Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Beste reistijd Noorden van Australie

Gebruikersavatar
Nanneke
Reisexpert
» 07 sep 2011 13:29
Hoi mede-reizigers,

Tijdens mijn trip in Australie is het niet gelukt om naar het Noorden door te reizen. Het plan bestaat dit alsnog te gaan doen. Maar wat is de beste reistijd voor het Noorden? Ik heb dan The Katherines, Kakadu en The Kimberly's in gedachten.

Alvast bedankt!

Nanneke
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 07 sep 2011 13:43
Volgens mij van mei tot augustus. Wij zaten daar toen tijdens de regentijd en dan is het erg benauwd maar toch nog best goed te doen. Je zweet je eerst in ieder geval onderuit en af en toe heb je een flinke bui.

Wat gaaf dat je misschien terug gaat!
Gebruikersavatar
Nanneke
Reisexpert
» 07 sep 2011 15:22
Hmm, dacht er eigenlijk aan om (weer) aan het eind van het jaar te gaan, maar daar moet ik dan misschien nog maar eens over nadenken...
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 07 sep 2011 17:15
Inderdaad mei-augustus, zie https://www.aroundtheglobe.nl/reizen/au ... 10786.html

Zeker als je rond wil reizen en/of camperen zou ik niet buiten het 'Dry Season' gaan, is zeer oncomfortabel, heet en plakkerig. Begint nu al op te warmen.

Veel plezier!
Gebruikersavatar
Nanneke
Reisexpert
» 11 sep 2011 12:13
Thanks @Kims voor je reactie! Maakt de keuze er overigens niet makkelijker op aangezien ik het met Sydney wil combineren en ik daar graag nogmaals Oud & Nieuw zou willen vieren. Eerst maar eens gaan sparen voor de reis... ;-)
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 11 sep 2011 15:48
Kom je toch gewoon wat langer ;)
Gebruikersavatar
Nanneke
Reisexpert
» 22 sep 2011 14:13
@Kims hahaha, zou willen dat ik deze keer ook weer zo lang weg kon. Ben bang dat het dit keer, vanwege een eigen zaak, niet gaat lukken.
Gebruikersavatar
Francine
Reisexpert
» 23 sep 2011 11:38
Beste tijd voor het noorden is zeker niet rond december...helaas.
Ik ben zelf drie keer in verschillende seizoenen in het noorden geweest:
- Eind april en mei: prachtige tijd! Alles is nog helemaal groen van het regenseizoen. Er staat overal vollop water. Nadeel is dat je niet alles kan bezoeken omdat sommige delen nog onder water staan. Redelijk luchtvochtig, maar niet te vergelijken met december.
- Juni-juli: heerlijk weer. Lekker warm en niet luchtvochtig. Je kunt vrijwel alles bereiken. Nadeel is weer dat niet alle watervallen genoeg water hebben om waterval te zijn.
- December-januari: verschikkelijk warm, verschikkelijk vochtig, verschrikkelijk gaaf! Dit is echt overleven. Je voelt bijna elke ademhaling, want het is (vooral uit de stad weg, midden in de bush, zonder airco) uitzonderlijk warm. Af en toe een flinke regenbui lijkt soms wat verkoeling te brengen, maar als je vervolgens tot je enkels in het water staat, blijkt het nog net zo warm en je kleren drogen niet. Omdat aan het begin van the wet water nog schaars is, kun je in december enorme groepen vogels tegenkomen in billabongs. Echt geweldig. Alles groept samen. In april-mei zie je dat veel minder.

Mocht je toch rond december willen (ivm de combi oud-en-nieuw), dan lijkt mij het volgende handig:
start in WA, reis zo snel mogelijk naar Broome en maak een tour (of eigen vervoer?) door de Kimberley. Probeer dit zeker half november te doen, liefst eerder te doen. Als de regen vroeg komt, raken delen van de weg overstroomt en kun je niet meer!) Neem zeker de Gibb River Road en mocht je een tour nemen: betaal dan iets extra en ga er voor een die lang de tijd neemt. Er is namelijk veel te zien! Ik vond het een van de mooiste stukken Australie die ik heb gezien (sowieso vind ik het hele noorden het meest bijzonder en mooi). Ik zou er hier niet voor kiezen om helemaal alleen te gaan, vanwege de veiligheid. Sommige stukken zijn echt afgelegen! (het is een gebied zo groot als Groot-Brittannië en Ierland bij elkaar en er wonen geloof ik zo'n 2000 tot 4000 mensen...).
Een tour brengt je meestal naar Katherine of Darwin.

Vanuit Katherine moet je zeker naar Katherine Gorge. Hier kun je prachtig wandelen en kanoën door de gorge (neem bijvoorbeeld een dag voor een kano en een dag voor een flinke wandeling -als je daar van houdt)

Kakadu NP kun je prima met eigen vervoer doen (als je dat hebt) of met een tour. Kakadu heeft zoveel mooie plekken dat je misschien niet overal, maar op veel plekken zeker wel kunt komen (sommige stukken kunnen afgesloten zijn door de regen).
Kakadu is nog veeeel luchtvochtiger dan de Kimberley en Darwin. Je kunt je er niet echt op voorbereiden, maar als je een tropische kas in een dierentuin al te warm vindt, dan vind je Kakadu zeker te warm! En daar kun je niet naar buiten...alles is vochtig.

Maar het is een prachtige ervaring.

Nog een tip: weersta de verleiding om koud te douchen. Je bent binnen 1 minuut weet net zo plakkerig. Neem gewoon een warme/hete douche en je houdt het daarna een tijdje weer beter vol.
Nog een tip: neem de krokodillenwaarschuwingen serieus en zwem niet in water waar dit wordt afgeraden.
Gebruikersavatar
Nanneke
Reisexpert
» 28 sep 2011 11:13
@Francine: dank voor je uitgebreide antwoord. Super fijn :-)
Kan natuurlijk ook vragen of de mensen die ik in Sydney ken, naar het Noorden willen komen... ;-)
Gebruikersavatar
Francine
Reisexpert
» 29 sep 2011 08:19
Dat lijkt mij een heel goed idee, Nanneke. Het woeste noorden is toch veeeel mooier dan zo'n saaie stad;-)
Maar reken niet op alle plekken op evenveel vuurwerk. Geen idee hoe O&N is in Darwin bijvoorbeeld. Op veel andere plekken merk je er niet altijd evenveel van. Ik mis vuurwerk toch wel hoor als dat er niet is bij O&N.
In elk geval: veel plezier in het noorden:

The Land of the Never-Never
That elusive land with an elusive name. A land of dangers and hardships and privations, yet loved as few lands are loved. A land that bewitches her people with strange spells and mysteries, until they call sweet bitter and bitter sweet.
Called the Never-Never, some say, because they who have lived in it Never-Never voluntarily leave it. Others, the unfitted, will tell you that it is so called because they who succeed in getting out of it swear they will Never-Never return to it. But we who have lived in it, and loved it, and left it know our hearts can Never-Never rest away from it.
Aeneas Gunn, 1907
avatar
Madcrow
» 05 nov 2011 19:04
Jullie hebben het over Noord Austratlie, wij hebben eventueel het idee om van half juni tot eind Juli van zuid naar noord Australie te reizen per camper. Is dit een goede tijd?
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 06 nov 2011 09:17
Perfekte tijd! Wel druk daardoor helaas, maar goed. Half juli beginnen de 4-weekse schoolvakanties in Noord-Australie, dan is het echt mega-druk overal in het Noorden! Misschien kun je beter van noord naar zuid reizen? Het zuiden is hoe dan ook koud, dat maakt qua temperatuur niet uit half juni of eind juli.

Groetjes
Gerelateerde onderwerpen
3 maanden australie beste reistijd
zuiden of noorden van Perth?
Hoe maak ik het beste van mijn year in Australie
Reistijd Australie
Aanbevolen reistijd Australië
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast