Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Een maand in Australië (juli/augustus)

Gebruikersavatar
EmyTheunissen
Vakantieganger
» 02 feb 2014 10:40
Hoi Allemaal,

Ik ben 2 jaar geleden voor een half jaar (afstudeerstage) in australië geweest. Verliefd op het land geworden en wil er uiteindelijk echt gaan werken en wonen. Momenteel nog een goed lopende baan dus wil dat niet direct op het spel zetten.
Daarom ga ik in mijn zomervakantie (juli/augustus) een maand terug. Zowel om meer te zien van het land en wat mensen op te zoeken

Nu heb ik het volgende plan , maar weet niet of het te ambitieus is in een maand tijd.. en hoor graag jullie aanbevelingen/tips/tripjes voor bepaalde steden.

De eerste dagen (3 ) blijf ik in Sydney waar ik wat mensen op zoek. Dan neem ik een greyhound bus richting surfers Paradise, verblijf daar 2 dagen. Neem dan de greyhound bus door naar Brisbane.
In Brisbane zo;n 3-4 dagen de tijd . Hierna vlieg ik van Brisbane naar Darwin. ook wat dagen hier en dan de trein (the Ghan) naar Alice springs. vanuit alice springs wil ik de Rock Tour doen (3 dagen). weer terug in alice springs hier nog een dag verblijven en dan het vliegtuig terug naar Sydney om hier mijn laatste dagen door te brengen.

En wat is verstandig ivm dat het dan winterperiode is..

Ik hoor graag van jullie :)

Groetjes.
Gebruikersavatar
Rebec
Reisexpert
» 25 feb 2014 02:38
Ambitieus plan.. snap alleen niet waarom je niet voor Byron Bay kiest ipv Surfers Paradise...
Gebruikersavatar
Francine
Reisexpert
» 25 feb 2014 20:18
Dat moet qua tijd wel lukken. Vanuit Darwin zijn er verschillende tours die je kunt doen naar Kakadu en/of Litchfield (meeste 3 tot 5 dagen) Met een eigen gehuurde auto is het nog leuker, maar ik weet niet of dat zo lukt. Ga via Katherine naar Alice Springs en kijk of je Katherine nog een tour kunt doen naar Katherine Gorge.

Byron vond ik, net als Rebec, ook wel wat mooier dan Surfers Paradise. Alleen wel erg duur! Prijzen in Surfers weet ik zo niet, omdat ik daar bij kennissen heb gelogeerd.
Gebruikersavatar
Taan
Reiziger
» 03 mar 2014 14:24
Wauw, je crosst wel het hele land door in een korte tijd. Ambitieus. Het kan, maar ik zou het persoonlijk chiller vinden om het rustiger aan te doen. Bijvoorbeeld alleen Queensland doen met wat tours (Fraser Island!), van Cairns naar Brisbane. Daar zit je warm, en ik denk dat het daar in de wintermaanden ook nog wel levendig is.

En agreed, Byron Bay is leuk, over Surfers kan ik zelf niet oordelen. Het trok me niet zo, dus ik heb het zelf geskipt.
Gebruikersavatar
RensHoomans
Reiziger
» 16 mar 2014 21:07
Zoals ze al zeggen, waarom nier byron ipv surfers, het is natuurlijk net wat je trekt, maar ik vond surfers paradise het minste van mijn reis. The rock tour ga je geem spijt van krijgen, die heb ik ook gedaan en dat vond ik weer het mooiste/leukste!
Gerelateerde onderwerpen
Hoe kan ik online aan een toeristenvisum komen voor Australie die een maand geldig is?
2 maanden Australie (juli/augustus): What to see?
1,5 maand australie
1 maand australie
is er een snellere manier om een tax file number aan te vragen voor Australië?
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast