je ongeveer een jaar heen wilt zou ik zeggen een budget van minimaal 6000 euro dan kun je ongeveer 6 maanden reizen, voordat je aan het werk moet. zelf ben ik met ik toen der tijd met een veel groter budget heen gegaan, zodat ik eigenlijk niet hoefde te werken wat wel een lekker gevoel was. weet dat dit niet voor iedereen mogelijk is maar een backup achter de hand is altijd makkelijk voor het geval dat.
Gerelateerde onderwerpen
meenemen tabak
Tent meenemen?
Medicijnen meenemen
Meenemen van Koffie
Adies kilometerpas, hoeveel km kopen?
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten