Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Goede groepsreis naar Afrika

avatar
sairaalks
» 22 sep 2015 10:04
Hey hey!
Ik ben een student die er al jaren over droomt om naar Afrika te gaan en daar me tussen de prachtige natuur, bevolking en bezienswaardigheden mengt. Ik wil graag alleen reizen deze zomer, omdat dat mij altijd aangesproken heeft. Alleen ben ik nog 19 jaar en lijkt het me niet heel verstandig om dan al helemaal ''alleen - alleen '' op pad te gaan. Daarom ben ik op zoek naar een groepsreis die niet commercieel is, ik hou me liever bezig met het echte lokale Afrika en de lokale bezienswaardigheden. Ik ben op zoek naar een groepsreis die na de markten brengt en naar de prachtige natuur maar waar je ook de dorpjes en de bevolking leert kennen.
Alleen ben ik al een tijdje op zoek, maar kom ik steeds op het wat '' commerciële '' groepsreis uit! En dat is niet mijn bedoeling.. Daaarom vraag ik jullie hulp, wie o wie weet er een goede website of contact persoon voor ZUID/MIDDEN-afrika :) :) :)
avatar
Retse
Wereldreiziger
» 22 sep 2015 14:11
Ik heb jaren geleden met Djoser een groepsreis Zuidelijk Afrika (Zuid Afrika, Namibie, Botswana, Zambia) gedaan. Alle groepsreis organisaties zijn commercieel, anders konden ze niet bestaan :). Het is maar wat je onder commercieel verstaat. Ik vond dat we niet ontzettend veel andere toeristen tegen kwamen. Mocht je dat er onder verstaan. In ons geval was de reisbegeleider bereid om het programma aan te passen, zodat we lokaal aan de grens met Angola naar een school zijn geweest. Kennissen hebben goede ervaringen met Baobab en Sawadee. Maar er zijn ook kleinschaligere organisaties te vinden. Ik weet dat onze reisbegeleider Trees een eigen reisorganisatie is begonnen, maar vind haar niet met google.
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 20 dec 2015 18:03
Hi. Ik werk als guide voor Nomad adventures en begeleidt reizen voor Koning Aap en Shoestring. Gezien je leeftijd en waarschijnlijk budget passen de eerste en de laatste het beste bij je.
Maar laat me eerlijk zijn. Alle...en dan ook echt alle... groepsreizen hebben een programma dat heel veel kilometers in korte tijd propt en je brengt naar de hoogtepunten van het land/de landen. Je hebt mazzel als je een keer tījd hebt voor een markt (die zelden de moeite waard zijn) of een dorpje bezoekt.

Ik ken geen aanbieder die focust op wat jij zoekt en ik ken er heeel veel. Ik denk dat je mee moet met een overland camping trip met nomad, Shoestring, sunways, drifters, atc, gadventures etc en voor het contact en de ervaring met het echte leven en de mensen een vrijwilligerprojectje moet zoeken ofzo.

Groetjes Rudi
Gebruikersavatar
menasil
Reisexpert
» 21 dec 2015 11:43
bolletjeom schreef:=
Maar laat me eerlijk zijn. Alle...en dan ook echt alle... groepsreizen hebben een programma dat heel veel kilometers in korte tijd propt en je brengt naar de hoogtepunten van het land/de landen. Je hebt mazzel als je een keer tījd hebt voor een markt (die zelden de moeite waard zijn) of een dorpje bezoekt.
Aanvullend hierop; ben in 2015 voor het eerst met groepsreis mee geweest en wat mij ontzettend heeft geholpen is de groepsreizen en routes naast elkaar te leggen, met google maps te gaan uittekenen wat reisafstanden zijn en dan een keuze maken of je dit wil of liever zelf organiseert. Of kiest voor een bouwblokken reis (die zijn er ook) of zoals @bolletjeom aangeeft "overland tips". Dat is dus ook mijn tip om echt goed alle beschrijvingen door te akkeren en niet te denken bij de eerste de beste "die boek ik" want de verschillen zijn op eerste gezicht niet groot maar wie dieper kijkt wel. En afstanden kunnen heel groot zijn terwijl dat in de reisbeschrijving in eerste instantie niet zo lijkt. Het is een keuze die je maakt. Maar oriënteer goed en bekijk ook de suggesties die @bolletjeom hier geeft en leg alles naast elkaar en naast jou wensen.
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 21 dec 2015 16:01
ga aub geen reisafstanden in Afrika naast elkaar leggen en conclusies trekken uit kilometers!
Want de ene dag 200 kilometer kan 5 uur in beslag nemen terwijl de volgende dag 400 kilometer in minder tijd gepiept is.
wegen kunnen er op de kaart uit zien als hoofdwegen maar onverhard of heel slecht geasfalteerd zijn.
Routes die gelijk lijken kunnen dat niet zijn als er net een andere weg genomen moet worden.

ik merk dat mensen in mijn groep wel eens uit kijken naar een bezoek aan een plaatsje en dat ik dan niet snap waar ze het over hebben. Tot ik er achter kwam dat sommige plaatsen op een kaart grotere letters hebben en men dus dacht dat het dan ook een noemenswaardig plaatsje is. En dan heb ik de schone taak om ze te vertellen dat het de naam van een kruispunt is en er geen wifi zal zijn, geen straat met leuke winkeltjes of 10 restaurantjes om uit te kiezen ;-) ;-)
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 21 dec 2015 17:17
Volgens mij zegt menasil dat je niet alleen naar de reiskilometers moet kijken, maar dat je wel een idee krijgt wat de afstanden zijn. Zeker als je deze naast een beschrijving van je reis legt. Ook ik kijk wel eens bij reisorganisaties om te zien wat haalbaar is in een bepaalde tijd. Als een georganiseerde bus het kan halen moet je het zelfstandig ook kunnen halen (zeker als je dan wat andere keuzes maakt met wat je gaat bezichtigen).
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 21 dec 2015 17:50
ik zeg niet dat Menasil dat zegt...
Ik zeg iets op opzichzelfstaand....
Ga geen afstanden op een map bekijken en daar conclusies uit trekken! Wat op de kaart nagenoeg dezelfde aantal kilometers kunnen lijken kan heel anders uitpakken in de praktijk. ( in Afrika dan toch zeker)
Stel: Je kijkt op de kaart naar de afstand tussen Amsterdam en Amersfoort of naar de afstand tussen Amsterdam naar Den Bosch. Dan lijkt die laatste een heel stuk verder. Maar als dat nu eens een flitsende snelweg is en de weg naar Amersfoort een slecht zandpad...dan heb je de verkeerde conclusie getrokken.

Ik zeg dit alleen maar uit mijn ervaring. Iedere reis zijn er weer mensen in mijn groep die vinden dat wij de route slecht in elkaar hebben zitten want we rijden een stuk dezelfde weg terug en "kijk maar op de kaart, dat kan ook korter want daar loopt een weg!". En dan mag ik ze vertellen dat die weg alleen in het droge seizoen begaanbaar is en van zeer slechte onverharde kwaliteit is en we er 2 dagen over zouden doen als we die zouden nemen. De weg die wij nemen kost ons maar een uur of 5.

Dat je overall een conclusie kunt trekken dat een gehele route heel veel kilometers is, dat klopt. Maar veel organisaties zijn behoorlijk eerlijk over wat een lange reisdag is en wat niet. En als je het echt graag wilt weten kan je beter even bellen en het horen van iemand die weet hoe het zit.

En dat je zelf ook wel kunt rijden wat ze bij een groepsreis kunnen rijden....pffff...ik zou het niemand adviseren.
Ik zeg zelf meestal dat je voor een 3 weekse route er een week bij op moet tellen.
De routes zoals ik ze doe hebben reisdagen van soms wel 12 uur. Dat is wel inclusief plas en tank pauzes maar dat is het wel zo'n beetje. Het is volgens Europese maatstaven ook niet altijd ok voor de chauffeur.
Wil je zelf zo'n afstand rijden in 1 ruk? En dan heb jij als toerist nog het nadeel dat je het wiel aan het uitvinden bent. Rij je nog wel op de goede weg? heb je geen afslag gemist? Waar kan je in vredesnaam tanken en waar is dat vage bordje dat zegt dat je lodge hier om de hoek ligt?
De reizigers liggen achter in de truck te slapen om bij te komen van al hun activiteiten en de chauffeur doet een dutje als de reizigers een excursie doen.
Voor je eigen vakantiegevoel zou ik het altijd proberen iets rustiger aan te doen dan wat een groepsreis doet. En dat is dan omdat het je echt energie kost om die kilometers te rijden en de logistieke dingen te regelen.
Gebruikersavatar
menasil
Reisexpert
» 23 dec 2015 11:40
Natuurlijk altijd rekening houden met lokale omstandigheden... die je soms niet van te voren kent. ik zou als google maps zegt het is "3 uur" er niet vanuit gaan dat het ook "3 uur" is. Alleen al niet omdat er wel eens extra gestopt kan worden, er pech kan zijn of een file. Zo heb ik in USA in Nevada in de middle of nowhere waar geen mens komt half uur in de file gestaan vanwege een langzaam groot transport.. 0_0 Dus inderdaad, zeker extra tijd incalculeren. Alleen wat ik in de praktijk merk bij groepsreizen is dat mensen niet ééns de moeite hebben genomen om de kaart erbij te pakken en de routes te bekijken. Die denken dan dat je elke dag maar een aantal km af legt. Ik zie inderdaad wel dat reisorganisaties steeds vaker het globale aantal uren erbij zetten. Want wat is een lange reisdag? Is in iedere beleving weer anders. Ik probeer in ieder geval zoveel mogelijk bronnen bij elkaar te leggen :) Maar hey.... is het niet zo dat je voordat je aan een groepsreis begint bij jezelf moet nagaan óf je die flexibiliteit wel kan geven van andere routes en een druk programma aan kan e.d? Anders moet je er niet aan beginnen :) Een van de kenmerken is bij uitstek dat je het allemaal niet zelf onder controle hebt.... ;)
En @bolletjeom alles wat jij omschrijft, herkenbaar qua opmerkingen over plaatjes die meer lijken dan ze zijn enzovoort. Ben overigens wel blij dat je dit soort wetenswaardigheden en "domme" opmerkingen van groepsreizigers met ons deelt want dan kan ik daar weer rekening mee houden als ik met zo'n reis mee ga door daar niet in te trappen ;)
Gerelateerde onderwerpen
Minderjarig en naar Zuid-Afrika ?
3 Weken naar Zuid Afrika in Augustus
van Zuid-Afrika naar Tanzania
viegen naar zuid afrika, jo'burg of cape town
Route Zuid-Afrika van Johannesburg naar Kaapstad
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast