Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Ervaringen reis Perth-Darwin (en Exmouth-Karijini?)

avatar
Lianne2207
Vakantieganger
» 03 jul 2013 13:14
Wij willen in april volgend jaar van Perth naar Darwin rijden en onderweg o.a. Kalbarri, Karijini en Kakadu NP bezoeken. Heeft iemand ervaring met de route van Exmouth naar Karijini NP? Ik heb gelezen dat dit kan via de Nanuturra Wittenoom Road en via de Costal Highway/Great Northern Highway. De tweede route is twee keer zo lang, maar volgens diverse websites doe je er net zo lang over. Heeft iemand hier ervaring mee? Welke route kun je het beste nemen?
Zijn er verder nog dingen die we moeten gaan zien op deze reis?
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 03 jul 2013 15:30
Hi,

Heb je al onder reisinformatie Australie gekeken? Er zijn verschillende artikels geschreven over de Westkust (met name de trip van Perth naar Broome) met veel informatie!

Bijna iedereen reist van Exmouth naar Karijini via Tom Price en dus via de snelweg. Je kunt ook via andere wegen daarheen maar dan reis je veel op "gravel roads" wat aanzienlijk langer duurt. Het ligt er dus aan wat je wil. Als je een 4WD hebt, zou je kunnen overwegen om via Karratha en dan via Millstream naar het Zuiden te reizen om zo bij Karijini uit te komen.

Buiten alle info onder de reisinformatie zijn er al meerdere posts geplaatst over de Westkust op dit forum. Je kunt ze vinden via de zoekfunctie. Misschien heb je daar wat aan.

Succes ermee!
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 04 jul 2013 00:57
O ja, voor de Kimberley is het een aanrader/must om de Gibb River Road te doen.

Dat is absoluut de leukste manier om de mooiste Kimberley plekken te zien. Het is geweldig! Als je de snelweg neemt, zijn daar zo goed als geen bijzondere plekken.

Voor meer info:
https://www.aroundtheglobe.nl/reizen/au ... 15865.html

Succes met de voorbereidingen!
Gebruikersavatar
Globeskater
Reisexpert
» 04 jul 2013 16:13
Als je een auto gaat huren let er dan wel op dat je officieel met een 2WD niet de nationale parken in kan.. Ik ben in Kalbarri met een andere jongen mee gereden. Kirijani en de kimberleys staan op een lijstje voor een volgende keer Australia ;)
Gerelateerde onderwerpen
darwin perth of perth darwin, reistijd en budget
darwin to perth
Perth - Darwin of andersom
Route Darwin-Perth
Van Darwin naar Perth?
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten