Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Camperreis 5 weken

Gebruikersavatar
Ginda
» 04 jan 2013 23:18
Hallo,

Wij zijn van plan om in november 2013 met z'n tweeën 5 weken richting Australië te gaan. De bedoeling is om met een camper rond te reizen. Op zich is ons budget toereikend om een aantal binnenlandse vluchten te doen. Tasmanië, Sydney en Ayers Rock zijn must see's, verder twijfelen we nog wat we kunnen en willen doen. De opties op dit moment zijn:
- Stukje oostkust met Great Barrier Reef (10 dagen) --> Alice Springs (6 dagen?) --> Tasmanië (10 dagen?) --> Sydney (2-3 dagen)
- Alice Springs --> met camper via Ayers Rock, afdalen naar zuiden en via Great Ocean Road en Kangaroo Island naar Melbourne --> Tasmanië --> Sydney
- Alice Springs --> binnenlandse vlucht naar Adelaide --> camper naar Melbourne --> Tasmanië --> Sydney

We vinden het moeilijk om in te schatten wat haalbaar is, het moet niet zo zijn dat we alleen maar aan het rijden zijn maar we vinden het ook niet erg om af en toe lange stukken te rijden. Verder zijn we niet echt stadsmensen, maar houden wel van wandelen en mooie natuur. Op de heenweg maken we trouwens een stop-over in Singapore van 2-3 dagen.

Van verschillende mensen hebben we de oostkust aangeraden gekregen. We weten dat het regenseizoen in november in het noorden begint, maar dat hoeft geen probeem voor ons te zijn. We zijn alleen bang dat we, als we naar de oostkust gaan, te veel moeten haasten om de mooiste dingen te kunnen zien. Het moet wel vakantie blijven! Stel dat we dat doen, is het dan zinvol om een bepaald stukje te kiezen (bv alleen omgeving Cairns of omgeving Brisbane) of van Cairns naar Brisbane te rijden met de camper.

Qua landschap etc trekt de Great Ocean Road ons ook wel. Het is alleen zo moeilijk om keuze's te maken! Het voordeel van het zuiden is dat het misschien gecombineerd kan worden met de red centre, waardoor we een wat minder strak schema hoeven te maken, omdat we de camper langere tijd kunnen huren. Hiermee hebben we wat meer vrijheid dan telkens maar een paar dagen in een gebied.

We weten dat het onmogelijk is om het hele land te zien in 5 weken, dat is ook niet ons doel. Maar we willen graag wel zo veel mogelijk mooie dingen zien, omdat we niet weten of en wanneer we weer de kans hebben om die kant op te gaan.

Ik hoop dat jullie ons een beetje kunnen adviseren.

Groetjes Ginda
Gebruikersavatar
Francine
Reisexpert
» 05 jan 2013 13:45
In vijf weken is het inderdaad onmogelijk om alles te zien. Jullie uitgangspunt van liever een stuk goed en rustig zien dan alles, lijkt me dan ook goed.
Ik zou de oostkust vergeten als je jaar Alice en het zuiden wilt. Ik zou een keuze maken tussen vijf weken oostkust (Cairns-Sydney) OF Alice, zuiden.
Qua weer kun je inderdaad beter naar het zuiden. In het noorden is het dan ontzettend warm en vochtig. Begin november echt nog wel te doen, maar niet heel erg prettig.

Je zou kunnen starten in Alice Springs, daar een auto of camper huren en dan afzakken en via Uluru e.d. naar Adelaide, vervolgens naar Melbourne via de GOR en dan nog een paar weken naar Tasmanië. Maak ook een stop in de Flinders Ranges en Alligator Gorge onderweg naar Adelaide. Prachtige wandelmogelijkheden! Verder kun je op Tasmanië ook prima wandelen en zijn de Dandenong ranges (zuidoosten van Melbourne) ook leuk.
Gebruikersavatar
Reismeis
Reisexpert
» 06 jan 2013 08:48
Ik zou inderdaad ook uit die twee routes kiezen: Of de oostkust, of vanaf Alice naar Adelaide. In het geval van de zuidelijke route kom je waarschijnlijk langs Coober Pedy en deze plek is ook een absolute must-see! Als je voor de route langs de oostkust gaat en naar het Great Barrier Reef wilt, moet je weten dat in oktober/november niet alleen het regenseizoen, maar ook het stinger season (kwallenseizoen) begint. Een 'beet' van deze jellyfish kan dodelijk zijn, voorzichtigheid is dus geboden.
Gebruikersavatar
Ginda
» 06 jan 2013 11:49
Oké, heel bedankt voor de reacties. We zijn gisteren nog een kritisch gaan kijken naar de mogelijkheden, en neigen toch steeds meer naar de zuidelijke route. Hoeveel dagen zouden we ongeveer uit moeten trekken om van Alice Springs naar Melbourne te rijden, met alle bezienswaardigheden onderweg meegeteld?

Groetjes Ginda
Gebruikersavatar
Daan
Wereldreiziger
» 13 feb 2013 10:01
Beste Ginda,

Binnenlandse vluchten hoeven op zich niet zo heel erg duur te zijn. Afgelopen jaar zijn wij 5 weken in Australië geweest en onze wens was om zoveel mogelijk te zien en toch tijd te hebben om te genieten. We hebben daarom soms gekozen voor een binnenlandse vlucht om tijd te besparen 'op de voor ons minder aantrekkelijke plekken'. Dit was puur een keuze, want Australië kent zoveel mooie plaatsen. Bijvoorbeeld een vlucht tussen Sydney en Brisbane. We zijn vervolgens in 2 weken van Brisbane naar Cairns gereden met een camper met nog 4 dagen om de omgeving van Cairns te verkennen.

Wij hebben daarom vooraf ook drie binnenlandse vluchten geboekt bij ons retourticket van Quantas. Omdat we bij Quantas ons retour ticket hebben geboekt, betaalden we circa € 75,- per binnenlandse vlucht. Vooral vluchten van en naar Cairns zijn los heel erg duur, omdat alleen Quantas daarop vliegt. Er zijn dan geen mogelijkheden om met een goedkope maatschappij, zoals Tiger Airways te vliegen. Maar door onze combi tickets, waren wij ook voor deze vluchten zo'n € 75,- p.p. kwijt i.p.v. de soms € 300 - € 500,- p.p. voor losse tickets.

Wellicht dat je hiermee wat kunt. Het gaf ons in ieder geval ruimte 'om te spelen' met de route in Australië. We hadden uiteraard op veel plekken langer willen blijven, maar daar ontkom je in Australië denk ik nooit helemaal aan.

Heel veel plezier in ieder geval. Het zal ongetwijfeld een onvergetelijke reis worden!

Groet,
Daniëlle
Gerelateerde onderwerpen
Tips, camperreis Cairns-Melbourne
Route 6 weken Australie en 6 weken Nieuw Zeeland
Roadtrip 4 weken
4 weken Oostkust
6 weken Australie
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast