Ervaringen met luchtvaartmaatschappijen

Plaats hier het overige wat je niet kwijt kunt onder de continent-hoofdstukken. Bijvoorbeeld vragen over tickets of tips die je graag wilt horen over je volgende reis.
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
Berichten: 11548
Lid geworden op: 05 okt 2006 11:04
Locatie: amersfoort

Bericht door bolletjeom » 05 feb 2011 10:46

Volgens mij is er nog geen topic waar mensen hun ervaringen en mening over luchtvaartmaatschappijen kwijt kunnen. Terwijl er regelmatig vragen over komen.
Dus bij deze het voorstel: Spui je vragen en commentaar hier!!

Misschien is het handig om de naam van de luchtvaartmaatschappij allemaal even GROOT te maken. Dat scant qua lezen makkelijk met scrollen.
Ad
Berichten: 200
Lid geworden op: 04 jan 2016 19:26

Bericht door Ad »

Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
Berichten: 11548
Lid geworden op: 05 okt 2006 11:04
Locatie: amersfoort

Bericht door bolletjeom » 05 feb 2011 10:48

Heeft iemand ervaring met American Airlines ??
Is het een gewone luchtvaartmaatschappij met normale faciliteiten aan boord op lange vluchten of moet ik een lunchpakket mee nemen? ;)


Ikzelf ben zeer positief over de service, entertainment en voedsel aan boord bij Emirates, Singapore Airlines en Malaysian Airlines. .
Hoewel men naar ECUADOR altijd roept dat KLM veel beter is dan Iberia zie ik zelf dat verschil echt niet.
Gebruikersavatar
WizardOfOss
Reisexpert
Berichten: 1477
Lid geworden op: 09 dec 2008 22:49
Locatie: Drie keer raden...
Contacteer:

Bericht door WizardOfOss » 05 feb 2011 11:38

Ik heb een paar keer met American Airlines gevlogen, de laatste keer was zomer 2009 naar Canada. Gewoon een degelijke airline, niet bijzonder goed, niet slecht. En dus ook eten zoals je dat van een westerse airline kan verwachten: smurrie met vooral niet teveel smaak. Wel een goed entertainmentsysteem met veel films en ook spelletjes, daarmee is de tijd goed door te komen. Dit alles uiteraard op de intercontinentale vlucht, op de kortere vluchten is het allemaal minimaal, al krijg je meestal nog wel een echte maaltijd.

Mijn eigen favorieten zijn inderdaad ook Emirates en zeker na een tweede positieve ervaring ook Finnair. Goed eten (het kan dus echt wel!), prima service en meestal ook nog eens gunstige prijzen. Echt slechte airlines heb ik nog niet meegemaakt, maar de meeste westerse airlines zijn wat mij betreft één pot nat: minder ruimte, matig eten, en personeel waar meestal geen lachje van af kan. Wat dat betreft doen de Aziaten (en dus Finnair) het dan toch meestal beter.
Erik
Site Admin
Berichten: 10895
Lid geworden op: 11 jul 2003 15:50

Bericht door Erik » 05 feb 2011 11:48

Voordat er meer reacties komen :) Ik heb even snel een extra optie aangemaakt bij de reisinformatie. Daar zal ik even een aantal luchtvaartmaatschappijen benoemen. Op deze manier kan het ook lekker overzichtelijk terug gevonden worden per maatschappij.
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
Berichten: 11548
Lid geworden op: 05 okt 2006 11:04
Locatie: amersfoort

Bericht door bolletjeom » 05 feb 2011 12:31

en weet dan iedereen hoe ie daar moet komen??
en komt er dan in het forum een duidelijke link naar?
Erik
Site Admin
Berichten: 10895
Lid geworden op: 11 jul 2003 15:50

Bericht door Erik » 05 feb 2011 12:40

We kunnen het sowieso in een aantal FAQ topics opnemen en hopelijk zijn meer mensen (net als Wizzard) bereid hun ervaringen te delen. Die komen dan sowieso ook weer in het forum terecht (in site talk). Zo kun je ze via het forum en via de reisinformatie terug vinden:

Zie: https://www.aroundtheglobe.nl/reizen/vliegervaringen/

Voor de inhoud van de artikelen (waar nu twee zitten staan) zal ik vullen door informatie van de airlines op te zoeken (en op te vragen). Maar uiteindelijk draait het toch om de ervaringen (lees reacties).
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
Berichten: 11548
Lid geworden op: 05 okt 2006 11:04
Locatie: amersfoort

Bericht door bolletjeom » 05 feb 2011 15:14

mag ik hier even een paar airlines opperen die ik nog niet tegen ben gekomen in het overzicht?
heb even de meest gangbare gefilterd uit dit lijstje: http://www.reiswijs.nl/vliegen/luchtvaa ... pijen.html

Arke Fly
Aer Lingus
Alitalia
Air France
Delta Airlines
BMI baby
British Airways
Cathay Pacific
Continental Airlines
Corendon
Egypt Air
Eva air
Flybe
Garuda
Icelandair
jet2.com
Jetairfly
Kenia airways
Northwest Airlines
Royal air Maroc
SAS
United Airlines
Vueling
Virgin (atlantic)
Wizzair
Tikva
Reisexpert
Berichten: 4998
Lid geworden op: 22 mar 2007 17:43
Contacteer:

Bericht door Tikva » 05 feb 2011 19:33

Ik zou graag mijn ervaringen met virgin atlantic en gulf air toevoegen!
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
Berichten: 11548
Lid geworden op: 05 okt 2006 11:04
Locatie: amersfoort

Bericht door bolletjeom » 05 feb 2011 19:47

oeh...vergeet ik bijna Baltic Air....en....valueair.....en ... merpati....en ....air pacific
ik heb op dit moment meer reviews die ik niet kwijt kan dan wel. 8-)
menasil
Reisexpert
Berichten: 3906
Lid geworden op: 29 jan 2010 21:37
Locatie: Warmenhuizen

Bericht door menasil » 05 feb 2011 20:26

BMI ;)
Erik
Site Admin
Berichten: 10895
Lid geworden op: 11 jul 2003 15:50

Bericht door Erik » 05 feb 2011 20:39

Ik zal morgen het lijstje uitbreiden. Allemaal alvast bedankt voor het meedenken en helpen! Mocht je nog een andere airline vinden, laat het even weten!
menasil
Reisexpert
Berichten: 3906
Lid geworden op: 29 jan 2010 21:37
Locatie: Warmenhuizen

Bericht door menasil » 05 feb 2011 20:44

Germanwings
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
Berichten: 11548
Lid geworden op: 05 okt 2006 11:04
Locatie: amersfoort

Bericht door bolletjeom » 05 feb 2011 20:52

Silkair
Kuess
Wereldreiziger
Berichten: 169
Lid geworden op: 09 jan 2011 20:12

Bericht door Kuess » 05 feb 2011 22:18

Martinair
Erik
Site Admin
Berichten: 10895
Lid geworden op: 11 jul 2003 15:50

Bericht door Erik » 06 feb 2011 09:22

Is BMI baby en BMI dezelfde maatschappij?
Ad
Berichten: 200
Lid geworden op: 04 jan 2016 19:26

Bericht door Ad »

Plaats reactie


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten