Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Eerst IELTS of al werkvisum aanvragen

Gebruikersavatar
EmyTheunissen
Vakantieganger
» 22 mar 2013 14:10
Hee,,

Ik wil mijn werkvisum gaan aanvragen maar weet niet wat verstandig is.
Want ik moet het IELTS examen nog doen. Is het verstandiger om eerst de IELTS te doen en dan de aanvraag in gang te zetten of nu al een aanvraag voor een werkvisum te doen en dan tijdens het proces het IELTS examen?

Het lastige is dat de IELTS uitslag maar een jaar geldig is. En soms doet de aanvraag er ook zolang over toch?

Ik hoor graag wat misschien het verstandigst is.
Wat zijn jullie ervaringen ermee?

Bedankt.

Groetjes,
Emy
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 22 mar 2013 14:28
Hi,

Welk werkvisum ga je precies aanvragen?

Als je hem aanvraagt moet je al je papierwerk over het algemeen inleveren dus zeker ook je IELTS test. De enige uitzondering voor zover ik weet is je medische test die doe je pas als je daarvoor wordt gemaild door de Immigration Department. In dit geval moet je dus eerst de IELTS doen. Als het goed is wordt de volgorde van zaken duidelijk beschreven op de website van de Immigration Dept per visum. Er zit als het goed is per visum een checklist bij waarop staat wat je allemaal nodig hebt om het visum aan te mogen vragen.

Je IELTS is inderdaad een jaar geldig maar dat jaar loopt niet door wanneer je je papierwerk al hebt ingeleverd. Hij moet dus alleen geldig zijn als je je visum aanvraagt.

Succes ermee!
avatar
pallaver
Reiziger
» 30 mar 2013 16:13
Als je je visum aanvraagt moet je idd documenten zoals een IELTS test hebben.

Een IELTS test is 2 jaar geldig en laatst las ik ergens voor de GSM stream zelfs 3 jaar. Weet niet hoe het zit voor de RSMS, ENS 457.

Cheers!
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 31 mar 2013 06:03
pallaver schreef:Een IELTS test is 2 jaar geldig en laatst las ik ergens voor de GSM stream zelfs 3 jaar. Weet niet hoe het zit voor de RSMS, ENS 457.
Klopt inderdaad, dat is veranderd, beter! ^O^

Vanaf 1 juli 2012 is de IELTS 3 jaar geldig voor bepaalde (werk)visa zoals de 457 en 2 jaar voor de meeste 'resident visa'. Er is alleen een uitzondering als je als 'secondary applicant' op het visum van je partner meegaat, dan is je IELTS wel maar 1 jaar geldig. Beetje apart, maar goed.
Gebruikersavatar
EmyTheunissen
Vakantieganger
» 07 apr 2013 20:39
He,

Bedankt allereerst voor de reacties.
Super om te horen dat de IELTS vanaf nu zelfs 2 jaar geldig is.

Ik hoop in aanmerking te komen voor een 457 visa.

Momenteel heb ik mijn IELTS examen gepland! :) voorafgaand heb ik 4 dagen als examentraining.
Ik heb zelf alleen wat moeite met het schrijven , heeft iemand daar nog tips voor hoe ik mij daar het beste op kan voorbereiden / oefenen?
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 08 apr 2013 02:49
Hi,

Heb je 4 dagen IELTS examentraining? Dat zal wel intensief zijn lijkt me en een goede voorbereiding.

Heb je deze post al gezien? iemand-ooit-een-ielts-test-gedaan-t24204.html

Ga je een academic of general IELTS doen? Voor de academic IELTS is het schrijven (en lezen) inderdaad pittig.

Bij de IELTS gaat het er om wat ze van je verwachten, daarom is het inderdaad een goed plan om te oefenen met IELTS materiaal. Ze willen zien dat je de Engelse taal op meerdere manieren machtig bent.

Succes ermee ^O^
avatar
pallaver
Reiziger
» 08 apr 2013 04:39
Het schrijven is idd een moeilijk gedeelte van de IELTS test. Als je gaat studeren voor je IELTS kun je allemaal examens oefenen enzo en de antwoorden later checken maar voor het schrijven is dit wat moeilijker omdat je een compleet eigen verhaal schrijf en je weet niet goed of het nu goed of fout is.

Ikzelf ben 3 keer naar een private teacher gegaan om me op het schrijven te richten. Ik zocht online een paar vragen over het schrijven en heb daarover geschreven en ben toen naar mijn teacher gegaan wat het heeft nagekeken.

Het is belangrijk dat je de vragen beantwoord, alinea's maakt en de "meaning clear is".

Ook de reading part is best pittig vond ik. Vooral de laatste 10-15 vragen. Je krijgt dan een lap tekst wat je moet beantwoorden. Het is ook geluk hebben dat je een stuk tekst krijgt wat je interesseert..

Voor 457 visa's heb je nu een 6.0 each band nodig.

Check deze website eens: http://www.ielts-blog.com

Succes!!
Gerelateerde onderwerpen
eerst visum of eerst ticket?
35 jaar en werkvisum?
Werkvisum Australië
Werken in Australië - werkvisum
Voor het eerst backpacken
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten