Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Cairns naar Darwin

avatar
Sanderopreis
Vakantieganger
» 05 nov 2011 06:14
Hallo Reisgenoten,

Ik ben me aan het verdiepen hoe ik van Cairns naar Darwin kan komen.

Heeft iemand hier ervaring mee?

Natuurlijk weet ik dat je kan vliegen, maar sta ook open om dit stuk zelf te rijden.

Heeft iemand suggesties?

En eventueel websites?


Alvast bedankt

Sander
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 05 nov 2011 06:42
Hi,

Zelf rijden is goed te doen. Je kunt kiezen voor het asfalt of als je een 4WD hebt voor de schitterende Savannah Way (http://www.savannahway.com.au/). Als je de Savannah weg kunt doen, kun je langs het schitterende Lawn Hill National Park (waar wij aanzienlijk meer van onder de indruk waren dan Katherine Gorge...) en kom je langs stations waar je kunt overnachten. En je komt langs tankstations met indrukwekkende namen zoals Hell's Gate.

Veel mensen vinden dit een saai stuk, maar wij vonden het een mooi stuk outback Australie met eindeloze steppes. Rond september/oktober branden ze grote gebieden af. Een mooi gezicht, maar het kan ook vervelend zijn tijdens het rijden. Het binnenland in bij Cairns kun je de Lava Tubes bezoeken (http://www.undara.com). Dit zijn oude lavatunnels die behouden zijn gebleven. De toer daar is erg informatief en je kan er camperen. Als je het asfalt volgt, rij je via Mount Isa waar een indrukwekkend dinosaurusmuseum is.

Hou er wel rekening mee dat de Savannah weg alleen te berijden is in het droge seizoen (mei tot soms oktober). De asfaltweg is berijdbaar door het hele jaar, maar in het regenseizoen kunnen rivieren te hoog staan om overheen te gaan voor uren of soms dagen.

O ja, en zoutwaterkrokodillen zitten overal. Als locals zeggen dat je ergens kunt zwemmen, is dat vaak zo. Maar wees voorzichtig en campeer nooit te dichtbij het water!!

Veel plezier! ^O^
Gebruikersavatar
Francine
Reisexpert
» 05 nov 2011 11:11
Ja, doen over de weg!! Je beleeft Australie pas echt goed als je de enorme afstanden rijdt. Het overgrote deel van Australië bestaat uit lege graslanden die waanzinnig mooi zijn (als je er een beetje voor open staat). Verder geeft Kims goede informatie.
avatar
Sanderopreis
Vakantieganger
» 06 nov 2011 05:34
Bedankt voor jullie adviezen. Hier kan ik zeker iets mee.

Ik ben zo rond december daar. Dus wel regenseizoen, maar goed.

Hebben jullie ook ervaring met auto's ophalen en weer terug brengen naar een plaats. Misschien een website?

Hoeveel tijd zou ik er minimaal voor moeten uittrekken? Een week?

Bedankt

Groetjes,

Sander
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 06 nov 2011 09:20
Hi,

In een week zou het goed te doen moeten zijn mits er geen gigantische moessons zijn rond die tijd die rivieren en wegen overstromen. Ook cyclonen kunnen een probleem zijn rond die tijd... Hou het weerbericht en voorspelling in de gaten (een goede site is http://www.bom.gov.au). Het is dan wel echt heel erg heet/benauwd en camperen zal geen pretje of zelfs onmogelijk zijn. Misschien kun je in je auto slapen? Of wat was je van plan? Ook in Darwin en omstreken zul je rond die tijd erg beperkt zijn in wat je kunt doen en zien.

Hoe bedoel je auto ophalen? Huren? Google 'car rentals australia' en je zal enorm veel opties vinden.

Succes!

P.s. Zie nu dat de website voor Undara http://www.undara.com.au moet zijn. Maar vraag me af of ze in de 'wet season' open zijn.
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 06 nov 2011 13:44
Het stuk van Cairns naar Darwin via Townsville (daar begint volgens mij die weg ergens) is niet zo super boeiend. Als je dan toch kilometers wilt rijden zou ik andere delen kiezen.

Zodra je bij Tannant Creek aangekomen bent wordt het interessanter. Je kunt op dat stuk (tussen townsville en Tennant Creek) wel redelijk wat kilometers per dag maken.
Gerelateerde onderwerpen
darwin- cairns
beginnen in cairns of in darwin
sydney-alice springs-darwin-cairns-brisbane
Darwin naar Alice Springs
Van Darwin naar Perth?
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten