Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Fraser Island of White Sundays

avatar
jessy04
» 22 nov 2010 20:38
Ik moet een keuze maken tussen deze 2 eilanden kan iemand met ervaring mij een advies geven?
Gebruikersavatar
Nienke Krook
Reisexpert
» 22 nov 2010 22:25
Het is maar net wat je leuk vindt... Fraser Island is leuk als je van wildkamperen, rust, natuur/wandelen en rijden in een 4wheeldrive houdt en de Whitsundays (wat trouwens niet 1 maar 74 eilanden zijn) is leuk als je een paar dagen op een boot wilt zitten, wilt snorkelen/duiken en/of aan de cocktails wilt :) Ik vind het moeilijk vergelijken, omdat het twee totaal verschillende uitjes zijn!
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 23 nov 2010 07:31
Beide zijn zeer de moeite waard! Maar ik denk dat als ik echt tussen de twee zou moeten kiezen ik voor Fraser Island ging. Het kan net wat meer afwisselender (en spannender) zijn dan White Sundays. Je moet het wel een beetje treffen met je groepje aangezien je enkele dagen met elkaar opgescheept zit, maar dat blijft bij beide gevallen zo.
Gebruikersavatar
Ron
Reisexpert
» 23 nov 2010 12:00
ik ga voor fraser island!!! lekker rijden over zand, en zelf alles doen.
zeilen vind ik ook top maar op de whitesundays hoef je zelf bijna niks te doen.
Gebruikersavatar
Nienke Krook
Reisexpert
» 23 nov 2010 12:43
Bij de Whitsundays staat en valt alles met het soort boot dat je boekt. Ik was via het Koala hostel gegaan (nooit doen) en zat op de Pride of Airlie, een partyboot met bijna alleen dronken Engelsen. Ik vond er (behalve de geweldige natuur onderweg en het snorkelen) weinig aan. Maar ik heb ook verhalen gehoord van mensen die zelf echt mochten helpen met zeilen en op een kleinere zeilboot zaten, die hadden een geweldige tijd.

Fraser Island vond ik fantastisch, wel ook via het Koala hostel geregeld, maar mijn groepje was gewoon ontzettend leuk. Lekker wildkamperen 3 dagen, zelf koken en wilde dingo's spotten. Echt avontuur vond ik het. Je kunt bij Fraser Island niet in zee (alleen op de noordpunt bij de Champagne Pools), maar er zijn een aantal (eh, een hoop!) binnen meertjes waar je heerlijk kunt zwemmen.
Gebruikersavatar
LovesStedentrips
Wereldreiziger
» 23 nov 2010 13:56
Het zijn idd twee verschillende dingen. Ik hen gekozen voor Whitsundays, omdat ik al een huurauto had en niet óók nog eens een 4WD wilde huren voor Fraser Island (duuuuur). In Airlie Beach had je zoveel verschillende opties voor de Whitsundays dat ik dat wel aantrekkelijk vond. Als je weinig tijd hebt en veel waar voor je geld wilt, kan ik je een zeiltocht op de Camira van harte aanbevelen.

Overigens zag ik in een YHA hostel dat je daar heel aantrekkelijk geprijsde paketten had mbt zowel Frasel Island als Whitsundays. Daar zit dan vaak de excursie naar Whitsundays/Fraser Island en overnachtingen ervoor en erna in de YHA al bij. Soms zelfs ook de transfers. Wji kwamen daar iets te laat achter, maar mocht je in een YHA logeren dan kun je allicht eens naar de opties vragen.
avatar
Robin
Reisexpert
» 23 nov 2010 15:17
Misschien iets anders in je programma laten vallen om toch allebei te kunnen doen?

Ik weet niet hoeveel tijd je hebt, maar wij hebben destijds een dagzeiltocht langs/in/door de Whitsundays gedaan. Was erg leuk, mooi strand bezocht, lekker gesnorkeld maar je bent natuurlijk wel veel aan het zeilen. (wij hebben ook nog zelf een paar nachten gekampeerd op 1 van de (onbewoonde) eilandjes daar, vandaar dat we een zeiltocht van 1 dag genoeg vonden). Aan Fraser Island ben je een paar dagen kwijt, maar is ook erg leuk. Fraser Island is wel actiever, veel met een auto over het strand crossen, de auto uit het zand scheppen, tent opzetten etc.. Whitsundays is meer relaxen, dobberen, en zonnen.

Ik ben het wel eens met de anderen dat het uiteindelijk ook wel staat of valt met het groepje waar je mee bent als je kiest voor een meerdaagse tocht.....
avatar
jessy04
» 27 nov 2010 17:11
moet je op deze eilanden meerdere nachten blijven?
Of zijn er ook dagtrips?
Gebruikersavatar
LovesStedentrips
Wereldreiziger
» 29 nov 2010 10:00
Bij de Whitsundays kun je een dagtrip boeken, bij Fraser Island volgens mij ook al heb ik het idee dat het bij Fraser Island een beetje zonde is als je slechts één dag gaat.
Gebruikersavatar
ketting
Reisexpert
» 30 nov 2010 19:19
Beiden kun je in een dagtrip doen. Dan ga je in sneltreinvaart overal langs. Ik heb drie dagen gecampeerd op Fraser en drie dagen gezeild en gedoken/gesnoreld bij de Whitsundays. Fraser Island is me beter bevallen. Je bent meer vrij dan een beetje zwemmen en bbq'en op een boot of aan het strand. We hadden een 4wd auto gehuurd en hebben het eiland rond gereden om vanalles te bekijken. Aan Lake Mckenzie kun je ook heerlijk relaxen!
avatar
Ank
» 01 dec 2010 09:50
Ik zou kijken of je iets anders kan laten vallen en zeker langer naar Fraser en Withsundays gaan! Ik zelf vond allebij de trips een van de leukste en mooiste trips die ik Australië heb gedaan.. Sonde om ze snel in 1 dag te doen!
avatar
Liza!
Wereldreiziger
» 05 dec 2010 19:36
Hallo ervaren vakantiegangers:P,
Als ik jullie ervaringen zo lees moet je deze eilanden eigenlijk niet laten schieten... Zag helaas wel dat het prijzig kan zijn. Dus eventjes een tussendoorvraagje over beide eilanden. Hebben jullie zo'n kantenklaarpakket gekocht bij een backpackersorganisatie of bijv. een los ticket voor de boot en alles dus apart geregeld?
Ik ben erg benieuwd of er nog tips zijn voor bepaalde organisaties of juist negatieve ervaringen.
En is er nog een ideale perioden om deze eilanden te bezoeken of is het altijd super (behalve in de regentijd dec-feb?)?
Alvast bedankt!
Groetjes Liza
Gerelateerde onderwerpen
Fraser Island
Whitsundays en Fraser Island of Tasmanië
4wd auto huren Fraser island
Fraser island, tour of op eigen houtje?
Met trein van Victoria naar Fraser-island
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast