Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Febr. Cairns-Brisbane?

avatar
Bartenmarian
» 11 sep 2012 20:51
Beste reizigers,
Op 25dec zullen we (bart, marian en onze 3jarige dochter) vertrekken voor 10weken Australie. 6 weken zuidoost en 4 weken van cairns naar brisbane of andersom? Zijn ons bewust van het regenseizoen maar lijkt ons met de nodige aanpassing toch nog genieten! Zo zullen we de camper inruilen voor een auto en overnachten we in cabins. Vraag blijft toch; is het te doen in een relaxende 4 weken of ontneemt het vocht en de hitte te fun? Dank voor jullie meedenken?
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 11 sep 2012 21:57
Hi Bart, Marian & dochter,

Het is vast te doen maar ik denk niet dat het erg aangenaam of relaxt zal zijn maar hopelijk wel. Hoe Noordelijker namelijk hoe onaangenamer. Het nadeel is dat het je weerhoudt om bijvoorbeeld mooie (langere) wandelingen te maken, te zwemmen in de zee (box jelly fish) etc. Tussen Brisbane en Townsville zal het nog wel te doen zijn, maar wel bloedje heet en benauwd. Maar rond Cairns is het moessonseizoen dan in volle kracht gaande met alle gevolgen van dien. Rivieren overstromen, wegen zijn soms afgesloten, veel dingen zullen gesloten zijn doordat er bijna geen toeristen reizen etc. Toch jammer. De luchtvochtigheid zal erg hoog zijn en gecombineerd met hoge temperaturen is dat buitengewoon onaangenaam, maar het is niet zo dat je niets kunt doen. Je moet er gewoon rekening mee houden dat je midden op de dag weinig/niets onderneemt, je goed beschermt tegen de hitte en zon en heel veel water drinkt. Aan de andere kant kan de regen ook enorm veel verfrissing brengen, het kan daarna heerlijk koel zijn tot de zon alles weer opwarmt en de benauwdheid toeneemt.

Daarnaast is er het cyclonenseizoen wat niet alleen voor ongemakken kan zorgen, maar al je plannen in de war kan gooien en zeer gevaarlijk kan zijn. Het kan zijn dat je dan bepaalde gebieden niet in kan, rivieren overstromen etc. Hou dus de weersverwachtingen zeer nauw in de gaten. Twee jaar geleden kwam er een gigantisch sterke cycloon op Cairns af in februari en lag alles stil. Iedereen zat dagen vast, er vlogen geen vliegtuigen etc.

Goed plan om niet te kamperen want dat zal niet te doen zijn, zeker niet met een 3-jarige. Er zijn genoeg andere opties.

Er is weinig tot geen verschil tussen december en februari voor de tropen, in beide maanden is het regenseizoen al begonnen net als het cyclonenseizoen. Wat betreft het zuidoosten zou je beter in februari daar kunnen zijn ivm de zomervakanties van half december tot eind januari. Veel Australiers gaan dan kamperen dus zal het (erg) druk zijn. Ik zou het dus andersom doen, dus eerst Cairns naar Brisbane en dan het zuidoosten.

Persoonlijk zou ik voor een alternatief kiezen voor die 4 weken in het Zuiden zoals Tasmanie of andere mooie plekken. Genoeg keus!

Succes en veel plezier natuurlijk! :-)
Gebruikersavatar
Reismeis
Reisexpert
» 12 sep 2012 18:51
Ik kan me daar eigenlijk alleen maar bij aansluiten. Cairns is echt een fantastische stad, maar ik heb een jaar in Cairns gewoond en geloof me als ik zeg dat het in die periode niet erg prettig is. Het wordt met het uur benauwder, je zweet al van alleen zitten, en zo aan het eind van de middag hóóp je op een verkoelende regenbui. Heb je pech, dan valt er geen druppel regen en blijft het benauwd. Zelfs de lokale bevolking houdt zich overdag gedeisd, zit thuis met de airco aan, mijdt de zee (ivm de box jelly fish, het meest giftige dier ter wereld) en zoekt verkoeling in de zwempoelen (let op: je kunt niet overal zwemmen ivm krokodillen), winkelcentra en bioscopen. Vergeet ook de lading muggen niet die er rond die tijd zijn, die zijn ook knap irritant.. Er is een grote kans op een cycloon (Yasi, 4 februari 2011) en overstromingen, met alle gevolgen van dien. Er zwemmen dan regelmatig kroks door de straten. Bizar, maar waar :) Een voordeel van Cairns in de zomer: Alles bloeit en het is PRACHTIG groen!!
avatar
Bartenmarian
» 12 sep 2012 19:31
Beste adviseurs,

Wat dachten jullie van Brisbane tot Townsville. Go with the flow en bij te grote hitte en regen trappen we op de rem en vliegen weg of gaan rechts om keert. Lees veel reisverhalen in deze periode en lijkt toch niet op beschrijvingen die rechtstreeks uit de hel komen. Heb de nodige ervaringen in de tropen zowel Amazone als Azie in tent en geen aircoritjes in auto of een verkoelende zee. Was toch genieten! Of is Australie toch ander verhaal?
Gebruikersavatar
Reismeis
Reisexpert
» 12 sep 2012 20:09
Het is zeker genieten in Australië!! Waar je ook zit, wanneer je er ook bent!! Ik wil alleen wel dat jullie het weten, niet dat jullie straks in Cairns zitten en denken: 'Jee, had iemand ons dit maar verteld!'. Het weer wisselt natuurlijk van dag tot dag, er zitten ook wel dagen bij dat het prima uit te houden is. Er zijn niet ieder jaar cyclonen, maar er is wel een kans op. Het is aan jezelf wat jullie willen doen en hoe je ingesteld bent. Wil je veel doen en zien, of vind je het niet erg om heel rustig aan te doen.

Hebben jullie trouwens onze artikelen over Cairns en de directe omgeving al gelezen? Hier staat ook heel veel informatie in, ook over bezienswaardigheden!

https://www.aroundtheglobe.nl/reizen/au ... -si30.html
https://www.aroundtheglobe.nl/reizen/au ... 16782.html
https://www.aroundtheglobe.nl/reizen/au ... 16720.html
avatar
Bartenmarian
» 13 sep 2012 09:50
Fijn dat je ons helpt met oprechte informatie! Dank. Op onze reizen, dit maal 10 weken, zoeken we altijd naar afwisseling in klimaat en natuur. Daarom hebben we het idee even "kort" te ruiken aan de tropics om daarna weer aftekoelen in het zuiden. Twee verschillende werelden in 1 reis.

1)Wat zou jou advies zijn in dagen, we hoeven niet slles te zien en rijden rustig met onze 3 jarige dochter Lente.
2) we overwegen naar cairns of townville te vliegen en af te zakken naar het zuiden? Zo voorkomen we eern harde deathline ivm de vlucht die we anders zouden moeten boeken..
3)is het klimaat in Townsville milder dan in cairns. Of beleef je de australische tropen enkel boven Cains?

3)
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 13 sep 2012 13:44
Hi,

In Townsville zal het even heet en benauwd zijn als in Cairns, er valt wel minder regen. De tropen beginnen officieel bij Rockhampton, daar is het voornamelijk erg heet in de zomer. De tropen zijn erg divers en houden zowel de "droge" als de "natte" tropen in. Hoe zuidelijker hoe droger. Rond Cairns heb je meer wat de meeste mensen van de tropen verwachten zoals tropische regenwouden en is het groener. Ten Noorden van Cairns heb je natuurlijk de zeer spectaculaire Daintree, zeker een aanrader. En zoals Reismeis noemde de Atherton Tablelands zijn erg mooi. Het fijne daar zullen koelere temperaturen zijn omdat je een stuk hoger zit. Rond Townsville is het een stuk droger en heb je geen regenwouden, puur savannelandschappen. Magnetic Island is een bezoekje waard.

Wat voor soort dingen willen jullie graag gaan doen en zien?

Succes met jullie planning!

P.s. Erg leuke naam heeft jullie dochter :-)
Gerelateerde onderwerpen
Cairns-Brisbane 4 weken?
Eilanden tussen Brisbane en Cairns
Melbourne - Brisbane of Sydney - Cairns in het regenseizoen.
sydney-alice springs-darwin-cairns-brisbane
Hulp voor details 3,5 week Brisbane - Cairns
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast