Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Great Barrier Reef zien! Vanaf Brisbane ook mogelijk?

avatar
sanneschaafsma1
» 26 apr 2012 12:01
Hoi,

Ik ben Sanne en wil midden september naar Australië tot en met eind december. Ik wil aanvliegen op Cairns, om het Great Barrier Reef te zien.Alleen is het probleem dat vanaf Cairns bijna tot geen (betaalbare) vliegtickets beschikbaar zijn. Vanaf Brisbane zijn de tickets (prijzen en beschikbaarheid) wel veel beter.

Nu is mijn vraag aan jullie:
Great Barrier Reef, ik had ergens gelezen dat dit ook goed te bereizen was vanaf Brisbane.
Klopt dit? Of zal ik echt helemaal naar Cairns moeten reizen voor het Great Barrier Reef, wanneer ik het gewoon gezien wil hebben en niet een volledige duikcursus wil gaan doen?
en in wat voor tijdsbestek praten we dan wanneer ik dit met het openbaar vervoer doe?
Ik denk erover één reis (van brisbane naar cairns of juist andersom) met een binnenlandse vlucht te doen. Iemand ervaring mee en die mij kan informeren of adviseren?

Groetjes, Sanne
Gebruikersavatar
Reismeis
Reisexpert
» 26 apr 2012 12:24
Het is mogelijk om vanuit Brisbane het Great Barrier Reef te bezoeken. De meest zuidelijke stukken rif zijn Lady Elliot Island and Lady Musgrave Island, deze liggen het dichtst bij Brisbane en zijn ook van daar uit te bezoeken. Je kunt ook vanaf de Gold Coast of de Sunshine coast met een tour mee. Echter zijn veel mensen van mening dat je vanuit Cairns/Townsville de mooiste stukken rif kunt bezoeken. Ik heb geen vergelijkingsmateriaal, aangezien ik alleen vanuit Cairns/Townsville het rif heb bezocht.

Wij zijn vorig jaar met Virgin van Brisbane naar Cairns v.v. gevlogen. Is ons uitstekend bevallen en het heeft ons maar iets van 100 AUD per persoon (enkele reis) gekost. Let wel op dat, als je een binnenlandse vlucht gaat boeken, je goed kijkt naar het maximale bagagegewicht. Op een internationale vlucht mag je vaak meer meenemen dan op een domestic flight.

Mocht je nog een ticket naar Australië zoeken, dan zou je eens kunnen informeren bij Tunafish. Zij hadden vorig jaar veruit de beste deal voor ons en de service was uitstekend. We hadden een lange tussenstop in Taipei en aangezien je zonder visum het vliegveld mag verlaten, hebben we daar uiteraard gebruik van gemaakt.

Vanaf okt/nov begint het stinger season. Deze stingers - box jellyfish, een kwallensoort - komen voor in de tropische wateren van bijvoorbeeld Cairns en daar wil je niet door gestoken worden! Let goed op aanwijzingen op borden en van de lifeguards. Aan het eind van het jaar begint ook het regenseizoen -broeierig, plakkerig, hoge temperaturen- in tropical North Queensland (Cairns en omstreken). Ook iets om rekening mee te houden.

Hopelijk kun je hier wat mee! :)
Gebruikersavatar
Francine
Reisexpert
» 01 mei 2012 10:07
Van september tot en met december heb je ruim de tijd om over de weg naar Cairns te reizen en onderweg op verschillende plekken het Great Barrier Reef te bezoeken. Je hoeft dus niet aan te vliegen op Cairns al is het, gezien het weer en de stingers, wel aan te raden om daar te beginnen.
Aanvliegen op Cairns vanuit Nederland is inderdaad wat minder makkelijk, maar kijk eens naar lokale vluchten. Mogelijk kun je redelijk makkelijk aanvliegen op Darwin (heb ik vorig jaar gedaan via Quantas) en dan een goedkope vlucht nemen naar Cairns en dan naar het zuiden afdalen.

En wat wil je verder doen? Je hebt zo'n drie maanden, begrijp ik?
Gerelateerde onderwerpen
Great Barrier Reef
Great Ocean Road Australie
Auto huren voor Great Ocean Road verzekering
Route haalbaar in 3 maanden?? Oostkust, Outback, Great Ocean
Great Northern Highway 95 van Perth naar Port Hedland
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten