Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

eten mee naar australie

avatar
Kristel
» 12 sep 2005 12:52
Weet iemand of het toegestaan is om verpakt eten (drop, mayonaise) mee te nemen naar australie? kan ik dit het beste in mijn backpack of handbagage doen?

Ik hoor het verschillende verhalen over, namelijk dat het wel mag, dat het niet mag, dat je het moet inleveren bij aankomst, dat je moet inleveren en ook nog een boete moet betalen, van alles!

Wie weet het?

Groetjes, Kristel
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 16 sep 2005 21:27
Je mag officieel geen eten mee nemen waar zaden e.d. in zitten dus brood, krentenbollen, en al dat soort weten mag niet.

Je kunt een tuby mayo meenemen maar ik denk dat je hem niet lang goed kunt houden :) Verder zijn er in sommige plaatsen ook gewoon winkels waar je die spulletjes kunt kopen.

Alles wat "in een fabriek" gemaakt is kun je meestal wel mee krijgen. Maar word je gesnapt moet je alles inleveren :)

Succes
Erik
avatar
belgianallshare
» 22 sep 2005 09:29
In de steden is alles ruim voorhanden dikwijls nog gevarieerder en exotischer dan hier,gekkigheid om zulke zaken gaan mee te zeulen.Handig om weten is dat er zelfs binnen Australië grenzen zijn waarover je bv geen fruit mag meenemen,dus ben je met de wagen en kom je op zo'n inleverpunt(bordjes in het oog houden) zeker doen,want wat verder volgt een controlepost en daar is m'n vrij streng en de boetes zijn hoog.Als je met de greyhound reist zal de chauffeur je tijdig verwittigen.
avatar
Petra
» 09 mar 2006 15:50
Om op dit onderwerp nog even door te gaan...

Een vriendin van mij is een aantal jaar geleden geëmigreerd naar Oz. Toen ik haar op ging zoeken zaten er dan natuurlijk ook een aantal pakken hagelslag , zakken drop, stroopwafels en zelfs goudse kaas in mijn koffer. Ik wist van tevoren dat de douane het allemaal misschien in zou nemen gezien de hoeveelheid. Ze deden er inderdaad ook behoorlijk moeilijk over. Uiteindelijk waren ze overtuigd dat ik er geen handel mee ging drijven en mocht ik het toch allemaal meenemen.

Op zich kun je dus gewoon eten meenemen naar Oz. :D
Gerelateerde onderwerpen
Eten mee in je bagage met binnenlandse vluchten??
Laptop mee naar Australië
Gaat er iemand mee naar Australie?
Wat neem je mee naar Australië
Eten (liga/sultana): wat mag Australië in?
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten