Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Greyhound aan de West kust

avatar
Els84
» 03 jul 2012 17:05
Hallo,
28 november vertrek ik voor 5 wk Australië richting Perth. De bedoeling is om 2 a 3 wk westkust te doen en daarna richting Adelaide-Sydney te vertrekken.
Omdat ik alleen ga leek het me gemakkelijk om met een greyhound de westkust te doen (Perth-Exmouth en ten zuiden van Perth). Ik kan echter nergens vinden waar de greyhound precies stopt aan de westkust. Op de site van greyhound staan maar een aantal plekken aangegeven, is dit alles? Of is zijn dit standaard plekken? Ik lees namelijk in de lonely Planet dat veel dorpjes/stadjes gewoon met een greyhound te bereiken zijn, maar ik zie die plaatsen vervolgens niet op de kaart op de site staan. Vreemd!
Ik weet dat een camper of auto meer vrijheid/opties geeft, maar dat wordt alleen te duur. Is de greyhound dan de beste optie of kan ik beter een all in tour boeken? Ik heb over die laatste al wat gelezen, wat me daaraan tegenstaat is dat ik alleen de toeristische plekken aan doe en ik niet langer kan blijven op een plek waar het me bevalt. Iemand tips?
Ik ben benieuwd of jullie me verder kunnen helpen, ik hoop het!!
Groetjes Els
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 04 jul 2012 09:40
Hi,

In plaats van de Greyhound zou ik met Transwa reizen in het zuidwesten. Zij doen meer plaatsen aan en rijden regelmatiger. Ik weet niet hoe de prijzen liggen tov de Greyhound. Voor info zie: http://www.transwa.wa.gov.au/

Eigen vervoer zou inderdaad het meest ideaal zijn want met de bus kom je alleen in dorpen en steden en kun je bijvoorbeeld niet naar de uitgestrekte bossen, bush campings, afgelegen wijngaarden, verlaten stranden etc. Als alternatief zou je met andere backpackers mee kunnen liften die dezelfde trip rond die tijd willen maken. Er zijn dan al veel reizigers, dus dat is zeker een optie. Om contact te krijgen zou je een post hier bij 'Reisgenoot gezocht', op het Lonely Planet forum of op gumtree.com.au kunnen zetten.

Nog een alternatief zijn backpackertoers die 'hop-on-hop-off' bussen hebben tussen populaire plekken. Die zou je dan even moeten googlen want ik zou zo geen namen weten.

Een all in toer zal nog veel duurder uitkomen dan wanneer je eigen vervoer zou regelen, dus als je budget beperkt is zou ik dat niet eens overwegen. Als een toer wel een optie is, is het ook een groot voordeel dat je op de toeristische plekken stopt want de Greyhound of Transwa zullen niet bij de mooie national parks of bovengenoemde plekken stoppen... Als je dan vanuit een stadje nog moet regelen hoe je op die plekken komt, ben je alsnog meer geld kwijt.

Persoonlijk vind ik dat het in Australie toch echt om de schitterende natuurplekken gaat, niet de dorpen of steden die zijn weinig bijzonder.

Groetjes
avatar
MarcB
Reiziger
» 04 jul 2012 10:37
Wij hebben de westkust met een huurautootje gedaan. We zijn genoeg backpackers tegengekomen die de Greyhound gebruikte. Alleen rijdt de Greyhound niet vo vaak tussen steden als aan de oostkust. Het kan dus best zo zijn dat je ergens wat langer moet blijven dan je eigenlijk zou willen. Zo kwamen wij reizigers in Denham tegen die eigenlijk verder wilden, maar toen nog twee dagen moesten wachten totdat de volgende bus kwam. Sowieso stopt de Greyhound op de Highway (Overlander) en wordt je met andere busjes richting Denham / Mokey Mia gebracht. Volgens mij zijn dit extra kosten.

En zoals Kims als gezegd heeft, je komt niet overal met de bus, je mist mooie, afgelegen plekken.
Gebruikersavatar
Globeskater
Reisexpert
» 05 jul 2012 14:33
aangezien ik maar 10 dagen had heb ik een autootje gehuurd.. ik kon niet met de bus omdat ik aan vaste reisdagen zat en de bus niet elke dag gaat.. de vrijheid van een autootje vond ik echt heerlijk.. enige nadeel is dat je niet van de verharde weg af mag, maar gelukkig kon ik met een andere backpacker mee het national park in zodat ik dat toch kon zien!
Gebruikersavatar
Francine
Reisexpert
» 07 jul 2012 10:27
Ik heb de westkust met greyhound en transwa gedaan. Steeds de bus gepakt die het beste uitkwam. Nadeel is inderdaad dat ze bij de grotere steden / toeristische dorpen stoppen, maar niet bij mooie natuurterreinen. Ik heb wel eens likkebaardend naar buiten zitten staren naar een weggetje die een mooi terrein in ging, terwijl de bus doorreed. Dat is ook de reden geweest waarom ik bij een volgende reis toch een auto heb gehuurd.

Greyhound en transwa brengen je bij de grotere plekken. Wil je verder dan zijn er soms lokale (school)bussen die je verder brengen. Dit kost echter wel meer tijd. Maar je kunt bijna overal uiteindelijk wel komen. Aan de westkust rijden bussen inderdaad minder vaak, dus soms zit je even een dag 'vast' omdat er geen bus rijdt.
Voordeel van bussen is wel weer dat je soms 's nachts een flink stuk kunt afleggen waardoor je de volgende dag weer fris kunt beginnen en geen tijd kwijt bent aan een reis...maar ja, onderweg zijn is soms juist een mooi doel op zich...

Optie: auto huren, goedkope tent kopen (voor 50 dollar moet dat lukken) en kamperen. Als je kampeert, bespaar je weer flink op de kosten van overnachtingen, dus mogelijk kan die auto dan wel uit?
Gerelateerde onderwerpen
Oz Experience vs. Greyhound ervaringen (+ budget 3mnden OZ)
VIP Backpackers, Greyhound en Oost Australië
Greyhound pass al aanschaffen + meer vragen
Australië van Ghan tot Greyhound
Greyhound buspas ter plekke kopen?
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten