Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Een jaar werken/reizen in Australië.

avatar
Judith789
» 29 sep 2011 20:46
Hallo! ;)

Ik zal mij even kort voorstellen; mijn naam is Judith en ik ben 17 jaar. Ik zit nu in mijn eindexamenjaar, en aangezien ik absoluut nog géén idee heb welke studie ik hierna wil gaan doen, kwam ik op het idee om er eerst een jaar tussenuit te gaan. Omdat ik dan niet in Nederland wil blijven, zou ik graag naar Australië willen gaan. Na mijn eindexamens wordt ik 18 jaar, dus zou ik een visum aan kunnen vragen.

Nu heb ik een paar vragen;
- Hoelang duurt het ongeveer om een visum aan te vragen? (Ik wordt eind juni namelijk 18, of kun je ook al een visum aanvragen als je 17 bent, en dat je dan pas als je 18 bent gaat?)

- Is het niet gevaarlijk om als 18-jarig meisje alleen door Australië te gaan backpacken? Zijn er meer 18-jarige die gaan backpacken in Australië? Of zijn het meer de al iets oudere jongeren?

- Wat moet je minimaal aan geld hebben? Voor het visum moet je minstens 5000 australian dollars hebben, maar als je je een beetje uit de voeten wilt maken daar?

- Is het 'makkelijk' om daar een baantje te kunnen vinden? Mijn Engels is niet perfect, maar daarom wil ik ook mede naar een Engelstalig land, om mijn Engels een beetje op te krikken.

- Is het aan te raden om met een organisatie te gaan? In verband met dat deze organisaties vaak je de eerste week een beetje wegwijs maken, lijkt mij dat wel handig. En welke is dan aan te raden?

Wat zijn jullie ervaringen met backpacken in Australië? Zou je het zo weer doen, of nooit meer bijvoorbeeld?

Ik heb nog veel meer vragen, maar op dit moment weet ik ze niet meer, dus er komen misschien nog wat vragen bij. ;)

Alvast bedankt!
Groetjes, Judith.
Gebruikersavatar
Kars
Wereldreiziger
» 30 sep 2011 05:06
Hoelang duurt het ongeveer om een visum aan te vragen? (Ik wordt eind juni namelijk 18, of kun je ook al een visum aanvragen als je 17 bent, en dat je dan pas als je 18 bent gaat?)
Een Work and Holiday Visa is vrij snel aangevraagd, ik had hem binnen 1 dag.

- Is het niet gevaarlijk om als 18-jarig meisje alleen door Australië te gaan backpacken?
Dat ligt er natuurlijk aan waar je naar toe gaat en op welk tijdstip van de dag. Ik zelf heb eigenlijk nog geen plek mee gemaakt, waar ik niet had moeten zijn (ik zelf heb tot nu toe alleen Sydney nog verkent). Maar je kan er vanuit gaan dat als je 's nachts in buurten komt waarvan je denkt dat je hier beter niet kan zijn, dat inderdaad ook zo is, maar dat heb je in Nederland ook. Over het algemeen is Australië zelfs veiliger dan Nederland.

Zijn er meer 18-jarige die gaan backpacken in Australië?
Naar wat ik gehoord en ook vooral hier gelezen heb, zijn dat er genoeg, vaak net als jou doen ze dat na hun middelbare schooltijd.

Of zijn het meer de al iets oudere jongeren?
Ja die zijn er ook genoeg, maar niet beduidend meer als jongeren tussen 18 en 24 jaar.

- Wat moet je minimaal aan geld hebben?
Dit ligt aan jezelf. Wil je op budget leven, of redelijk in luxe? Je kan het namelijk zo duur maken als je zelf wilt. Australië is overigens in de meeste gevallen qua voedsel duurder dan in Nederland.

Voor het visum moet je minstens 5000 australian dollars hebben, maar als je je een beetje uit de voeten wilt maken daar?
Als je een Work and Holiday Visa hebt, dan is dat in principe genoeg voor het begin van je reis. Echter dien je natuurlijk wel wat bij te verdienen dan. Met 5000 dollars kan je naar mijn mening het op zijn minst wel 2 maanden redden.

- Is het 'makkelijk' om daar een baantje te kunnen vinden?
Als je fulltime beschikbaar wel. Je dient voor banen in de steden meestal eerst cursussen hebben afgelegd, zoals voor serveerster een RSA en soms ook zelfs een RGC en in de bouw een green/white card. In de landbouw buiten de steden krijg je meestal vanuit het bedrijf zelf dat je 1 week wordt ingewerkt en daarna volledig aan de slag kan.

Mijn Engels is niet perfect, maar daarom wil ik ook mede naar een Engelstalig land, om mijn Engels een beetje op te krikken.

- Is het aan te raden om met een organisatie te gaan?
Kan natuurlijk altijd. Ikzelf zou dat niet snel doen, doordat je dan aan de organisatie verbonden bent.

In verband met dat deze organisaties vaak je de eerste week een beetje wegwijs maken, lijkt mij dat wel handig. En welke is dan aan te raden?
Hier heb ik geen idee van ;)
avatar
Judith789
» 30 sep 2011 22:21
Bedankt voor je reactie! Hier heb ik zeker wat aan.

Als ik nog meer vragen heb, zet ik ze hier neer :)
avatar
Michelle van Leeuwen
» 15 okt 2011 21:02
Hoi Judith!
Leuk dat je erover zit te denken om naar australie te gaan! Ik vertrek zelf over 2 weken voor een halfjaar naar australie, samen met een vriendin, en ik ben nu 17 jaar, heb vorig jaar eindexamen gedaan. Omdat ik pas in australie 18 word kon ik geen werkvisum aan vragen dus ik heb een 6-maands toeristenvisum. Het werkvisum is wel een stuk duurder; ongeveer 300 euro terwijl ik 80 euro kwijt was. Dus alleen doen als je zeker weet dat je wilt gaan werken!
Over het aanvragen van je visum: doe dat absoluut niet voordat je 18 bent! Als je namelijk onder de 18 alleen naar australie wil gaan (wat ik dus doe) moet je allemaal extra formulieren en paspoortkopiën opsturen, en je moet een contactpersoon in Australie hebben die een formulier invult wat je ook moet opsturen. Een heel gedoe. En het vervelende is dat wanneer je 17 bent op het moment van aanvraag dat je al deze formulieren moet opsturen, ongeacht of je 18 bent als je eenmaal gaat. Als je die formulieren niet opstuurt word je aanvraag geannuleerd en dan moet je opnieuw betalen. Je kan daar makkelijk mee wachten, in principe duurt het aanvragen niet lang, aangezien jij gewoon 18 bent zal je het binnen 2 weken zeker wel hebben. Maar wacht er voor de zekerheid niet te lang mee.
over het geld: ik reken op 1000 euro per maand. Ik ga met ongeveer 5000 euro weg en ik wil 6 maanden blijven en ik ga niet werken. Maar ik moet natuurlijk nog maar zien of ik daarvan rondkom. Bedenk je alleen wel dat je voor een vliegticket ook al gauw 1500 euro kwijt bent, die 5000 euro is echt om ter plekke uit te geven.
Verder zal ik je zeker aanraden om met een organisatie te gaan! Ik ga zelf met australian backpackers. De organisatie is er inderdaad op gericht om je te helpen op gang te komen, en daarna ben je gewoon vrij om te gaan en staan waar je wilt; de rest van de reis sta je er wel alleen voor. Het fijne aan zo'n organisatie is dat je altijd nederlandse mensen hebt, hier in nederland maar ze hebben ook een kantoor in sydney, waar je met al je vragen terechtkunt. Zeker als je van plan bent om alleen te gaan zou ik dit echt doen. Je moet maar op de site kijken bij 'starterspakket', daar staat uitgebreid waar ze je de eerste week allemaal mee helpen.
ik hoop dat je er wat aan hebt ;)
groetjes, Michelle
Gerelateerde onderwerpen
Voor minimaal een jaar werken/wonen in Australië
Leven/wonen/werken in Australië voor een jaar
Is deze begroting reëel voor jaar werken reizen Australië?
31 jaar en nu niet meer werken in Australië?
Jaar backpacken / werken Australie rond oktober 2006
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast