Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

auto in australie

avatar
adavandenbogaart
» 16 jun 2015 20:06
Mijn zoon is op dit moment in Australië, heeft daar een auto gekocht en wil nu terug naar Nederland, omdat de vader van zijn reisgenoot ernstig ziek is.
Ze hebben de auto gekocht 6 weken geleden in Perth en zonder over de juiste papieren te beschikken ( die zouden later opgestuurd worden)zijn ze vertrokken naar Adelaide.
Nu blijkt het niet mogelijk te zijn de auto te verkopen, omdat hij geen papieren heeft en de papieren ook niet zijn aangekomen waar ze naartoe gestuurd zouden worden.
Hij heeft contact gehad met politie en CBR en ook bij garages vangt hij bot.
Bij CBR zien ze wel dat hij eigenaar is van de auto en adviseren ze hem terug te gaan naar Perth. Dat wil hij niet en desnoods levert hij de auto in bij de sloop maar hij wil dan natuurlijk wel een vrijwaringsbewijs dat hij de auto achtergelaten heeft. Kan dit of heeft iemand een beter idee? Hij wil het liefst zo snel mogelijk naar huis.

Groet, Peter
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 22 jun 2015 05:09
Hi,

Klinkt als een complex verhaal.

Is hij al bij de Department of Transport geweest waar de autoregistraties worden geregeld? Misschien kan hij op een of andere manier de auto op een West Australian registration krijgen en zo verkopen al lijkt me dat erg moeilijk zonder bewijs van "ownership"...

Succes ermee!
Gerelateerde onderwerpen
auto kopen in Australië
In auto slapen Australie
Reizen Australië + Auto kopen
Auto kopen in Melbourne Australië
auto te koop in Pakenham, Victoria Australië
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten