Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

backpack of koffer

avatar
macynas
» 04 aug 2013 11:53
hallo allemaal,
Ik ga waarschijnlijk rond september naar Australië. Ik ga daar voor een half jaar werken als au pair en daarna wil ik een maand of misschien 2 maanden gaan reizen.
Ik zit heel erg te twijfelen of ik een backpack of een koffer mee moet nemen, aangezien ik eerst een halfjaar in Australië ga wonen heb ik redelijk wat spullen nodig en dan is een koffer handiger omdat daar meer in kan.
Maar als ik daarna ga reizen lijkt me een koffer weer heel onhandig..
Ik heb er ook al over nagedacht om een backpack in mijn koffer mee te nemen en dan de koffer bij mijn familie te laten staan en die later op te halen.. maar ook dit lijkt me niet zo handig..
Ik zat er zelfs aan te denken om daar een backpack te kopen maar aangezien alles duur is daar leek me dat ook niet zo'n goed idee...
Iemand die hier ervaring mee heeft en me kan adviseren?
Groetjes Macy
Gebruikersavatar
Michelle89
Reisexpert
» 04 aug 2013 12:35
Ik zou voor een koffer gaan. :Y Veel mensen hadden dat in Australië, het is echt prima te doen met auto en zelfs met OV. Ik had er echt een beetje spijt van om met zo'n zware backpack op m'n rug te lopen, want dat was helemaal niet nodig geweest. Koffer is zoveel handiger.
Gebruikersavatar
Reismeis
Reisexpert
» 04 aug 2013 12:45
Een koffer is inderdaad wel te doen, maar mischien is het ook een idee om twee grote weekendtassen oid mee te nemen. Zodra je op plaats van bestemming bent hoef je de koffer niet meer te gebruiken (ik neem aan dat je een kledingkast ter beschikking hebt). Switchen naar backpack zou ook kunnen, je zou eventueel je koffer en alles wat je niet meer nodig hebt terug naar NL kunnen sturen via sea mail (geen idee wat dat tegenwoordig kost, in '01-'02 was dat goed te doen). Of als je twee weekendtassen meeneemt, kun je een weekendtas terugsturen.
Gebruikersavatar
Globeskater
Reisexpert
» 05 aug 2013 11:54
ik vond afgelopen jaar het spullen terugsturen naar Nederland erg duur.. Ik had zelf een backpack meegenomen, in mijn appartement waar ik woonde had ik gewoon kledingkast, aangezien ik vanuit Sydney ook terug vloog heb ik met mijn huisgenootje kunnen overleggen dat ik daar een paar dingen liet staan die ik voor vertrek heb opgehaald..

Ik vind zelf een backpack de prettigste manier van reizen maar dat is natuurlijk erg persoonlijk... op de terug weg heb ik in Taiwan mijn backpack in de opslag gedaan en een weekje met handbagage gereisd aangezien de backpack te zwaar was om mee te reizen..
avatar
macynas
» 06 aug 2013 20:03
Dankjewel allemaal voor jullie reacties!
Ik heb net mijn vlucht geboekt en ik mag 30 kilo meenemen dat is meer als ik had verwacht dus nu neem ik een kleine backpack als handbagage mee en laat ik mijn koffer in sydney als ik ga backpacken.

groetjes Macy
Gerelateerde onderwerpen
Koffer of backpack?
Inhoud backpack
backpack en trolley in1
5,5 week backpack in Australië
Backpack + tips Australië
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast