Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

3G in Australië

avatar
Kurt
» 02 feb 2013 17:55
Beste,

Een heel deel onder ons heeft wel een smartphone of een tablet. Vandaag deze vraag, is het mogelijk om in Australië een 3G abonnement te kopen? Heb je dan veel Mb/GB? En hoeveel kost dat dan ongeveer?

Mvg
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 03 feb 2013 04:27
Hi,

Als je hier een aantal maanden hier bent zou ik gewoon prepaid gaan, omdat de meeste abonnementen voor 24 maanden zijn. Een prepaid 3G/Next G sim kost $1 of $2.

Het ligt er helemaal aan met welke provider je gaat, als je in de steden blijft is Optus (http://www.optus.com.au) of Vodafone (http://www.vodafone.com.au) goed te doen met goede deals. En op kleinere plekken en voor het meeste bereik is Telstra hoe dan ook het beste. Ik heb nu een prepaid plan met hen waarbij ik 400 MB krijg, $250 waarde voor telefoontjes & smsjes en na 6 uur gratis bellen en sms-en binnen Australie voor $30, is een maand geldig. Het heet prepaid Cap Encore.

Kortom, even uitzoeken wat je wil. Hou er wel rekening mee dat qua bereik het echt wel heel veel uitmaakt of je Telstra hebt of een andere provider. Optus heeft een redelijk netwerk, maar Vodafone is buiten steden echt bagger.

Groetjes
avatar
Kurt
» 03 feb 2013 13:56
Zeker en vast al bedankt voor de info. Je zei dat je voor 250 euro kan sms'n en telefoneren, maar je moet maar 30 betalen?
En is dat dan via een contract dat het sowieso maandelijks van je rekening afgaat of moet je elke maand opnieuw herladen?

groetjes
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 03 feb 2013 14:28
Hi,

Nee, dat is gewoon per maand zelf opwaarderen als je wil. Het is wat ze hier noemen een 'prepaid plan' voor $30 opwaarderen krijg je: $250 aan bellen en sms-en, 400 MB en na 18:00 gratis bellen en sms-en binnen Australie. Voor de verschillende 'plans', zie: http://www.telstra.com.au/mobile-phones ... id-offers/. Je kunt ook meer opwaarderen zoals je ziet en dan krijg je dus ook meer...

Je hebt vergelijkbare opties met Optus & Vodafone.

Zie ook deze post voor info: bellen-australie-t25511.html

Groetjes
Gerelateerde onderwerpen
Vliegticket Indonesie-Australie, Australie-Amsterdam
Australie - Fiji - Australie Visum?
Visa Australië, NZ, Australië
werk Australië
2 maanden Australië
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten