Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Camper gezocht. en hulp gezocht

Gebruikersavatar
dreesman123
» 17 aug 2016 15:14
Hallo beste mensen,
Ik/wij zoek een goede camper in een heel goede staat, en sponsors en geïnteresseerde mensen of bedrijven
die mij willen helpen om mijn trip te plannen en te rijden met de Camper naar Thailand, samen met mijn Hond Barry.
en wat voor papieren en documenten nodig heb voor deze trip. heb ooit hier gelezen ( een document dat je geen belasting moet betalen elke keer als je in een nieuw/ander land inrijd)

Zeer geachte.
lk ben een 63 jarige energieke vrijgezelle man met een WIA uitkering, maar weiger om achter de geraniums te blijven zitten, ben alleen, zonder familie (allen overleden) geen vrouw en kinderen. Ik heb alleen mijn hond Barry, (Hollandse herder van 8 jaar en mijn beste maat en vriend).

lk kom origineel uit het Gooi ( geb. in Huizen), altijd verbleven in het Gooi maar door werkzaam heden in Limburg beland.

Nu wil ik gaarne een voorstel/Idee doen en vragen om uw hulp, mijn droom is om met een camper naar Azie/ Thailand te reizen/rijden samen met mijn hond Barry.
In een tijds-bestek van 30 dagen, en ik neem de tijd, want die heb ik, Ik wil hier graag ook een repotage of documentaire van maken.

Als een stunt en sponsoring van en voor diverse instanties/goede doelen reclame etc,etc

Waarom Thailand, omdat dit het land is waar ik mij het meeste thuis voel, ik kom daar regelmatig (al 40 jaar) indien financieel mogelijk. Dit is het land waar mijn HART ligt, ik voel mij daar zo blij en gelukkig en tevreden, het is zo een mooi land met haar mooie, lieve, goede en fijne mensen en wil daarom de laatste tijd van mijn leven daar verblijven, ook is het nog redelijk goedkoop om te leven met mijn uitkering.

lk wil U vragen om mij te helpen d.m.v. een programma/ documentaire met een dagelijks verslag, uiteraard exclusief voor U en uw bedrijf/omroep.

lk ben al bezig geweest met sponsors aan te schrijven en vraag ook U om hulp voor ondersteuning en begeleiding voor dit voor mij grote project.

lk ben bereid om hier alles op te geven om mijn doel in mijn leven te bereiken, maar er zijn zoveel visums en allerlei documenten te regelen en veel te organiseren, vandaar dit verzoek.

lk zou gaarne in een persoonlijk gesprek meer willen toelichten in de hoop u te enthousiasmeren zodat U mij verder wilt helpen. Hoop snel van u te horen,

Met vriendelijke groeten Andre H. Hergraven

0629491728. ahergraven@msn.com
Gebruikersavatar
2ontour
Vakantieganger
» 20 aug 2016 09:30
Beste Andre,

in 30 dagen naar Thailand? dat is 425 km per dag.
Dan blijft er weinig tijd over om documenten te regelen bij de grenzen.
Om maar niet te spreken van de "verplichte"vertragingen voor begeleiding in sommige landen.
Een camper is nou eenmaal niet de snelste.
Als je wat wil bieden aan de bedrijven/ omroep zal je wat specifieker moeten zijn in welke route je wil nemen .
Toch wens ik je heel veel sterkte en plezier op deze tocht.

Vico
Gebruikersavatar
dreesman123
» 20 aug 2016 14:11
Hallo Vic, bedankt voor je reactie,
Maar Ik ben al deze papierenwinkel aan het regelen voor ik vertrek, en ik ben ook nog aan het plannen en de route is eigenlijk makkelijk dezer dagen via het oosten, Duitsland, Polen, west Rusland, Rusland , China naar beneden, Miramar of Laos en zo naarThailand, volgens mij moet het mogelijk zijn en is ook een avontuur, en vraag en zoek hulp support en ondersteuning......
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 20 aug 2016 17:24
Hi,

Meer reizigers deden de zuidelijke route ivm de moeilijkheden/kosten om door China te reizen. Maar Pakistan is ook lastig om door te reizen en onrustig en heb je een militaire escorte nodig. Tenminste dat was een paar jaar geleden het geval.

In China mag je alleen met eigen auto rijden mits je toestemming hebt van de regering (visa, veel papierwerk etc), een gids permanent bij je hebt en rond de $10.000 betaald. Dat was in ieder geval het bedrag een aantal jaren geleden. Vandaar dat veel mensen in konvooi reizen want je kan een gids en dat bedrag delen met 4 wagens. Valt vast veel op Google over te vinden.

In Myanmar kon je vooralsnog alleen met een konvooi van bepaalde organisaties meerijden. Dat kan veranderd zijn want er gebeurd veel daar qua het openen van het land voor toeristen.

Ik denk dat je een "carnet de passage" bedoeld als document wat je in veel landen nodig hebt om doorheen te mogen rijden. Ook daar valt veel over te vinden op het internet.

Ik weet niet of 30 dagen haalbaar is, het lijkt me erg krap, maar persoonlijk zou ik over zo'n reis minimaal 3 maanden doen. Er is zoveel te zien!

Kijk ook goed naar de regels rond het meenemen van een hond want die kun je niet altijd makkelijk landen in of uit nemen. Soms moeten ze in quarantaine of bepaalde vaccinaties hebben etc.

Succes met de voorbereidingen.
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 20 aug 2016 17:25
P.s. Alle overlanders die ik ben tegengekomen hadden een 4x4 en hadden die onderweg hard nodig...
Gebruikersavatar
wim van brink
Wereldreiziger
» 05 dec 2017 13:50
Kims heeft denk ik al je vragen prima beantwoord. Alles kan, maar hoe realistisch, los van het bedrag wat er mee gemoeid is, is je wens om met een camper naar Thailand te reizen. Iedereen mag van mij een poging wagen om op kosten van derden zijn of haar hobby's uit te oefenen maar eigenlijk vind ik je vraag ongehoord. Enig idee wat zo'n reis gaat kosten? Mag hopen dat je dat hebt begroot. Inclusief de aanschaf van een gebruikte camper, waarbij je op een vanaf prijs van 35000 euro mag rekenen, brandstof, reserveonderdelen, overnachtingen (het is een illusie om te denken dat je in Pakistan of China zomaar ergens in het wild kan gaan staan met je camper), visa, begeleiding, reparaties enz. enz. kom je snel in de buurt van 60.000 euro. Kan je niet beter aan een aantal sponsoren vragen om je aan een leuk huisje in Thailand te helpen. Zijn ze voor een prikkie klaar en je hebt hetzelfde doel bereikt, lekker tussen de vriendelijke Thai verblijven. Als tegenprestatie plaats je periodiek een verhaal over je leven tussen de Thai.
Gerelateerde onderwerpen
Gezocht: auto camper in Chili Argentinië eind 2017
te koop hyundai H1 camper 2/3 personen december 2017 Chili
Gezocht: 40-50% DEET
Gezocht: Materiaal bergbeklimming 6500m
Gezocht: Daktent voor Nissan Navara NP300
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast