Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

australie wie kan mij helpen

Gebruikersavatar
little_twinkle_star
Reiziger
» 22 apr 2013 13:23
Hallo allemaal,

Graag wil ik in half juni naar Australie. Ik heb contact met een gezin en ze willen mij graag als au-pair.

Echter loop ik er tegen aan dat ik zie dat je 5000 australian nodig hebt om het land binnen te mogen en ook nog eens een vliegticket terug.

Op het moment heb ik geen werk in Nederland en dit spaarbedrag heb ik in Juni ook niet meer.

Is er voor mij een mogelijkheid om toch in Australie te komen? Wat is hier nu eigenlijk precies echt voor nodig? Ik hoor en vindt namelijk verschillende vereisten

Alvast bedankt voor de hulp!
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 22 apr 2013 15:04
Hi,

Je vraag is vrij breed, maar ik neem aan dat je bedoelt dat je op een Working Holiday Visa (WHV) het land binnen zou komen om zo te kunnen werken als au pair? Specifieke info over een WHV is te vinden op deze officiele site: http://www.immi.gov.au/visitors/working-holiday/417/

Dit is de makkelijkste manier om te kunnen werken in Australie tot en met je 31e. Werkvisa zijn over het algemeen niet perse makkelijk om aan te vragen mits je een beroep hebt waar een tekort aan is. Je krijgt zeer waarschijnlijk geen werkvisum voor het werken als au pair omdat er geen tekort is aan au pair en men er niet speciaal voor wordt opgeleid.

De $5000 is inderdaad een vereiste, maar er zijn manieren om dat anders aan te pakken. Wat sommige mensen doen is dat iemand tijdelijk die $5000 te storten op je bankrekening zodat je bewijs hebt dat je dat bedrag hebt. Je hoeft alleen maar met dat bewijs het land binnen te komen omdat je eventueel gecheckt kan worden op het vliegveld, je wordt er later niet meer op gecheckt.

Je hoeft geen vliegticket het land uit te hebben mits je kunt aantonen genoeg financien te hebben om het land te kunnen verlaten mocht dat moeten. Die $5000 is daarom afdoende.

Hopelijk heb je wat aan dit antwoord!
Gebruikersavatar
little_twinkle_star
Reiziger
» 24 apr 2013 16:28
bedankt!

ik loop nu ergens anders tegen aan, voor de betaling van mijn visa heb ik een creditcard nodig en die heb ik niet, ik ken ook niemand in mijn omgeving met een creditcard
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 25 apr 2013 02:38
Hi,

In de link van hierboven staat dat je het ook met formulieren aan kan vragen (dus niet online maar paper application), zie: http://www.immi.gov.au/visitors/working ... y-mail.htm

Dan moet je dit formulier invullen waarop andere betaalmethoden staan: http://www.immi.gov.au/allforms/pdf/1150.pdf

Succes ermee!
Gebruikersavatar
little_twinkle_star
Reiziger
» 12 mei 2013 16:00
bedankt
Gebruikersavatar
Globeskater
Reisexpert
» 12 mei 2013 18:18
ik zou toch adviseren om te kijken of je een credit card kunt aanschaffen bij een bank of ANWB of zoiets.. een creditcard helpt ook bij het goedkoper boeken van vluchten.. internationaal gaat toch veel via creditcard..

ik heb voor het 5000 dollar bedrag, mijn vader een bedrag op mijn rekening laten storten en dat heb ik terug geboekt toen ik eenmaal in Australië was.
Gerelateerde onderwerpen
Wie kan mij helpen betreft visum Australië
Drie weken reis Australië, wie kan me helpen?
Wie van de lieve (Australië) bezoekers wil me helpen?
Darwin-Sydney per camper: wie was mij voor?
Kan ik mobiel bellen in Australie?
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast